expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

4 січня 2024 р.

Ігри королів. Глава 28

На нараді ніхто особливо не приховував своїх емоцій. Серед більш ніж сотні командирів кипіла буря емоцій. І це було не дивно, враховуючи недавні події. Особливе місце серед дискусій займала тема Люцифера. Найбільш активним їхнім учасником був Михаїл, що повернувся разом з Серафіелем з Альмаріса. Вони встигли перекинутись з Аленом парою слів до початку. З їхньої розповіді виходило, що від того виміру й сліду не залишилось. Їм, і ще групі вцілілих, чудом вдалося врятуватись завдяки захопленому флагманському кораблю Армади з Архітектором на борту. Враховуючи події на материку – це було зробити не так важко. Більше ніж половини солдатів охороняла знать Ріосар, а інші направилися подавляти супротив вцілілих після знешкодження армії Азаріаса. Вони не очікували ходу у вигляді технік Алена, тому їх втрати швидко перейшли усі допустимо-можливі межі й вони стали хаотично відступати. Цим і скористалися Михаїл з Серафіелем.

Поява Захарії трохи вгамувала емоції й супроводжувані ними дискусії. Почалося обговорення поточної ситуації. Після доповідей з фронтів, слово отримав Серафіель і почалася найцікавіша частина заходу. Виявилося, що одному з вимірів, де перебував його гарнізон, почався раптовий спалах невідомої хвороби, яка миттєво викошувала ряди Світлих. По симптомах Серафіель сміливо припустив, що це була та сама з Альмаріса. Однак тепер інкубаційний період проходив швидше і зі значно меншим процентом тих у кого виявлявся імунітет. Хвороба розвивалась, знаходячи вразливі місця в обороні вона  одразу користувалась ними й Світлі перетворювалися на Темних. Тільки цього разу це були досконаліші версії.

Новини були ще ті. Зал, в якому відбувалась нарада, загудів, як вулик.  Подібне вже не було загрозою окремим світам, це являлось прямою небезпекою існуванню Світлих в цілому. Після не менш довгих дискусій було вирішено зібрати раду семи королів і обговорити ситуацію, що склалась. Попри попередні незгоди – це вже не була проблема когось одного. Кандидатуру глави посольства, що мало відправитись до кожного з королів, вибрали одностайним рішенням всіх командирів. Ним виявився Ален, слава якого виросла в рази, після столиці Астеріас. Його поява, як і сама персона,  з того часу були покриті ще більшим ореолом таємничості й чуток. Подібне тільки підігрівала його колосальна сила і підтримка Захарія. Так швидко ще нікому не вдавалось навести стільки шуму в двох таборах.

Заступниками хотіли вже було призначити Серафіеля і Михаїла, проте на подив усім, останній відмовився. Пояснення такого вчинку були не менш разючими. В короткій промові Михаїл повідомив, що не забув про Люцифера, той і надалі залишався його товаришем і добрим другом і він зробить усе, щоб його повернути. Захарія був стриманішим у висловлюваннях, проте підтримав його рішення, дозволивши самому набрати охочих відправитися з ним. На цьому нарада завершилась, а присутні один за одним стали відправлятись: хто на передову, а хто готуватись до майбутніх переговорів. Ален і Захарія єдині залишилися в залі.

- Ти впевнений, що мені потрібно відправлятись з посольством? Я все-таки особа нова, та й…

- От, щодо «та й», я б хотів поговорити детальніше. Все, що ти чув до цього – це для загальних мас. Насправді на переговори я хочу відправити тільки тебе, Рін і Серафіеля.

- З приводу жіночого контингенту ти не жартуєш? – скептично поглянув на нього Ален.

- Саме тому це й спрацює. Ніхто не очікує подібного союзу, – було помітно, як в очах Захарія заграли вогники рішучості й захоплення власною ідеєю. В разі успіху – це могло стати переламним моментом й дозволити Світлим гідно відповісти.

- Ідея, звичайно, прекрасна, але де гарантії, що вона погодиться? Спогади з майбутнього були успішно забрані альфами, тепер я на початку шляху... Та й, окрім цього, ще шок не минув. Зустріч з тою, що являється уособленням самої темряви – це не проста прогулянка пляжем.

