expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Олівер і Міа. Глава 38

Наступний тиждень пройшов в постійних тренуваннях. Лекцій було всього дві. Першу провела Мілена, стосувалась вона сайферів.

- Почнемо з того, що не усі люди володіють кодом чи являються носіями сайферів. Може так бути, що цілі Куби населяють люди без будь-яких здібностей, і навпаки. Зміни на планеті, хоч і були кардинальними, проте не настільки, вірніше – не для усіх.

 Одне з призначень Кубів – це виявлення тих чи інших особливостей людей. Друга функція – пригнічення. Щоб уникнути неконтрольованих процесів, Куби створюють спеціальні хвилі, які пригнічують початковий код носіїв. Що ж таке початковий код запитаєте? З точки зору  Кубів – це думка. Саме так, вам не почулось. Коли всередині вас починає зароджуватись бажання піднятись вище, щось змінити, отримати більше сили – Куб реагує. Релігія називає це молитвою. Представте собі, що хтось все-таки чує ваші звернення й реагує на них. Куб має доступ до усіх показників, включаючи й психологічний стан, тому миттєво приймає рішення, блокуючи код носія. Звичайно, кожен випадок унікальний, тому немає загальної класифікації цього процесу. Дехто може самостійно пробудити свою силу, а декому потрібен каталізатор. Тобто, незважаючи на блокування, все ж можна пробуджувати код й користуватися ним. Системи Кубаа встановлюють певний прохідний відсоток, набравши або перевершивши який, ви стаєте Омегою або сайфером. Також, не слід виключати відсоток носіїв з кодом в конкретному Кубі. Якщо він вище певного значення, то у такому світі починає діяти сценарій, де носії стають не кимось чи чимось особливим, а рядовими жителями, Куб, навіть може зробити перезавантаження системи, щоб запустити подібний сценарій. Жили ви в індустріальну епоху, а за мить опинились в середньовіччі з драконами.

Академія сама може стимулювати появу Омег чи сайферів, однак – це робиться вкрай рідко. Переважно вивчаються дані по вищезгаданих відсотках, і кращих кандидатів відбирають в курсанти, а після випуску направляють в їх рідні Куби, щоб вони гуртували навколо себе людей, і формували сприятливе середовище для розвитку коду.

Серед всього цього хаосу не слід забувати й за людей зі вродженими здібностями. Їх називають геніями, і доручають найскладніші завдання. Найбільше серед них сайферів. Для вищезгаданих осіб – це дар і прокляття водночас. Якщо до них першими добираються вороги, то вони роблять усе, щоб зламати їхню волю і зробити покірними рабами. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб знайти й врятувати усіх представників, однак і наші можливості не безмежні. Все зводиться до людського фактора.

А тепер, щодо каталізаторів. Що ж таке каталізатор? Це чинник, що заставляє силу носія інтенсивно розвиватись. Зазвичай подібним виступають гамма-промені, або сильний вплив ефіру. Хоча в Кубі ці два поняття майже ідентичні, оскільки все середовище Кубу створене з ефіру, а отже й вищезгадане випромінювання є похідним від нього. Та на практиці все ж каталізатором, через свої особливості, частіше виступає саме гамма-випромінювання. Ефір полотно, на якому малюється світ. Збільшення його ролі нівелює хвилі пригнічення хаотичного коду, а це хаос і високий коефіцієнт реальних смертей.

Про смерті вам ще будуть говорити, а можливо й вже говорили, тому зупинюсь лише бігло. Реальна смерть може настати у двох випадках: екзос і сайфер з відповідним рангом. Чому Омеги не можуть вбити? А відповідь проста. Вони використовують полотно, проте не можуть змінити його структуру. Тіло людини в Кубі – це енергія, зі своєю особливою будовою. Воно частина полотна, як і вогонь, земля, повітря, вода. Тобто ефір всередині Куба не піддається саморуйнуванню під дією сили, яку сам же створив, вона надто слабка, щоб це зробити. Інша справа чинники, що здатні зруйнувати структурну цілісність з’єднань. Вони діють по накопичувальній системі. Тобто є як слабка форма, так і дуже сильна, здатна знищити складну структуру по типу людини.

На наступній лекції розглянемо процес створення квінтесенції на території академії, а також, чи варто проводити експерименти з асиміляції на території Nova.

