expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. Бастіон. Глава 32

Наступні дні вони провели порізно. Еліні терміново викликали додому, не усім членам Зоряної Палати сподобалась самовільність марсіан, тому повстанців Матвій розшукував самотужки. На четвертий день його зусилля увінчалися успіхом і план почав втілюватись в життя.

Шедоу завис над островом, а за мить в небі роздався спалах і величезний промінь влучив в нього. Куполоподібний щит поступово закривав сушу. Перелякані шотландці не знали що робити, їхні війська поспіхом займали оборону, готуючись відбити напад невідомого ворога. Сили альянсу зайняли позицію очікування. Матвій, у свою чергу, використав силу безликих й почав передачу енергії нанітам. В інформації, наданій Нечаю, не було нічого про бастіони, лише загальні деталі про маяки й події в Мадриді. Таким чином він пояснив їм правила гри й утримав від дій, що могли вплинути на втілення його плану. Промінь, що влучив в Шедоу, був ще одним аргументом стримування для союзників, оскільки ту енергію направили замасковані орбітальні супутники Кола, які наніти Матвія завбачливо виявили й взяли під контроль.

Закінчивши зі щитом, Матвій перемістився в головний штаб повстанців, королівську резиденцію Голірудгауз, де в той момент зібралися ватажки повстанців, на чолі з королем Карлом II, і російські дипломати.

Матвій спокійно ввійшов в просторий зал, де саме засідали вищезгадані особи. Схоже, їм щойно повідомили останні новини й вони активно обговорювали план дій. Погляди усіх повернулись в напрямку несподіваного гостя.

- Моє шанування, – галантно вклонився Матвій.

- Хто ви й, що вам потрібно?! Охорона, заарештувати його! – скрикнув Карл II.

- Не пищіть так, а то голова болить, як дівчисько, чесне слово, – кепкував з того Матвій.

- Як ти смієш?! – вигукнув обурено Карл II.

Охорона поспішила до Матвія, та він легким порухом руки відправив їх в політ через усю залу.

- Якщо з вітаннями покінчено, пропоную перейти до суті, – звернувся Матвій до присутніх.

- Нам немає про що з вами говорити! – звернулася до нього Оленка, глава російської дипломатичної місії. Вона була дочкою польського шляхтича з українськими коренями, який покинув Польщу, після поразки поляків під Кременцем. Зараз вони з батьком активно освоювались на новому місці.

- Невже таких тендітних дівчат посилають на такі важливі завдання? – глузливо мовив Матвій.

- Роль блазня тобі не сильно личить, – мовила вона презирливо.

- Чому ж? Ах, точно, потрібно звернутися до вас. Вбивць ви вмієте робити, то може й з блазнями допоможете? З Мадридом гарно вийшло, – поплескав він в долоні.

- Прошу звернути увагу присутніх на неадекватність Хмельницького, це явний доказ його колишніх подвигів! – звернулась Оленка до присутніх.

- Звичайно, дорогенька. Я знищую міста й оком не моргнувши. Зараз прийшов час Шотландії, – присутні перелякано переглянулися. – Вам не почулося. Щит, що наразі закриває Шотландію, моїх рук справа. Тільки між моїм щитом, і тим, що був в Мадриді, є невелика відмінність, той створив не я, а ваші дорогі союзники, – Матвій демонстративно вказав пальцем на російську делегацію.

- Як це розуміти?! – звернувся Карл до Оленки.

- Ви ж бачите в якому він стані. Це марення хворої людини.

- Вибачте за втручання, але не забудь повідомити, що ви прагнете встановити подібний тут, а я вам заважаю.

- Ти або п’яний, або остаточно втратив здоровий глузд. Загублені життя не дають спокою? – натиснула вона на болюче місце, а потім кивнула до одного зі своїх підопічних, щоб той активував дрона.

- Чудово, значить це побачать усі! Потім додам до домашнього архіву! – урочисто виголосив Матвій, а потім звернувся до присутніх. – Хочу запитати вас, шановні повстанці, ви бажаєте скинути Кромвеля?

- Ви точно божевільний, раз ставите такі питання перед камерою, – мовив Карл II.

- Чому ж? – вдав здивування Матвій. –  Заради цього я прибув сюди. Давайте поглянемо на подарунок, який я приготував для вас, – і він поклав на стіл невеликого павука, над яким, за секунду з’явилась чимала голограма.     

