expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

4 січня 2024 р.

Ігри королів. Глава 25

Ален і Рін перемістились на галявину звідки він потрапив на берег моря. Повідомивши Михаїлу, що в нього є важливі новини і їм потрібно зустрітись подалі від сторонніх очей, Ален став очікувати на їх прибуття. Рін помітно нервувала, признатись чесно й сам Ален відчував певний дискомфорт, непросто пояснити, що особа яка донедавна була запеклим ворогом, раптово перейшла на їхню сторону.

За хвилин десять з’явилися й гості. Сказати, що вони були здивовані – це нічого не сказати. Майже на рефлекторному рівні в їхніх руках з’явилася зброя.

- Або я сплю, або – це чергові витівки Вести і її звірят! – першим заговорив Михаїл. По йогу тону було видно, що він ледь стримувався, щоб не вигукнути те, що насправді думав.

- Так, так, а я думав сюрпризи на сьогодні закінчились, – мовив Серафіель з презирством.

- Ален, може поясниш, що тут, заради Творців, відбувається?! – вигукнув Люцифер.

- Почну з того, що ваші очі вам не зраджують, і це не аномалія, викликана діями Вести.

- Хочеш сказати, що ти добровільно знаходишся поруч з «істотою», яка стільки часу катувала тебе й через яку ми ледь голів не позбулись?! – вигукнув роздратований Серафіель. Рін прикусила з досади губу, згадавши через що довелося пройти Алену після їхньої втечі з табору Захарія. – Що, правда очі коле, принцеско, – бачачи її реакцію, вирішив не послаблювати натиску Серафіель.

- Давайте зменшимо запал і поглянемо на ситуацію по-іншому, – мовив Ален.

- А тут і дивитись немає на що, тільки даремно час витратив, краще займуся захистом наших людей, а то невідомо, що там відбулося за час нашої відсутності, – і Серафіель скоса поглянув на Рін. – Демони могли вже каменя на камені не залишити від міста, вона добре вміє відволікати увагу, – після останніх слів Серафіель поспішив переміститись.

- Як би мені хотілось побачити позитивні сторони від цього дійства, та в голову приходить тільки одна думка… – і Михаїл ще міцніше стиснув свого списа. – Ален, ми хоч недовго знайомі, та я вже встиг проникнутись до тебе певною симпатією і повагою за допомогу нам, та доки поряд з тобою… ця особа, наші дороги розходяться, – і Михаїл також зник, залишивши після себе відчутний осадок.

- Не буду затримувати, – байдуже мовив Ален до Люцифера, що єдиний ще не покинув галявину.

- А я б волів залишитись, – мовив той без тіні сарказму. Ален здивовано подивився на нього. 

- Командир попередив про такий розвиток і наказав допомагати. Хоча, я й сам не проти. За ці дні я зрозумів одну просту річ, ти непросто так з’явився тоді на нашій дорозі. Тому, якщо можу бути корисним, до ваших послуг. З вами куди безпечніше, – постарався пожартувати він під кінець.

- А як же Серафіель і Михаїл? – запитально поглянув на нього Ален.

- Не маленькі, дадуть собі раду. Та й сумніваюсь, що ми покинемо їх, тому хай поки перетравлять побачене. То який план? Не думаю, що ви викликали нас сюди, щоб з’ясувати стосунки.

- Завтра має прибути частина Армади на чолі з Азаріасом і знаттю Ріосар, до цього часу ми маємо покинути це місце, – повідомив Ален.

- Обнадійливий початок. Але ти говорив, що не можеш створити міст Творення.

- Це й непотрібно, – Рін і Люцифер здивовано поглянули на Алена. – Довіртеся мені, а зараз слід придумати, як затримати Армаду.

- Думаю, найпростішим рішенням буде захопити Весту, – запропонував Люцифер. – Якщо, звичайно, ніхто не заперечує? – і він кинув косий погляд на Рін. Та помітила це й поспішила відповісти.

- Я підтримаю будь-яке ваше рішення.

- Просто і зі смаком, – потер бороду Ален. – Тільки залишається питання, щодо розриву Буття. Я можу наказати їм підтримувати його, та це відволіче мою увагу від головного завдання.

- Візьму це на себе. Одна з причин, чому командир відправив мене тоді з Михаїлом – це особливості моєї реліквії.

- Особливості? – запитально поглянув на нього Ален.

- Виправ, якщо помиляюсь, але це стосується третьої стадії  вивільнення? – мовила Рін.

- Так, – посміхнувся Люцифер. – Ви добре нас вивчили.

- Це лише теорія, я бачила роботи брата з цього питання, він розібрався тільки в двох стадіях, а щодо третьої висував теорії, але мені вони видалися цікавими.

- Третя розділяється на два етапи. Перший – це контрольоване поглинання темної енергії і перетворення в мою власну, а другий – можливість знищувати Іскри Темних.

Рін впала в легкий ступор, схожі емоції зараз відчував і Ален.

- Якщо ти володієш настільки грізною зброєю, то чому ви ще не скористались нею? – мовила Рін збуджено.

- У кожної зброї є свої сильні і слабкі сторони… – посміхнувся Люцифер.

- Це все добре, та не бачу яким чином це нам допоможе, – опанувавши емоції запитала Рін. – У нас же не стоїть завдання їх вбити.

- Скажемо так, вбивство Іскри не зовсім звичний процес. Довіртеся мені, про інше я потурбуюсь.

