expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. Прощання. Глава 22

Через два місяці після вищезгаданих подій.

-  Потрібно офіційно оформити наші стосунки, а то мої відлучення з тренувань все важче пояснювати, – пожартував Матвій, і нахилився, щоб поцілувати Еліні. – Щось трапилось? – Матвій майже одразу зауважив її зосереджений погляд, який всіма силами уникав зустрічі з його.

-  Присядь, а то почуте буде непросто перетравити…

-  У всіх дівчат з Церери така реакція на пропозицію вийти заміж? – спробував розрядити обстановку Матвій.

-  Цьому не бути… – видала вона таким тоном, що Матвію здалося, немов його облили крижаною водою. Та це були квіточки, в порівнянні з наступними словами. – Флот Легіону зараз обстрілює Землю з орбіти. – і Еліні натиснула декілька команд на планшеті, що знаходився в неї на колінах, після чого над ним з’явилась голограма. На ній була зображена Земля, а на її орбіті розташувалось близько тридцяти кораблів. – Після цього на планету висадиться десант морфів.

-  А я вже злякався, що щось серйозне, – витер піт з чола Матвій. – Ще будуть «радісні» новини? – зіронізував він.

-  Дріади уклали угоду з безликими. 

-  Все ж вділили частку шакалам! – процідив Матвій крізь зуби.

-  Ціна за прохід Навою, – винувато мовила Еліні. 

-  А як же бази Кола на мертвих планетах? Та й врешті-решт Сфера, вони не можуть прийняти біженців? – з надією запитав Матвій.

-  Обидва варіанти не допоможуть. Зоряна Палата не ризикне десятками планет заради однієї. Дріади не відпустять вас так просто. Ви надто унікальні. 

-  Сприйму це за відповідь на перше питання, – зітхнув Матвій. – Навіщо тоді все це? 

-  Щоб виправити причину, а не наслідок. Вживлення духовної матриці завершилось, Насті залишилося об’єднатись з нею, щоб в нового майбутнього був шанс.

-  А конкретніше? 

-  Я поверну тебе в час, з якого все почалося. Знайшовши залишені мною підказки, ти зрозумієш, як діяти. Більше не можу сказати. В Легіону надто довгі руки. 

-  Обнадійливо… 

-  Не сердься, ми ще зустрінемось… – і вона поспішила поцілувати його. – Теперішню мене ти майже забудеш, тому будь джентльменом при першій зустрічі, – грайливо мовила вона. – Побажання будуть перед відправленням?

-  Перед початком пошуків хочу завітати в одне місце, це не буде проблемою?

-  Ні.

Scrollable Buttons