expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. Новий початок. Глава 42

Останні спогади Матвій спостерігав вже в «режимі реального часу», стоячи на командному мостику орбітальної станції. Попереду розгорнулися справжні міжпланетні баталії. Минулий він, перебуваючи в кабіні Шедоу, почав зачистку сонячної системи. Перетворивши в наднову Нептун, він, за мить, поглинув її колосальну енергію, не залишивши й сліду від копії оригінальної планети. Наступним етапом стали орбітальні супутники, які, утворивши кільце навколо Землі, з’єднались з орбітальною станцією гігантським енергопроводом. Закінчивши з об’єднанням, супутники створили імпульс, який стер з лиця планети весь технологічний прогрес. Слідом планету накрив смарагдовий щит, що розібрався з більшістю окупаційних сил Легіону. Частині все ж вдалося заховатись в Наві. Очищені душі стали платою для «Лемеґетону», за допомогою якого Матвій воскресив планетарних духів чотирьох супутників Юпітера. Останні стали фундаментом майбутнього людей, створивши в надрах Юпітера нову систему. Для її формування Матвій знищив Уран.

Останнім пунктом грандіозного плану стало Сонце, яке, після знищення, перетворилося на чорну діру, в надрах якої й заховалась Юпітеріанська система, з трансформованим в нове Сонце ядром. Новоутворена система стала колискою людства, до повернення Землі. Захищена від Нави планетарними духами минулих супутників Юпітера. З одним входом з реального світу, через який не наважився би пройти навіть найвідчайдушніший капітан Легіону. Хоча, навіть пройшовши акреційний диск чорної діри, на кораблі чекали додаткові випробування у вигляді штормів, щільних газових хмар, а також гравітації, що не залишала шансів ні живим, ні мертвим.

Після поглинання орбітальною станцією залишкової енергії від вищезгаданих процесів, Земля помінялася місцями зі своєю протеже з Нави, тим самим вигравши час для перших колоній людей. Два щити тепер відділяли Землю, і її планетарного духа, від істот Нави, що відчували справжній екстаз через майбутній бенкет.

 

***********************

 

Що спогади закінчились Матвій зрозумів тільки коли підійшов до стазесної камери, яка на сотні років стала домом для Еліні.

- Не роби такого кислого обличчя, – почувся голос в Матвія за спиною.

Думка про чергові спогади не дала тілу одразу повернутись на джерело слів, однак потім, він все ж заставив себе поглянути в очі тій, яку покинув на стільки років.

- Елі... –  слова так і застрягли в горлі.

- За них можеш не переживати, вони відпочивають в каютах, – посміхнулась Еліні. – Віолеті й Максу сподобалися нові тіла.

- Але як… – Матвій все ще не міг прийти до тями.

- «Як» – неважливо, головне, що все вдалося. Тепер люди рятівний маяк для тисяч цивілізацій, і головний ворог Легіону.

- Сумнівна перемога, – натякнув Матвій на стазесну камеру і її голографічну проекцію.

- Прийнятна ціна за зміни. Використання «Лемеґетону» в майбутньому, й переміщення в минуле, не могли пройти безслідно, за все потрібно платити, – скупо посміхнулась Еліні. – Денис досяг значних успіхів в дослідженнях морфів, – підбадьорила його Еліні.

- Слабка розрада…

- Я зберегла душу й змогла захистити тебе під час відновлення сил, тому жаліти не доводиться.

- А я пустив усі здобутки псу під хвіст, – сівши на підвищення, що віділляло головну панель управління, від додаткових, мовив Матвій.

Еліні поспішила сісти поряд й покласти голову йому на плече. Душа Матвія нарешті відчула довгоочікуваний спокій.

- Не будь таким категоричним. Затемнення – це захисний механізм, який запобіг черговому вторгненню дріад, як і тоді. Хоча, признаюсь чесно, це виснажило наші енергетичні запаси. Довелось розробити екстрений план з повернення твоєї пам’яті. Спогади Дена його невідємна складова, – поспішила уточнити Еліні.

- Та сережка не була реліквією? – припустив Матвій.

- Вірно. Один егрегор не може одночасно благословити два предмети.

- Стоп, а як же події чотирнадцятого? – натякнув Матвій на використання «Лемеґетону».

- Та, твоя витівка, заставила нас добряче понервувати, – насупила губи Еліні. – Хоча не тільки нас. Твої дії дезорієнтували планетарного духа Землі. Не просто вибрати з тисяч піщинок ту, яка донесе правду про події ззовні… Однак в цій ситуації є і певний плюс. Тепер він знає про колонії, і готовий допомогти, коли ти подаси знак.

- Якщо затемнення не моїх рук справа, куди я тоді відправився, і за що була заплачена така висока ціна? Хоча, почекай, якщо мечі можуть знищувати безликих…

- То ми помінялись з прото-Землею, – закінчила за нього Еліні.

- А як же…

- Гробниця приховує правду. Завдяки Оленці ми отримали доступ до контролю за маяками, які, як виявилось, можна по-різному використовувати.

- В тих супутниках розміщені обеліски? – запитав розгублений Матвй.

- Саме так, – посміхнулась Еліні. – Отримана від першого очищення енергія живить смарагдовий щит, другий же щит сформований внаслідок поглинання залишкової енергії від знищення протопланет сонячної системи. Супутники дозволяють контролювати події на планеті, а орбітальна станція захищає від зовнішніх загроз.

- Поправочка – захищала. Зараз ми вразливі до атак з обох фронтів, – натякнув Матвій на безликих і Легіон. – Сама ж говорила, що залишилось не так багато енергії. Додати до всього ще й подорож через акреційний диск, і  виходить, що ми в повній жопі. 

- Так то вона так, проте не зовсім так. Кожна завойована, і ще не підкорена раса галактики зараз на нашому боці. Люди подарували їм надію. Що було знищено, тепер знову може відродитись, поклавши край домінуванню Легіону.

- А «Лемеґетон» й духовні матриці зводять усі ризики до мінімуму, – підсумував Матвій.

- В десятку, – задоволено виголосила Еліні. – Дріади самі вклали в руки людей щит, залишилось створити меч.

- І почати слід з Землі, – задумливо мовив Матвій. – Цього разу ніхто не відступить!

Scrollable Buttons