 

**************************

 

Другу лекцію провів сам директор, що неабияк здивувало групу.

- Ми усі звикли називати сайферів штучною формою життя, однак це твердження не зовсім точно відображає їхню суть. Сайфери – це жителі наносвіту. Вони невидимі для людського ока, однак цілком реальні, якщо розглядати їх в плані навколишнього світу. Сайфери такі ж форми життя, як і ми з вами. У своєму світі вони не вирізняються чимось особливим. Однак, все змінюється після взаємодії з ефіріоном. За допомогою спеціальної частоти, ефіріон здатен надавати сайферам нову форму, під назвою – квінтесенція. Це рідина з високим вмістом сайфер частинок. В такій формі вони уже можуть взаємодіяти з будь-якими іншими формами, як, наприклад, люди. Ця взаємодія дозволяє нам, тобто людям, ступити на нову еволюційну сходинку. Після прийняття квінтесенції тіла людей перебудовуються. Сайфери стають одним цілим зі своїм носієм, навчаючись і розвиваючись разом з ним. На даний час відомо про два класи сайферів – світлий і темний. Носіїв останнього можна по пальцях перерахувати. Після випуску їхні імена зникають з баз даних, та й під час навчання, подібна інформація не сильно афішується. Всьому виною їхні здібності. Темні сайфери на голову вище світлих, тому попади вони в руки ворога й нам би прийшлось не солодко.

А зараз розглянемо детальніше класи сайферів. Світлий клас поділяється на десять рангів. Для відкриття потрібна біла квінтесенція. Також, щоб не повторюватись по десять разів, хочу зазначити, що у всіх, окрім десятого сайфера цього класу, на грудях є зображення амулета Сварога білого кольору. Щоб підігріти інтерес – не буду зупинятися на ньому зараз. Історію цього знаку дізнаєтесь на лекціях з історії Землі. А тепер продовжимо.

Перший ранг – Каторіос. Характеризується простою бронею, яка забезпечує захист від мутантів, і дозволяє без проблем досліджувати зони з артефактами. Це початковий тип, він є у всіх, хто прийняв білу квінтесенцію.

Другий ранг – Оріон. Цей тип вже дозволяє створювати просту зброю і речі, шляхом зміни форми ефірних частинок. Оскільки Оріон працює з ефіром, то навколо нього вже можна побачити ефірні частинки. Кількість залежить від ступеня контролю. Для переходу до другого рангу знадобляться артефакти в наступній кількості: десять артефактів першого порядку, і п’ять другого.

Третій ранг – Аркон. Дозволяє формувати навколо сайфера чи на відстані від нього, різноманітні щити з ефірних частинок. Для переходу в цей ранг потрібно: п'ятнадцять артефактів першого порядку, і десять – другого.

Четвертий ранг – Вега. Цей ранг на голову вище попередніх, оскільки дозволяє самостійно створювати зброю з властивостями ефіру. Що це означає? Розберемо все на прикладі. Бувши Оріоном ви могли створювати просту зброю, звичайний металевий меч. Перейшовши в ранг Веги, зможете не тільки створити меч, але й оточити його лезо, для прикладу, вогнем. Створивши лук, матимете змогу стріляти стрілами з чистого полум’я. Це не являтиметься повноцінним контролем вогняної чи якоїсь іншої стихії, швидше їхніми інтерпретаціями. Для переходу в цей ранг потрібно: двадцять артефактів першого порядку, і п'ятнадцять – другого.

П’ятий ранг – Нерус. Дозволяє змінювати вигляд сайфера, робити зброю і різні доповнення невідємними частинами сайфера. Для переходу потрібно: десять артефактів другого порядку, і один – третього.

Шостий ранг – Лазарус. Швидка регенерація тіла носія. Для переходу в цей ранг потрібно: двадцять артефактів першого порядку, п’ятнадцять – другого, і два – третього порядку. 

Сьомий ранг – Спіро. Починаючи з цього рангу сайфери набувають можливостей по контролю стихій, зокрема стихії землі, шляхом зміни форми ефіру. Для переходу в цей ранг потрібно:  двадцять артефактів другого порядку,  і п’ять – третього.

