expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Дамір і Дана. Глава 11

Дамір від подиву аж рот роззявив, коли побачив на чому їм доведеться плисти. Довжина корабля становила п’ятдесят дев’ять метрів, ширина шістнадцять, а висота – шістдесят два метри. Три щогли, на яких чомусь не було видно вітрил. Сто двадцять гармат, розміщених в три яруси по обох бортах і на кормі судна. Цей гігант за одного тільки бажання міг потопити цілий флот.

- Як вам вдалося побудувати цього монстра й не привернути увагу імперців? Порт же недалеко, – звернувся Дамір до Еріки й Каспара.

- Всі роботи здійснювались на дні, – пояснив Каспар. Реакція Даміра була для нього найкращою подякою за титанічну працю. – Поєднання коду й знань Хронік дає неперевершені плоди, – мовив він гордо. – Ми покладаємо величезні надії на нього. За початкового плану на його борт мала піднятися спеціально відібрана команда, та доля розпорядилась по-іншому, – і він мимоволі поглянув на Еріку.

- Дамір, нам слід поспішати, – мовила Еріка. – Я не встигла провести усіх тестів, тому дещо будемо корегувати вже під час, – Дамір схвально кивнув у відповідь.

Не гаючи часу Дамір і Еріка направились по дерев’яному трапу на корабель. Як тільки їхні ноги торкнулися палуби, Еріка вказала на каюту капітана. Зайшовши всередину Дамір знову ледь не вигукнув з подиву. Посередині кімнати стояв кристал, закріплений у спеціальну форму з металевих кілець, щось подібне він бачив в підземеллі. На протилежній від входу стороні, розміщувався дивний металевий стіл зі скляною поверхнею на якій зображувалися різні картинки. Еріка швидко натиснула на ці картинка і вгорі, над кристалом, з’явилося світло, в якому виникло два чудернацьких предмети. Схопивши один з них, Еріка вставила його собі в вухо.

- Інший твій, – звернулась вона до Даміра. – Це дасть нам змогу ввійти у контакт з кристалом, який керує цим кораблем. Будь-яку команду, віддану кристалу, одразу ж виконає корабель. Знаю, що для тебе все це незвично та постарайся взяти себе в руки. Від цього зараз залежать наші життя.

Дамір заплющив очі, набрав повні груди повітря, а потім повільно видихнув. Вставивши предмет в праве вухо, він звернувся до Еріки.

- Які будуть накази, капітане?

- Відправляйся на палубу, звідти вестимеш вогонь по супротивниках.

- Вогонь? А хіба для цього не потрібно заряджати кожну гармату окремо? – завагався хлопець.

- Нехай  це буде для тебе ще одним сюрпризом, – посміхнулась Еріка. – Просто віддай команду, все інше кристал зробить сам.

Кивнувши в знак згоди, Дамір попрямував на палубу. Це співпало з появою на горизонті бригантин. Спостерігаючи за ними він все розмірковував, як вони приведуть цього монстра в рух, коли відповідь стала формуватися на щоглі. Дамір ледь не почав шептати молитву усім відомим богам.

Як тільки вітрила наповнились штучним вітром, почувся звук підіймання якоря. Мановар помалу набирав хід. Дамір став нервово вдивлятися в силуети імперських кораблів, що наближались.

- Раджу почати процес заряджання гармат, – почувся голос в нього у вусі. Дамір ледь не скрикнув від несподіванки. – Не лякайся, це ще також і засіб зв’язку.

- З такими темпами у мене скоро серце зупиниться. Команди вголос висловлювати? 

- Ні, просто подумай, і кристал все зробить.

- Зрозумів. Приготувати гармати, – подумки мовив Дамір. Кристал одразу ж відгукнувся.

- Який тип стихії бажаєте використати?

- Тип? – завагався Дамір, та кристал поспішив пояснити.

- Гармати корабля базуються на використанні стихій. У випадку, якщо команда не володіє достатніми силами для самостійного управління кораблем, то заряджання і постріли відбуваються декількома членами команди, відповідно до їхніх стихій. У вашому ж випадку все керується одноосібно й за наявності усіх типів стихії одночасно.

- Виходить я можу віддати наказ кожній гарматі окремо?

- Так.

- Стрільбу можна вести без зупинок?

- Все залежить від супротивника, якщо на ворожому кораблі встановлені сильні бар’єри, то може знадобитись перерва.

- Зрозуміло, тоді лівий борт – перші п'ятнадцять гармат націлити на гармати супротивника, використати водяну стихію, зокрема лід. Ще п'ятнадцять націлити на щогли, залучити вогняну стихію, вітер їхніх вітрил підсилить ефект. Інші двадцять тримати напоготові, подібну схему застосувати й до гармат правого борту.

- Починаю приготування.

Тим часом кораблі майже зрівнялись. Палуби бригантин гуділи, мов вулики. Під вигуки капітана і його помічника усі займали бойові позиції й готувалися вступити в бій. Імперці вчинили тактично правильно. Два кораблі проклали маршрут паралельно одне одному, а третє судно залишилося в підтримці, націливши свої гармати на ніс Мановара. За інших обставин це би стало чудовою схемою, та в даному випадку суперник був не з їх вагової категорії.

Як тільки дві перші бригантини увійшли в радіус досяжності гармат Мановара, той атакував. Сфокусувавши перед дулом щось на зразок сфери, гармати за мить вистрелили променями з урахуванням заданих раніше стихій. Бар’єри бригантин виявилися слабкими й промені миттєво їх пробили. Це нагадувало дихання льодового дракона, що за секунду перетворив корпуси кораблів на плавучі айсберги. Слідом запалали вітрила й розладилися вибухи ядер з арсеналу корабля. Судно резерву не встигло допомогти товаришам. Еріка поспішила розвернути Мановар таким чином, щоб Дамір зміг дати залп з правого борту.

- А ти можеш вистрілити якось конкретною технікою? – звернувся Дамір до кристала.

- Баз проблем, просто подумайте про це.

Дамір радісно посміхнувся й уявив як п’ятдесят льодових списів полетіло в сторону останньої бригантини. Корабель швидко відправився слідом за товаришами в царство Посейдона. На березі почулися радісні вигуки. Дамір вирішив попрощатися з Форосом давши декілька залпів з гармат. Мановар і його команда почали свою подорож до сітрі.

Scrollable Buttons