expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

4 січня 2024 р.

Ігри королів. Глава 15

Попереду показалась цитадель. Ален зменшив швидкість, щоб ще трохи побути на самоті й обдумати ситуацію, що склалась. Холод і сніг, що невпинно падав з неба, чудово стимулювали роздуми. Терра Ноль стала точкою відліку в його голові. Те, що він там побачив, остаточно перевернуло все з ніг на голову. Здавалось, що до того моменту все більш-менш прояснилось, та як він помилявся. Навіть розмова з джерелами не так вплинула на нього. А скільки сюрпризів ще чекало попереду… 

Минувши кам’яний мур, опустився на землю, крила за спиною одразу ж зникли й він попрямував до чималих металевих дверей. Легенько натиснувши, відчини їх. Всередині було доволі темно й навіть трохи моторошно. Власники мали специфічні смаки з приводу дизайну. Черепи замість світильників, різноманітна зброя на стінах, гаргульї і лицарські обладунки, що, немов живі стежили за кожним твоїм кроком. Чимало опудал тварин тривожили й без того неспокійну свідомість гостей. Хоча, враховуючи власників, то їхній гостей можна було перерахувати на пальцях однієї руки.

Повернувши ліворуч Ален потрапив у щось на зразок вітальні. Біля каміну сиділи й щось обговорювали чотири особи. Навіть без їхніх образів, під якими вони маскували свою справжню сутність, Ален зміг точно визначити хто є хто.

- Нарешті можемо привітати тебе в наших рядах, – мовила брюнетка в чорній довгій сукні. ЇЇ погляд був холодний як лід, а рухи й мова аристократично витончені. Довге чорне волосся елегантно спадало на плечі й додавало цій холодності певного шарму. Звертаючись до Алена вона привітно посміхалась, та було видно, якою штучною являлась ця посмішка. Не те, щоб вона не хотіла вкласти в неї загальнолюдські емоції, це зумовлювалось природою її сили, та й роки брали своє, вона забула значення того, що раніше було її невід’ємною частиною. У всякому разі Ален сприйняв це як звичну річ й відповів легким кивком голови. 

- Сподіваюсь, ти не ображаєшся на мене через Ієрихон і Іронін? – звернувся до нього чоловік років тридцяти, за земними мірками.

Коротко підстрижене чорне волосся. Трохи незвичний, як для такої особи одяг. На ньому була біла сорочка, білі штани й туфлі. В вухах сережки у формі півмісяців. Без обладунків він виглядав не таким кремезним. Хоча, їхні зустрічі відбувалися за вельми незвичайних обставин і підсвідомість Алена могла скласти хибний образ, та у всякому випадку він очікував чогось старовинного, аристократичного, а Війна виглядав як простий мешканець Землі, ну, майже простий. 

- Не скажу, що схвалюю вибрані методи, однак і заперечити їхньої ефективності не можу. Кожна ситуація по-своєму унікальна.

- Ти балансував на межі, ми не могли допустити, щоб терези схилились не на тут сторону, – мовив Війна.

- Говори за себе, особисто я з самого початку вважав це поганою ідеєю, – мовив чоловік в білій мантії. Його довге біле волосся й гострі вуха дечим нагадували ельфів. Це був Голод. 

- Марно сперечатися, хто більше винен, відповідальність лежить на усіх нас, – заговорив Хаос. По реакції Смерті Ален зрозумів, що Хаос, він же Чума, завжди виступав нейтральною стороною в суперечках Війни і Голоду. Хаос єдиний виправдав надії Алена. Він був одягнений в білий камзол, поверх сірого жилета, білі штани, очевидно з дорогого шовку, на ногах красувались білі туфлі. Як і його товариші – мав приємні риси обличчя, спокійний і розсудливий. З першого погляду неможливо уявити, що саме він покликаний сіяти хаос.

- Не забувайте про нашого гостя, – втрутилась Смерть, чим остудила наростаючий запал трійці. – Вибач їх, за роки перебування тут манери деградували разом з ними.