Восьмий ранг – Дрейгон. Характеризується контролем повітряної стихії, а також наявністю двох крил за спиною, сформованих за допомогою вищезгаданої стихії. Для створення і їх підтримування, непотрібно жодних зусиль, коли вони зявляться, ви думатимете, що все життя ті були у вас за спиною. Для переходу в цей ранг потрібно двадцять артефактів третього порядку.

Дев’ятий ранг – Гама. Характеризується контролем водяної стихії, а також наявністю вже чотирьох крил за спиною, сформованих за допомогою вищезгаданої стихії. Для переходу в цей ранг потрібно тридцять артефактів третього порядку.

І нарешті десятий ранг – Фенікс. Характеризується контролем вогняної стихії, а також наявністю шістьох крил за спиною, сформованих за допомогою вищезгаданої стихії. На грудях зображення вогняного Фенікса. Окрім контролю вогняної стихії, зі здібностей Фенікса слід виділити режим хамелеона, тобто формування на певний час особливого щита, що надає власнику Фенікса невидимість, також три види полум’я: жовте, блакитне і червоне. Кожен колір володіє різним ступенем вивільнення ефірних частинок. Для переходу в цей ранг знадобиться п’ятдесят артефактів третього порядку.

Після переходу в новий ранг сайфери зберігають здібності попереднього. Однак, хочу одразу зруйнувати фантазії, які у вас вже напевно виникли слухаючи останню характеристику. Дійти до Фенікса вдавалось одиницям. Не сподівайтесь, що почули цифри й завтра ж станете на декілька рангів вищими. Це довгий і важкий шлях. Що ж, а тепер перейдімо до темного.

Темний клас має на два ранги менше. Як і у світлого класу, у представників цього, на грудях розміщений свій знак – Валькнут. Про нього ви також почуєте на лекції з історії Землі.

Перший ранг – Акдемос. Проста броня, яка забезпечує захист від мутантів і дозволяє без проблем досліджувати зони з артефактами. Це початковий тип, він є у всіх, хто прийняв темну квінтесенцію. Хоча ні, вибачте, не так висловився, хто вижив після її прийняття.

 Другий ранг – Нікіос. Дозволяє створювати просту зброю і речі без властивостей темної енергії. Для переходу в цей ранг потрібно: десять артефактів першого порядку, і п’ять – другого.

 Третій ранг – Мілтіадес. Формує навколо сайфера чи на відстані від нього, різноманітні щити з темної енергії, які розсіюють ефір, і створені з його допомогою форми. Для переходу в цей ранг потрібно: п'ятнадцять артефактів першого порядку, і десять – другого.

Четвертий ранг – Пандоріум. Дозволяє самостійно створювати зброю з залученням темної енергії. Серед особливостей – можливість робити зброю і різні доповнення невідємними частинами сайфера. Для переходу в цей ранг потрібно: двадцять артефактів першого порядку, двадцять – другого, і три артефакти третього порядку.

П’ятий ранг – Геспер. Характеризується швидкою регенерацією носія сайфера. Для переходу в цей ранг потрібно: двадцять артефактів першого порядку, п'ятнадцять – другого, і п’ять третього порядку.

 Шостий ранг – Дагон. Починаючи з цього рангу темний клас проявляє свої найкращі сторони. Основна сила або здібність цього рангу, полягає в контролі матерії. Так, вам не почулось. Дагон може запросто перебудувати чи розкласти на молекули будь-який, з присутніх в цій кімнаті предметів, або ж і саму кімнату. Для переходу в цей ранг потрібно:  сорок артефактів другого порядку, і тридцять – третього.

 Сьомий ранг – Омен. Основні здібності: телепортація і можливість створювати портали.  Його ще по-іншому називають тихий вбивця. Омен – тінь. Ви й слова не встигнете сказати, як цей сайфер відправить вас на той світ. Ледь не забув, як і в Дрейгона, у нього є два крила за спиною, сформовані за допомогою темної енергії. Для переходу в цей ранг потрібно – п’ятдесят артефактів третього порядку.

Останній, восьмий ранг – Омега. Якщо, не дай Боже, вашим суперником буде Омега, то раджу не продумувати план бою, а якнайшвидше покинути поле битви. Якщо бажаєте познайомитись зі смертю, то Омега може допомогти вам у цьому. Абсолютний контроль темної матерії, здатність перетворювати її у подобу вогню, який неможливо загасити, якщо, звичайно, ви не Омега або, принаймні, не відноситесь до темного класу. Шість чорних крил за спиною. Чорне полум’я здатне поглинати як інші види полум’я, так і ефірні частинки навколо сайферів, тим самим роблячи останніх вразливими, а в більшості випадків – беззахисними перед Омегою. Для переходу в цей ранг потрібно – сімдесят артефактів третього порядку.

