expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Ейден і Аріна. Глава 52

На світанку спокій східної стіни порушили дві масштабні операції. Першу проводив генерал Закар, а другу повстанці під керівництвом Аріни. Близько тисячі вірних генералу людей прямували тунелями метро до підземного міста. В цей час люди Аріни, через все ті ж тунелі, пробиралась до резиденції генерала. Все завдяки переданій, за допомогою нанітів, інформації від Ейдена. Якби не детальні карти блок-постів, й чинні паролі, вони б і на кілометр не наблизились.

Ейден сидів в кабінеті Закара і насолоджувався видовищем. З хвилини на хвилину мала розпочатись головна частина. Відкритим залишалось питання хто буде першим.

- Вітаю переможців, – заплескав в долоні Закар.

- Схопіть його! – скомандувала Аріна своїм людям.

- Ще рано, – Закар заперечно похитав пальцем, а потім вказав на монітори, де відбувалась трансляції зі стіни й підземного міста. – Пропоную зіграти у гру, – звернувся він до Аріни. – Як бачиш, до стіни наближаються сили Легіону, а в тунелях вірні мені люди, які можуть в будь-яку хвилину повернутись і замкнути кільце. У тебе тільки невеликий загін, і солдати на стіні, які, можливо, перейдуть на твою сторону, якщо мене, і солдатів в підземеллі, не стане. А тепер питання: як усунути подвійну загрозу, і при цьому обійтись мінімальними втратами?

- Вб’ємо командира і щурі самі розбіжаться! – вигукнув роздратовано командир повстанців.

- Вийдіть! – скомандувала Аріна повстанцям. Ті здивовано на неї подивились. – Я хочу поговорити з ним наодинці. За мене не турбуйтесь, якщо переговори проваляться, то нам і так кінець. – Ті нехотя погодились виконати наказ. – Навіщо тобі все це?

- Як я вже го…

- Я знаю, що Закар мертвий, тому повторюсь: навіщо тобі все це? Як тобі взагалі вдалося провернути подібне? – мовила Аріна з острахом. Вона чудово розуміла, що все повернулось так, що й в найгірших кошмарах не представиш. – Я думала ти вже встиг зрозуміти, що я не використовую подібні методи.

- А доведеться, – зняв маскування Ейден. – Завжди доводиться чимось жертвувати.

- А якщо я не хочу цього? Назви свої умови. Впевнена, ми зможемо домовитись, інакше…

- Покличеш нових друзів? – перебив її Ейден.

- Навіщо було взагалі допомагати? У тебе були свої рахунки з генералом, а я лише інструмент? – всередині дівчини все більше закипали лють і безсилля. Сльози так і просились назовні, та машини не плачуть.

- Згоден, рішення складне, тому злегка допоможу, – і Ейден вказав на один з моніторів, що переключився на камери з резиденції. Картина була наступною: люди Аріни завмерли на місці, на їхніх руках з’явились руни з таймером, що все відлічував цифри.

- Що це за Дар такий? – здивувалась дівчина.

- Не все одразу, – посміхнувся Ейден. – Все, що тобі потрібно знати, це, коли відлік дійде до нуля – у тебе більше не буде власної армії. Декілька тисяч, проти десятків тисяч, в разі прориву, ­– підсумував він.

- Ти хворий.

- Можливо.

- Має ж бути альтернативний варіант? – мовила вона благальним тоном.

- Не шукай легких шляхів, – вже суворіше мовив Ейден. – Вони ведуть до поразки.

- А далі що?

- Будемо жити довго і щасливо, – зіронізував Ейден. – Я чекаю.

- Стіна… – спочатку тихо, а потім впевненішим голосом додала вона. – Я обираю стіну.

- От бачиш – не так і складно, – і він вказав пальцем на монітори.

У підземному місті пролунали вибухи, величезні брили поховали під завалами залишки повстанців й солдат генерала, натомість, на стіні роздалися спалахи артилерії й постріли кулеметів. Оскільки снаряди були зі вмістом особливих нанітів, то супротивники помирали миттєво.

- Що буде зі вцілілими повстанцями? – в голосі Аріни почувся нехарактерний до того метал. Хоч Ейден і поставив її перед фактом, проте вибір вона зробила самотужки, і це залишалося з нею на все життя.

- Перейдуть під твоє командування разом з гарнізоном східної стіни, – без тіні жалю чи співчуття, відповів Ейден.

- Який же ти…

- Компліменти прибережи на потім, нас чекає столиця.

Аріна лише обдарувала його здивованим поглядом, проте нічого не сказала.

Scrollable Buttons