- Хто б говорив, сама-то… – спробував пожартувати Війна, та в результаті замовк, відчувши сердитий погляд Смерті.

- Прошу, сідай, – звернулась вона до Алена. – Неввічливо тримати гостя на порозі.

- Як мені до вас звертатись? – запитав Ален сівши в крісло.

Вершники переглянулись.

- Ми вже звикли до теперішніх імен, – відповів Війна.

- Без проблем, після Терри Ноль це виглядає більш ніж нормально.

- Натяк зрозуміли, одразу до справ, – мовила Смерть. – З чого почнемо?

- На Террі Ноль я побачив дуже багато, але не зрозумів всього. До мене вас було четверо, чотири спроби, чому вони провалились?

- Не провалились, кожен вершник – це певний етап для людей, під час якого вони навчаються і вдосконалюються, – відповіла Смерть.

- Тільки який сенс в цьому навчанні, якщо кожен раз все починається з початку? Чотири епохи були знищені.

- Пам’ятаєш, що тобі говорив Магнус? – звернулась Смерть до Алена.

- Про накопичення знань?

- Так.

- Все одно не розумію. Якщо й припустити збір всього в єдине ціле, то хіба після смерті… – Ален на секунду замовк.

- Схоже, ти зрозумів. Адам і Єва були непросто першими людьми. Це точка початку цього етапу, – пояснила Смерть.

- Якщо так, то чому ви тут, хочете сказати, що також померли, враховуючи наші здібності – це майже неможливо?

- Ми – це Ацилут, щит і меч людей, їхня невід’ємна частина. Зникають вони, зникаємо і ми, перероджуються вони – перероджуємось і ми. На відміну від простих людей для нас, як і для ангелів – змінюються тільки декорації.

- Простіше кажучи, ми керуємо переродженнями? – уточнив Ален.

- Можна й так сказати, ­– ствердно кивнула Смерть. – Свого роду стражі.

- Виходить, що я все-таки маю знищити цей світ?

- Не обов’язково, роль п’ятого вершника відрізняється від нашої. Наші методи являлись відображенням тих епох. Тоді люди не готові були до того, що мають зараз.

- Тобто переродження на Землі – це такий собі спосіб отримати сила закладену на попередніх чотирьох? – запитав Ален.

- Можна й так сказати, це моя ідея, як Смерті, четвертого вершника, – пояснила Смерть.

- Стоп, тепер до мене дійшло, на цьому етапі ви розділились, кожен виконує свою роль, тільки вже без по черговості.

- Саме так. В цьому і полягає особливість цього етапу, раніше ми могли лише спостерігати один за одним, спілкуючись винятково у внутрішньому вимірі. Тепер же ти можеш використовувати нашу силу і досвід, як побажаєш, – мовила Смерть.

- Даріус якось причетний до подій раніше? – раптом видав Ален, чим привів в розгублення вершників.

- Думаю, йому пора дізнатися, – звернувся Війна до інших, ті схвально кивнули. – На кожному етапі, до цього, Даріус представляв силу, що протиставлялась нам. Ми вели безперервні війни з його демонами. Тоді – це виглядало не більше, ніж махання палкою перед драконом. Сказати, що ми перемагали, означає невдало пожартувати. Уяви один на один людей Землі і темні легіони. Тоді ми перебували десь на такому рівні.

- Яким же чином вам вдавалося перемагати й запечатувати Даріуса?

- Ми не перемагали, кожен знищення було зумовлене його діяльністю, ми лише використовували свою силу, щоб переродження відбувалося і зусилля попередників не пропали марно. А щодо самого Даріуса, то єдиною особою, яка могла з ним справитись – була Рін.

- Я трохи виправлю Війну, – поспішив доповнити Хаос. – Один на один ми могли перемогти, але тоді він би захопив внутрішні виміри. Ми не могли одночасно захищатись і нападати.