На ній було показано, як почали формуватися сталеві вежі-близнюки з напівпрозорого металу. Таких веж налічувалось чотири, на кожну сторону світу. За формою схожі на переплетені спіралеподібні кристали. Кожна вежа була автономною бойовою одиницею з чотирма ядрами Онтаріона всередині. Генеруючи сферичний заряд чистої енергії, вони могли вражати цілі в радіусі до п’ятсот кілометрів. Захищені спеціальним щитом, який діяв за принципом тих же зарядів, розсіюючи будь-яку загрозу. Це була одна з заборонених технологій Сфери, яку Матвій отримав завдяки Еліні з майбутнього. Суть заборони полягала у вищезгаданому заряді. Вражаючи ціль, він знищував все: від щитів, до техніки й органічного життя. Така зброя вмить перетворювала квітучі міста на величезні пустелі, не заливши при цьому жодного доказу їх існування.

- Ти з глузду з’їхав?! Навіть ми не використовуємо подібного! – скрикнула Оленка.

- А вам хтось заважає? – вдав здивування Матвій, а потім підморгнув, чим ще більше розлютив дівчину.

- Що це? – розгублено дивився на них Карл II.

- Зброя, яка втілить вашу мрію про незалежність! – урочисто виголосив Матвій.

- І ви готові її надати нам? – з недовірою поглянув на нього Карл II.

- Вона вже ваша, – посміхнувся Матвій.

- Не слухайте його, він божевільний! Та зброя знищить планету!

- Що ви маєте від цього жалюгідного союзу? Техніка, яку раз за разом знищують, тисячі трупів земляків. Вони, – театрально вказав Матвій на російську делегацію, – ніколи не виконають своїх обіцянок. До того ж прагнуть використати вас, як сировину, у своїх планах. Прагнете повторити долю Мадрида?

Після останніх слів повстанці схопилися на ноги й взяли в руки зброю.  

- Збожеволіли?! Вірите йому?! Забули хто вам допомагав стільки часу?! – старалась урозумити повстанців Оленка.

- Згоден, тут потрібні вагоміші докази, – мовив Матвій і поставив диск пам’яті на павука, що продовжував перебувати на столі. 

Голограма почала показувати спогади Матвія про Мадрид.

- Це абсурд, цього не могло бути, він це спеціально змонтував! – з останніх сил старалась виправдатись Оленка, прекрасно розуміючи що буде, якщо він їх переконає.

- Я – не ви, – заперечно похитав пальцем Матвій. – Мені непотрібно нічого підробляти. Самі подумайте, – звернувся від Карла і його підданих, – я прийшов сюди володіючи силою стерти цей острів одним клацанням пальців, але не роблю цього, а пропоную свою допомогу.

- Маєте рацію, – задумливо потерши бороду, мовив Карл, а потім вже впевненіше додав. – Ми згодні прийняти ваше покровительство.

- Покровительство? – істерично засміялась Оленка. – Ви такі ж бовдури, як і він!

- Не скажіть, гріх відмовлятися від сили, здатної самотужки перемагати армії, – страх минув і Карл знову перетворився на холоднокровного політика, який в будь-якій ситуації шукав вигоду.

- Ну і подихайте разом зі своїм новим лідером! – і вона вже хотіла було, разом з російською делегацією покинути королівський палац, та не судилося.

- Ні-ні-ні, не так швидко, – заперечно похитав пальцем Матвій, а потім кивком голови наказав повстанцям зупинити їх.

- Ми дипломатична місія, ви не маєте права зупиняти нас! – вигукнула обурена Оленка.

- А як же передати привіт Леонову й Легіону? Ви зробили мене зіркою місцевого телебачення і я маю якось віддячити, – Матвій кивнув повстанцям.

За мить спалахи енергозброї заполонили кімнату. В живих залишилась тільки одна людина. Матвій вирішив особисто виконати вирок. Холодна сталь пронизила її серце, забарвившись в червоні тони. Бездиханне тіло повільно опустилось на землю.

- Не думайте, що я про вас забув, Легіон, я йду за вами й переб’ю, як тварин, якими ви являєтесь, тебе, Леонов, це стосується в першу чергу! Тепер я диктую правила!

Scrollable Buttons