- Почекай, почекай, хочеш сказати, що там… – Захарія помітно зблід.

- Ми потрапили на кордон між Творцями й Тенебріс, світлом і темрявою. Цей подарунок від неї, – вказав Ален на катану на поясі.

- Я думав ви потрапили у розрив Буття?

- Спочатку – так і було, та потім події трохи змінили свій плин… – і Ален розповів про усе, що відбулося з ним в Альмарісі. Під кінець Захарія нервово застукав пальцями по столу.

- Гра значить… Весело… – Захарія аж кипів від люті.

- Такі вже розваги у верхівки, – стиснув Ален плечима.

- Маячня якась… Тут… Я поняття не маю, як тепер бути, – глибоко вдихнувши, Захарія нарешті зумів зібрати думки докупи.

- Він тобі нічого про це не розповідав? Навіщо він взагалі прибув до вас? Хоча, стоп, що за дурниці мелю, – раптова здогадка осінила Алена.  – Тепер все стає на свої місця...

- Поділишся?

- Ви ж працювали над подібним варіантом? Не про погоду ж вам розмовляти.

- Ти переоцінюєш мою персону, – посміхнувся Захарія. – Основною темою наших розмов було відділення ядер Буття і створення завіси, через яку не змогли б проникнути Темні.

- Завіси кажеш… Це вже цікаво. Для відділення потрібне пряме вторгнення в саме серце головного виміру Темних.

- Вимір Зеро, цієї техніки мене навчили. Вона потребує багато сил, тому я користуюсь нею тільки в особливих випадках. Початковий план передбачав утворення декількох розривів Буття, а потім, під шумок, створення моста Творення і відділення ядер.

- План гарний, але ти не задумувався чому саме зараз?

- Чесно сказати, якось байдуже. Якби не Темні, ми б самі себе знищили, питання тільки часу. Подивись на цей світ: тут Світлі зі Світлими не особливо дружать. Хтось має взяти на себе роль лідера й хоч примусово, але повести це «стадо» вперед. Темні знають хто вони, свою суть, а ми вічно придумуємо собі героїв, щоб за нас все робили, а потім розчаровуємось, що, коли ми сиділи, вони нічого не зробили. Не думаю, що в тебе по-іншому.

- Таких всюди вистачає, – зітхнув Ален. – Ми створюємо правила тільки для того, щоб їх порушувати, доказувати, що я кращий, дотримувався їх, а товариш поганий, бо порушував. Уявна велич і прагнення домінування, ось рушійні чинники нашого життя. Не змінивши мислення, не зміниш системи. Іноді потрібно йти проти всіх, щоб ці «всі» побачили, що нездоланних перешкод немає, є тільки небажання їх долати. Можливо саме через це Творці й не втручались раніше у ваші справи. Хочете свободи – вперед. Вони ж якось знайшли спосіб вижити й створити те, що ми зараз маємо.

- Погоджуюсь, хоча й залишається ще багато запитань і невизначеності, – зітхнув Захарія.

- Моя місія, по суті, полягає в об’єднанні Світлих для утворення єдиного фронту, який забезпечить розділення ядер і створення мого Всесвіту. Виходить, зараз я беру участь у створенні власного майбутнього?

- Враховуючи ту хворобу й ситуацію в цілому, схоже на те. Єдиний вихід – це саме такий план. Не розповідай їй усього, просто переконай прийняти запрошення на нараду, а далі вже всі разом обговоримо ситуацію, що склалась.

- Тобто й він...

- Побачимо, можливо, я буду його голосом, у всякому випадку – це йому вирішувати. Я повідомлю, якщо щось зміниться. Ти, у будь-якому випадку, з ним зустрінешся, – додав Захарія під кінець, щоб розвіяти сумніви Алена.

- Тоді на цьому завершимо, ще потрібно Рін переконати.

- Серафіель прибуде до вас з першими променями сонця.

Ален схвально кивнув, і потиснувши руку Захарія, поспішив переміститись.

Scrollable Buttons