- Давай, задавай найголовніше запитання, жіноче око не проведеш? – посміхнулась Смерть.

- Чому Рін виступила на ваші… нашій стороні й пішла проти брата?

- А ти ще не зрозумів? Я думала розмова з джерела допомогла тобі, – посміхнулась Смерть.

- Ну так, але… – розгубився Ален.

- Скоро сам все побачиш, – мовив Голод. – Ми вже давно відчули, що ти маєш намір зробити в якості п’ятого вершника, але для завершення мозаїки тобі не вистачає останньої деталі, ми допоможемо в цьому. Ми б хотіли зараз розвіяти усі сумніви, і відповісти на усі твої запитання, але тоді, навіть, якщо ти втілиш свій задум, наступні етапи можуть зазнати поразки, через цю головоломку, яку ти так прагнеш зараз розгадати…

- Щоб ти краще зрозумів наші мотиви, я розповім тобі дещо зараз, а то ці, – вказала Смерть на інших вершників, – остаточно заплутають. Річ у тім, що жоден з нас немає зв’язку з Гелактіоном. Ми знаємо про нього лише з Терри Ноль, з даних, що ти нам залишив…

- Значить те, що я там бачив, і слова джерел…

- Не є абсурдом, ­­– доповнила його Смерть. – Розвиток людей, наш розвиток, досяг тієї стадії, що зараз ми здатні поєднувати неможливо. Цим неможливим і являєшся ти й твоя сила. Поступово етапи підходять до прямого зіткнення з Гелактіоном. Щоб виграти цю війну люди мали пройти подібний шлях. П’ятий, тобто ти, має створити плацдарм для наступних вершників. Хоча, що я тобі пояснюю, ти й сам уже все знаєш.

- Якщо я правильно вас зрозумів, то ви хочете відправити мене в минуле? Така собі розвід-місія. Але чому б зараз не пройти на ту сторону й не зібрати інформацію про них?

- Вони нічого не знають про наше існування, змінимо це, і наслідки будуть непередбачуваними. Даріус лише кронпринц, але аж ніяк не головний, – навела Смерт останні аргументи.

- Хід думок вловлюю, та це якось абсурдно звучить. Тоді вони дізнаються про нас ще на початку зародження людства.

- Вагоме зауваження якби не одне «але», ти прекрасно знаєш, що цього не відбудеться… Просто повір, ми вже це пережили…

- Все одно якось надто ризиковано, та й Даріус тут, хіба за моєї відсутності він не зможе втілити свої плани в життя?

- За це не турбуйся, як я вже говорила раніше: тепер ми усі разом тут. Та й твоя подорож носитиме суто пізнавальний характер, ти приймеш образ якогось тодішнього жителя й проживеш його життя без змоги щось змінювати чи кудись втручатися. Це буде виглядати як Іеціра. Ніби все реальне, та водночас – ні. 

- Я, звичайно, за, та все таки мене не покидає внутрішнє відчуття, що щось піде не за планом… Терра Ноль тому зайвий доказ… Якщо я не втручався, то чому вона з’явилась, та ще й в такій формі?

- Можливо – це зумовлено особою з якою ти взаємодіятимеш? – припустила Смерть.

- Або ви щось недоговорюєте… Хоча, байдуже, нам так чи інакше потрібна ця інформація. Коли почнемо?

- Коли будеш готовий, – відповів Війна.

- Враховуючи обставини – зволікати не варто, тому давайте покінчимо з цим ще сьогодні.

- Ми врахували подібну можливість, тому заздалегідь підготувались. Для встановлення порталу нам знадобиться три години, можеш відпочити й зібратись з думками за цей час, – Смерть тонко натякала на розмову з Рін.

- Не зараз… Краще скажіть де Теа, Рей і Еллі?

- Піднімись в східну вежу, вони там.

- Чекатиму на сигнал від вас, – і Ален поспішив переміститись.        

Scrollable Buttons