- Добре, тоді зробимо наступне: після прибуття на міст я займуся альфами, а на вас залишаю Весту, – мовив Ален.

- Впевнений, що тобі непотрібна допомога, ти ще не зустрічався з таким ворогом? – звернулась Рін до Алена.

- От і познайомлюсь, – пожартував Ален, а потім звернувся до Люцифера. – Тобі потрібен час на підготовку?

- Ні, все відбуватиметься на місці, – відповів той.

- Тоді вирушаємо, – виголосив Ален.

 

*****************

 

Міст Творення являв собою безкрайній космічний простір, який розсікала дорога викладена з каменю. Вона не мала початку чи кінця, а описувала величезне коло, свого роду символ замкнутості процесу. На одному з її відрізків виднілася білосніжна арка з чистої енергії, а всередині неї знаходилась в’язка, як смола, речовина. З хаотичною періодичністю з неї хтось виходив. Весь процес контролювали три особи, невиразні силуети яких освітлювала арка. Як тільки Ален ступив крок, його одразу перемістило в штучно створений вимір. Схоже – це були заходи безпеки від непроханих гостей. Роззирнувшись він зрозумів, що Рін і Люцифера немає поряд, по всій видимості їх перемістило в схожі місця. Раптом, нізвідки, з’явилося близько сотні Гекатонхейнерів. Оточивши Алена, вона проготувались до атаки.

- Не жаль втрачати стільки звіряток?! – вигукнув Ален.

- У нас їх достатньо, – пролунало у відповідь. Здавалося, що цей голос злився з даним виміром.

- Тоді я злегка проріджу їхні ряди, – і Ален клацнув пальцями, після чого велетнів оповив темний ефір і вони зникли.

- Непогано, – похвалив його невідомий голос, а за мить з’явився його власник. На превеликий подив він майже нічим не відрізнявся від середньостатистичної людини Землі чи Едему. Шістдесяти років. Коротка біла борода, яка підкреслювала гострий погляд й чорні очі. Сиве довге волосся, що сягало плечей. На руках металеві наруччі з зображенням вовка. З одягу легкі чорні штани зі шкури дракона, кіраса з того ж матеріалу, на плечах чорна накидка з капюшоном. Жодної зброї чи натяку на неї.

- Припускаю, що переді мною альфа.

- Ви не помилились, містере Ален. Мене звати Барбатос.

- Так це ви вмієте передбачати майбутнє?

- Ваша обізнаність гідна похвали, – посміхнувся Барбатос.

- А ваші товариші не приєднаються до нас? – мовив Ален жартома.

- На жаль – зайняті.

- Прикро, хотілось і з ними познайомитись.

- У вас ще буде можливість. Та спершу ми завершимо свою місію, королева не любить чекати.

- Тенебріс? – Після згадуванні її імені було помітно, що по тілі Барбатоса пробіг легенький холодок. – Вона не порадує нас своєю присутністю? – Ален розумів, що грається з вогнем, та гнів – найкраща емоція, щоб вивести противника з рівноваги й підштовхнути до необдуманих кроків чи слів.

- Її величність й так проявила великодушність, зберігши поки що ваші нікчемні життя. Імператор Азаріас ще в Дрейксі хотів розправитись з вами, та вона заборонила. Ви самі того не знаючи, грали за нашими правилами.

- Як цікаво, – Ален старався зберігати самовладання. – І чим же я міг зацікавити вашу королеву?

- Скоро дізнаєшся, а зараз насолоджуйся виставою, у тебе почесне місце, – і Барбатос поспішив зникнути. 

Алена переповнювало легке роздратування, та він вирішив поки не давати волю емоціями, а переміститись на міст. Після декількох невдалих спроб прийшло розуміння неможливості цієї дії. Ален з подивом констатував, що комусь вдалося ув’язнити його в цьому вимірі. Як на замовлення перед ним виникло щось на зразок трансляції. В ній відображались наступні події.

Люцифер і Рін, попри припущення Алена, потрапили в один вимір. Проти них виступили Ахерон і Бальтазар. На початку бій розвивався при повному домінуванні Рін і Люцифера, та з прибуттям Барбатоса все змінилося. Хоча змінилося – було надто м’яко сказано.

Рін раптово опустилась на коліна, а Люцифер ні з того ні з сього, також завмер на місці. Ален, з досади, стиснув руку в кулак. Барбатос наблизився до Рін, вона не чинили жодного супротиву. Поставивши руку їй на плече, він почав огортати її тіло чорної аурою, вона нагадувала ту в’язку рідину, з якої виходили монстри. За декілька хвилин вона огорнула все її тіло, утворивши щось на зразок кокона, який за мить безслідно зник разом зі вмістом. Після Рін прийшла черга Люцифера. В його випадку Барбатос лише легенько доторкнувся чола. Цього виявилось достатньо, щоб вивести Люцифера зі ступору. Та наступні його дії були ще тим шоком. Він  не схопився за зброю, а опустився перед альфами на коліно й щось промовив. Останні схвально кивнули й вчотирьох поспішили зникнути. На цьому трансляція припинилась і настала гробова тишина. Заспокоївши частково емоції, які бушували мов ураган, Ален вмостився зручніше на землі й поринув в медитацію. Таки чином він прагнув знайти вразливе місце своєї в’язниці.

Кількагодинні пошуки не увінчались успіхом, як і спроби зв’язатися з Серафіелем і Михаїлом. Ситуація приймала куди складніші обриси. Врешті-решт Ален вирішив вдатися до останнього козиру…

Scrollable Buttons