expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. Голос минулого. Глава 20

Обсерваторія, гори… Все зникло, а він перемістився в дивну конструкцію на орбіти Землі. Через ілюмінатори Матвій зміг спостерігати за смарагдовим щитом, що окутав Землю своєю незримою силою, а також другим щитом попереду конструкції, що приховував від землян гігантську порожнечу, в центрі сонячної системи, під назвою чорна діра.

- Де я?! – вигукнув Матвій, звертаючись до імовірних винуватців свого переміщення. Відлучення з реального світу входили в неприємну звичку.

І порожнеча відповіла. Перед ним з’явилась дівчина років двадцяти шести у броні невідомого зразка, що підкреслювала її фізично розвинене тіло. Схожу броню він вже бачив на Денисові. Овальне обличчя та блакитні очі поєднуючись з темно-рудим волоссям, заплетеним в дреди, створювали вбивче поєднання. Кожен чоловік, що зустрічався з поглядом цих очей, розчинявся в їх базкрайньо-блакитному просторі.

- Мене звати Еліні.

- Хотів би я сказати «дуже приємно», проте обставини викликають у мене двозначні відчуття.

- А ви грубіян, – і вона надула губи. 

- Ну вибачте, що не зустрічаю з оркестром і букетом квітів! – Матвія проймало чимраз сильніше роздратування. Там відбувалась битва, яка могла вирішити долю планети, а йому доводилось протирати штани невідомо де.

- З тими силами вам було не перемогти, – немов прочитавши його думки, мовила Еліні.

- А тут я за раз вирішу всі проблеми людства! – зіронізував він.

- Не виключено, – посміхнулась вона проігнорувавши його докори. – Все залежить від обраного шляху. Хоча я сподівалась, що роки зроблять тебе менш імпульсивним, – дівчина говорила так, ніби знала його не одну сотню років.

- Можна ближче до суті? – відрізав Матвій. – Там… 

- Там лише одна з доріг, – його перебила незнайомка. – Один з фрагментів мозаїки… – і вона загадково посміхнулась. – Твої рішення привели до цього моменту, хоча я б воліла, щоб все вирішилось тоді…

- Можна без натяків? – вже стриманіше мовив Матвій. – Це пов’язано з тією сережкою? Вірніше, з шостим егрегором? Тобі щось відомо про це?

- Як багато запитань, проте чи справді ти хочеш почути відповідь? Чи приймеш почуте? Давай влаштуємо невелику екскурсію минулим, а потім ти сам вирішиш яку правду обрати. Це не забере багато часу й ти ще встигнеш врятувати нових друзів, – і Еліні простягнула руку, тонко натякаючи, щоб він взявся за неї. Матвій з недовірою погодився на її жест. Бажання дізнатись правду про втрачене, чи приховане минуле було сильнішим за інші відчуття і бажання. – Зустрінемось в кінці... – додала вона наостанок.

Scrollable Buttons