expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

6 січня 2024 р.

Імітація душі. В лігві ворога. Глава 35

Літак приземлився в Сибіру. Вийшовши назовні Денис і Оленка не побачили нічого, щоб свідчило про наявність бази, чи взагалі людей. «Перевірка?» – промайнула думка в голові Дениса. Однак раптове спостереження спростувало цю думку. Не відчувалось  холоду. Температура тут не відрізнялася від регіонів з теплішим кліматом.

- Ви не спите й це не марення, – почувся голос попереду. – Зніміть маскування, – скомандував той.

- Що за? – вихопилося у Дениса. Перед ним поступово вимальовувались обриси гігантського міста. Десятки гостроверхих веж возвеличувались над сніговими заметами, які постійно додавали роботи дронам. Чувся постійний гул від зльотів і приземлень літаків з вантажами, а також десантними підрозділами. Захищав і маскував все це величезний куполоподібний щит. – Невже дріади настільки розщедрились? – звернувся Денис до чоловіка років п’ятдесяти, що підійшов до них у супроводі охорони з п’яти солдатів. Гладко вибрите обличчя з декількома шрамами на лівій щоці, напастовані до блиску армійські черевики, коротка стрижка напівбокс й чорний  камуфляж, в купі з манерами, видавали в ньому кадрового військового. Напруживши пам'ять Денис згадав де бачив чоловік. Полковник Леонов, він же Леон. Справжнє його ім’я, як і початкова форма, давно загубилися в павутині історії знищених ним світів. Саме під його командування на Землю проникли експедиційні корпуси асів, які й заразили частину росіян морфами. Леонов був однією найвпливовіших фігур серед верхівки асів.

- Давайте пройдемо у мою резиденцію і там я постараюся відповісти на деякі ваші запитання, – Леонов кивнув солдатам, щоб ті провели Оленку. Денис хотів заперечити, та вчасно усвідомив суть такого кроку. В майбутній розмові не мали брати участі сторонні.

Кабінет Леонова знаходився на самій вершині центральної вежі міста. Звідти він насолоджувався спогляданням своїх володінь і водночас підкреслював високий статус. Вони не використали телепорт, а піднялися простим ліфтом. В кімнаті переважав мінімалізм. Величезний круглий стіл в центрі. Позаду крісла глави розміщувався чималий екран з даними, які час від часу оновлювалися. Декілька картин і невеликий стелаж з книгами. Сівши в крісло на чолі столу, Леонов кивнув солдатам, щоб ті почекали ззовні, а потім жестом руки запросив Дениса сідати.

- Вітаю в нашому скромному лігві.

- Чого-чого, а скромності йому явно не бракує, – посміхнувся Денис.

- Доволі приємно чути похвалу від одного з найвидатніших марсіанських вчених, – посміхнувся у відповідь Леонов, його погляд ні на секунду не відводився від Дениса.

- З побаченого можу зробити висновок, що Легіон зробив колосальний технологічний стрибок.

- Ну що ти, наші знання далекі від ідеалу, хоча тепер ми швидко надолужимо пропущене... – хитро примруживши очі, мовив Леонов. – Однак, не це тебе цікавить. Тебе більше дивує чому ми так швидко повірили тобі.

- Враховуючи наше минуле, це виглядає трохи незвично, – сухо відповів Денис.

- Можливо, але за роки війни я навчився, як би це дивно не звучало, довіряти людям, особливо, якщо в них є причини чинити так, а не інакше.

- І які ж причини ви побачили в мені? – скоса поглянув на Леонова Денис.

- У твоєму випадку причини неважливі. Важливий потенціал… – загадково посміхнувся Леонов.

- Потенціал? – перепитав Денис.

- Мені подобається залучати у свою команду перспективні кадри, а ти саме такий. Ми в повній мірі розвинемо твій талант.

- Щось слабо віриться в просту благодійність.

- Благодійність? – засміявся Леонов. – Благодійністю займається хіба що Творець, вдихаючи життя в плоть, а я прагматик. Все в цьому світі має свою місію, і свою ціну. Якщо відкинути високі ідеали, то ти б вже давно був тут. Захоплення Хрестовим походом проти нас, заставляло тебе придушувати справжні бажання.

- Все це лірика, а на практиці все куди сумніше…

- Якщо ти про події минулого, то це пройдений етап. Назвемо їх другорядною роллю, репетицією перед головним спектаклем.

- Ролі роздані, тільки артисти ще не бачили сценарію, – зіронізував Денис.

- Сценарій будуть формувати головні герої, – з гордістю мовив Леонов.

- І в чому полягає моя роль?

- Для початку, вирушиш в Варшаву, всі деталі розповість Кентавр, а зараз відпочивай. 

На цьому, вельми коротка, й у всіх аспектах дивна розмова, закінчилась. Дениса провели в його кімнату, яка знаходилася поверхом нижче. Лігши на ліжко, він поринув в думки. Він був радий, що план почав втілюватися в життя, проте це втілення проходило по вельми дивних правилах, і з кожною хвилиною породжувало все більше запитань, ніж відповідей.

Scrollable Buttons