expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. Безликі. Глава 15

Розмова тривала декілька секунд за реальним часом, тому «відсутності» Матвія ніхто не помітив. Натовп продовжував викрикувати різні гасла, намагаючись прорвати кордон військових. Останні знову зімкнули ряди й відтіснили зівак, що встигли скористатись невеликим послабленням й підібрались максимально близько до двометрових тотемів, з допомогою яких претенденти потрапляли в Нав. Денис був на півдорозі до військового у званні лейтенанта, що спішив доповісти про останні події, коли повітря розрізав свист. Триметровий спис полетів повз Дениса і, пробивши груди лейтенанта, відправив того в політ на десятки метрів. Серед натовпу запанувала мертва тиша, яка за секунду змінилась вигуками розпачу. Гості з того світу почали на площі свій кривавий бенкет, і допомагали їм у цього недавні претенденти у характерники. Їхні очі стали чорними, а рунні формули на тілах почали змінюватись на вже знайомі Матвію. Одночасно зі змінами рун тріснули й розпались на шматки тотеми-охоронці на їхніх шиях. Проте лише одна формула набула фінальної версії, впустивши в цей світ безликого, іншим була приготовлена доля контрактників.

Оцінивши ситуацію Матвій вирішив дослухатись поради Віолети й забратись з епіцентру катаклізму, що поглинав поселення. Вступати в пряму конфронтацію з такою кількістю супротивників було дурістю навіть для вартового. Проте й надіятись, що його так просто відпустять, не доводилось. Тверезо оцінивши свої можливості Матвій вирішив стабілізувати число супротивників. Витягнувши руку він заставив гвинтівку одного з мертвих солдат піднятись в повітря, а потім і підлетіти до нього. Перевіривши магазин він задоволено видихнув, адже ставка зіграла, і всередині виявилися напалмові патрони. Недовго думаючи Матвій вистрелив по тотемах, що формували коло в центрі площі. Спалахнув вогонь, який став швидко поглинати дерев’яну основу. Такий хід роздратував контрактників і вурдалак, на яких вже встигли перетворитись вбиті солдати й прості люди. На Матвія відкрилось справжнє полювання, до якого долучився і безликий, після формування останньої зірки на лобі. В ближній бій він не вступав, надаючи перевагу витонченішим методам у вигляді телепатії, яка зводила з розуму простих людей. Голос безликого нагадував нашіптування гремів, тільки з куди більшим діапазоном охоплення і ментальним тиском, від якого божевілля сприймалось як спосіб забутись і вирватись з лап навколишнього світу.

Матвію пощастило більше: для нього цей шум був чітким голосом, який твердив, що усі його зусилля марні й кінець буде один. Згадавши пройдений маршрут, Матвій став пробиратись до виходу з Тимошівки. Поодинокі групи опору ненадовго затримали гостей, дозволивши йому скоротити відстань до омріяного порятунку.

Ухиляючись від чергових брил та предметів, що невпинно летіли в його сторону, Матвій зробив прохід в трухлявому паркані й забіг в недобудовану багатоповерхівку. Задум швидко покинути її через одне з вікон квартири першого поверху здійснився тільки наполовину. Він справді покинув будинок через вікно, проте без сторонньої допомоги не обійшлось: легким порухом руки безликий відправив його в політ. Якби не аура, переломів було  б не уникнути. Струсивши з себе пилюку й уламки цегли Матвій підвівся на ноги. Супротивник, бою з яким він старався всіма силами уникнути, тепер повільно наближався до нього, смакуючи кожну мить тріумфу. Його підопічні також не зволікали, а сформували навколо того місця щільну блокаду.

- Нарешті випала можливість подякувати вам за звільнення! – піднесено мовив безликий. В його погляді читалась відверта насмішка, було видно, що він усіма силами намагався стриматись від швидкого закінчення бою. – Шкода, що залишився тільки один егрегор, вони були такі кумедні...

- А мені як шкода, що ми не зустрілись раніше! – презирливо мовив Матвій, і стиснувши в руках шаблю, кинувся в атаку на безликого.

- Не зустрічались… – відбиваючи його удари  голими руками, здивовано поглянув він на Матвія. – Не думав, що в людей така коротка пам’ять, – замислено мовив безликий, а потім на його вустах з’явилась широка посмішка. – Невже вони дали тобі забути?

Останні слова подіяли краще будь-якої зброї, змусивши Матвія піддатись емоціям і наробити купу помилок. Тихий голос у глибині душі підказував, що безликий знав набагато більше нього самого, і це злило хлопця. Він відчував себе маріонеткою в чужих руках. Не в силі розрубати нитки, за які хтось смикав, Матвій вирішив вимістити все не супротивнику попереду. Оточивши аурою свою шаблю, він старався раз за разом дістати безликого, проте все, що вдавалось в результаті, – це хаотичні помахи, які завдали шкоди хіба що навколишньому середовищу.

- Як же надокучили ці ваші іграшки, – позіхнув безликий. – З ними стільки мороки на тій стороні. Як же мені хотілось їх розламати! – при згадуванні реліквій вартових, безликий немов увійшов в кураж. Міміка і жести змінились, тепер в його погляді читалось ще більше безумство, ніж до цього. – Розламати! – в пориві злості замість того, щоб заблокувати черговий випад Матвія, він схопив шаблю і розламав навпіл. – Набридливі комахи і їхні планетарні духи!

Слабкий бар’єр, який Матвій встиг створити перед собою, не став для безликого проблемою, і більшу частину його удару прийняло тіло хлопця. Черговий політ перервав покинутий екскаватор. Благо, зіткнення відбулося не з гусеницями, а з корпусом, де знаходився мотор. Метал злегка пом’якшив зіткнення. Довго відпочивати Матвію не довелося, адже в його сторону направились прогнилі піддони, шматки цегли та арматура. Стиснувши зуби Матвій силою волі заставив тіло підвестись і переповзти через кабіну на протилежну сторону. Слідом за тріском роздалися глухі удари цегли об бляху, а в сантиметрі від його голови з бляхи показались металеві прути. Через біль в грудях було важко дихати, а свідомість так і хотіла провалитись у сон. Матвій не втримався і звалився на землю. Перевернувшись на спину він з відчаєм спостерігав за ковшем, який, мов титан, навис над його зраненим тілом. Почувся скрип і металевий монстр ожив. Покрутившись в сторони, він немов розминався після довгої сплячки. Матвій приречено очікував розв’язки. Навіть якби й вдалося втекти від безликого, в окрузі було повно контрактників, вурдалак і гремів. Через останні будь-який зустрічний міг всадити ніж в спину. А ще – зламана реліквія…

Матвій глибоко вдихнув, насолоджуючись останніми хвилинами життя. Не вистачало сил навіть на прощання з Олею. Тим часом ківш піднявся максимально високо, а потім, прицілившись, почав стрімкий спуск до землі. Сила безликого мертвою хваткою скувала його тіло. «Двічі не вмирати…» – пожартував Матвій наостанок, й посміхнувшись, заплющив очі.

Scrollable Buttons