expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

4 січня 2024 р.

Ігри королів. Глава 23

Як і усі виміри, певну частину Альмаріса займала вода, а на іншій  розташовувалась суша у вигляді одного материка площею двадцять мільйонів кілометрів квадратних. На ньому проживало близько трьох мільйонів різних істот з числа Світлих. Альмаріс був одним з прикордонних світів королівства Астеріас. За негласними домовленостями з Темними, в подібних регіонах заборонялось розміщувати військові бази, тому ці світи населяли виключно мирні жителі, які, в разі війни, одразу переміщались в дальні куточки королівства, свого роду спеціальні виміри-сховища, які захищали Архітектори.

На материку було три великих міста з населенням по триста тисяч кожне, інші мешканці проживали в селищах по менше. Тут не відчувався голод, але відносини між селищами й містами були побудовані на основі ринкових. Алену згадався Едем і його економіка. Тут було щось схоже, включаючи й квоти на безкоштовні товари. Попри втрату пам’яті, ангели все ж зуміли зберегти свій устрій й передати його людям у вигляді легіонів, Темного Ордену й інших апаратів управління зі всіма їхніми функціями.

Ален і Люцифер перемістились в невелике селище. Тут були виключно ангели. Побачивши одного з помічників Захарія вони тут же заметушились, підшукуючи йому і його супутнику кімнату для відпочинку. Всі прекрасно розуміли, що подібні візити не були простою випадковістю, а значить щось насувалося. Староста поселення тут же заходився віддавати розпорядження щодо святкового столу.  Люцифер старався викрутитись відмовками, та ангели були непохитними. Під таким тиском він здався й зайняв запропоноване йому почесне місце на чолі столу. В розпалі свята почувся стук в двері, декілька жінок поспішили відчинити й тут же застигли з несподіванки. На порозі стояли Михаїл і Серафіель. Їхні обличчя прикривали капюшони накидок, але навіть через них жінки одразу впізнали тих. Захмелілий староста оговтався першим і з радісними вигуками вітань кинувся до гостей. Михаїл скупо посміхнувся і подякував за теплий прийом. Розсадивши гостей за столом, старосто заходився наливати їм вина й припрошувати спробувати місцевих страв. Михаїл з Серафіелем ввічливо послались на потім й вже хотіли було заговорити до Алена, та той випередив їх, клацнувши пальцями.

Обриси кімнати в ту ж хвилину змінилися. Разом з ними змінилися й місцеві жителі, включаючи й тих, що не брали участі в бенкеті. Замість добрих й привітних ангелів тепер повсюди походжали перевертні й нижчі демони з кільки сантиметровими кігтями, здатним вмить розпороти живіт чи роздерти горло. Їхні налиті кров’ю очі випромінювали гнів на весь світ і бажання швидше втамувати спрагу крові. Якби на той момент в будинку був хтось інший, йому довелось би непереливки. Їх же чотирьох істоти не помічали. На відміну від Люцифера на обличчях Михаїла і Серафіеля не читалося жодних емоцій, вони, немов були готові до подібного або знали, що саме цим все закінчиться.

Ален кивнув істоті, що колись була старостою села, а зараз отримала новий облік перевертня, той не гаючи часу підкорився і разом з іншими вийшов надвір. Сморід сірки, що залишився після них, був не надто приємним і Ален позбувся від нього повернувши кімнаті початковий вигляд.

- Хто почне? – звернувся Люцифер до присутніх, нервово постукуючи пальцями по столі.

- Гостям слово, – холодно мовив Ален.

- Для початку дозвольте привітати вас в пастці, яка закрилась, як тільки ми переступили поріг цього виміру, – іронічно мовив Михаїл. – Ти знав про це, чи все це спонтанне рішення? – звернувся він до Алена.

- Підозрював, тому й хотів провести розвідку невеликим загоном.

- Що ще за пастка? – в голосі Люцифера відчувалися чимраз більші ноти роздратування.

- Та не переживай ти так, – посміхнувся Серафіель, який єдиний зберіг почуття гумору. – Пробиваючись сюди ми потрапили на міст Творення, нас атакували істоти Порожнечі, від них ми ледве ноги внесли, втратили дві сотні солдатів, а так – все норм. Хоча – ні, забув ще про Весту, ця тварюка заблокувала зворотну дорогу й тепер ми станемо гладіаторами з ареною в цілий вимір.

- Яким чином ви потрапили на міст? – запитав Ален в Михаїла.

- Потрапити сюди не проблема, а от покинути куди важче, – відповів Михаїл. – Перебуваючи на мості ми бачили тріщину в Бутті, вони намагаються стабілізувати її створивши щось на зразок арки, з енергії Іскор тутешніх мешканців. Істоти, які ви щойно бачили, звідти. Свого роду обмін, щоб остаточно не дестабілізувати час і простір навколо.

- Забрав – віддай рівноцінне, – про себе мовив Ален.

- Саме так, – схвально кивнув Михаїл. – Час тут вже тече по-іншому, ви це могли бачити декілька хвилин тому. Альфам поки що вдається стабілізувати все, та не знаю наскільки їх вистачить і, що вийде в результаті.

- Вони на мості? – запитав Ален натякаючи на Весту і її прибічників.

- Так, – відповів Михаїл. – Безпосередньо на континенті порядком завідують підконтрольні їм демони.

- Як ви стільки дізналися, ми всього декілька годин, як прибули сюди? – Люцифер здивовано поглянув на Михаїла.

- Попади у стільки часових викривлень, що ми, ще й не таке дізнаєшся, – відповів за Михаїла Серафіель. – Барбатос, паразит, не забув пасток понаставляти.

- Виходить, ми в оточенні близько трьох мільйонів демонів різних рангів, без можливості вибратись, з додатковим бонусом у вигляді Даріуса, який має прибути на церемонію, – підсумував Ален.

- А чому б не створити ще один міст Творення, ти ж володієш геномом Перших? – запропонував Люцифер.

- Біля розриву Буття – це самогубство, – відповів Ален.

- Згоден з Аленом, я хоч не володію геномом, та навіть для мене зрозуміло чим це закінчиться, – виголосив Михаїл.

- І що будемо робити? – звернувся Люцифер до присутніх. – Скитатись цим виміром, в надії на везіння, мені не сильно хочеться.

- Попри хаос, я все ще відчуваю слабкі Іскри Світлих, – мовив Ален.

- Вцілілі? – занепокоївся Михаїл.

- Схоже на те, – відповів Ален. – Не можу стверджувати напевно, але по всій видимості, з частиною Світлих тут проводять експеримент. Астрал Порожнечі проходить якесь переродження.

- Тобто?! – в один голос скрикнули Михаїл, Люцифер і Серафіель.

- Регіуси можуть перетворювати Світлих на Темних? – звернувся Ален до Трійці.

- Так, – невпевнено відповів Люцифер, все ще не розуміючи до чого вів Ален.

- А тут ви бачили хоч одного регіуса?

Михаїл потер бороду, зауваження Алена були більш ніж логічними.

- Щось я втрачаю хватку, – мовив Михаїл. – Виходить вони винайшли новий спосіб.

- Якщо це експеримент, то він може й з-під контролю вийти, навіщо наражати на небезпеку кронпринца? – запитально поглянув на присутніх Люцифер.

- А якщо річ в тому порталі, що вони хочуть створити, та й не забувайте про розрив Буття, – заговорив тепер вже Серафіель, вираз його обличчя був вже не таким безтурботним.

- Щось не клеїться все це, навіщо перетворювати Світлих в Темних, якщо вони потрібні, як джерела для відкриття цього порталу? – мовив Люцифер.

- Це ми дізнаємось тільки після відвертої бесіди з Вестою або одним з тих Альф, – в голосі Алена пролунали нотки радості від майбутнього знайомства.

- А чому б зараз не відправитися до розриву? – запропонував Серафіель.

- Якщо є вцілілі, то наше першочергове завдання переконатися, що з ними. Хоч цей вимір вже слабо нагадує Альмаріс, який ми знали, та це все ще територія нашого королівства, – мовив Михаїл.

- Тоді вирішено, – підсумував Ален. – Та й ці Світлі можуть володіти важливою інформацією.

- Ти зможеш перемістити нас? – звернувся Михаїл до Алена. – Не хочеться знову блукати часовими аномаліями.

- Без проблем.

Scrollable Buttons