Окремо виділяється особливий клас сайферів під назвою оракули. Це сайфери, що відстежують артефакти. На час пошуків вони перебувають в спеціальних капсулах, підключених до системи контролю Кубів. Однак, не винятками є і польові місії.

Закінчивши лекцію директор подякував усім і попросив Міа з Олівером залишитись.

- Чергові незадоволені? – зіронізувала Міа, звертаючись до директора.

- На жаль, все ще залишаються особи, які скептично ставляться до нашого плану.

Олівер здивовано переводив погляд з директора на Міа.

- Ти йому не розповіла, – зітхнув директор.

- Його це не стосується, – відрізала Міа. Олівер вперше бачив її такою.

- А можна детальніше, – обдарував він її сердитим поглядом.

- Тут не час, і не місце, – спробувала виправдатись Міа, та з кожною секундою її завзятість танула на очах.

- Міа! – гримнув Олівер сердито.

- Розумію твої почуття, – звернувся директор до Олівера. – Проте часу обмаль. Ми уже підготували для вас будинок в Рудому лісі. Навчання проходитимете там, а через два дні відправитесь на місію. Це дасть мені час розвязати усі проблеми. А зараз поспішіть. Беріть тільки необхідні речі. За годину по вас прибуде автомобіль.

 

******************************

 

- Ти нічого не хочеш мені пояснити? – після повернення в їхній будинок, запитав Олівер сердито.

- Нічого такого, – Міа винувато схилила голову.

- Нічого такого? – ледь не скрикнув Олівер, та вчасно стримався. – У що тебе втягнули?

- Втягнули? – обурилась Міа. – Думаєш мені дозволили перебувати тут через красиві очі? Ми уклали угоду з директором, я допомагаю їм, а вони дозволяють мені залишитись. З того моменту я кожен день відвідую сеанси, де мені стараються допомогти відновити пам'ять.

- Так от що то були за додаткові заняття.

- Вибач, я думала ситуація під контролем, – зітхнула Міа.

- Проїхали, тепер потрібно думати, як виплутуватись з усього цього, – і він обійняв її.

- Єдиний вихід – це згадати все, тоді усі отримають те, чого хочуть.

- Щось мені здається, що після – буде новий привід.

- Давай збиратись, а то часу обмаль.

Машина прибула, як і було домовлено. Водія не було, очевидно, з міркувань безпеки. Голограма повідомила, щоб вони вмощувались позаду й ні про що не переживали. Після усіх інструкцій машина плавно піднялась в повітря і вирушила до кінцевого пункту призначення. Хоч формально Рудий ліс знаходився на окраїні міста, проте вважався елітним. Тут проживали випускники академії, викладачі, вчені… загалом уся тогочасна верхівка. Їхнє поселення, в такому місці, свідчило про неабияку серйозність намірів директора. Наважитись на якісь дії тут, могли хіба що безумці або особи з гарним покровительством. Швидше за все, таким ходом директор вивів партію на новий рівень. Пішаки, в обмін на королів.

Через хвилин двадцять машина приземлилась і дверцята відчинились. Вийшовши назовні пара не могла повірити, що вся краса навколо них створена штучно. Тисячі будинків оточили дерева з рудими забарвленням листків та голок. В порівнянні з цими природними гігантами, будинки, які, мов гриби, розкидало то тут, то там, виглядали як маленькі острівці серед рудого моря.

Не довго роздумуючи Олівер і Міа попрямували невеликою стежкою з бруківки до свого майбутнього житла. На фоні інших, той не особливо виділявся. Всього два поверхи й невеликий басейн ззовні. Двері були злегка відчинені, тому не церемонячись вони зайшли всередину. З кожним кроком всередині них росла настороженість і передчуття небезпеки. Моторошна тиша не покращувала становище. Та нарешті їхні побоювання розвіялись, коли у вітальні вони побачили двох накачаних чоловіків в довгих плащах. В одного, він був білого кольору, а в іншого – чорного. Незнайомці скупо привітались й сказали, що відтепер будуть їхньою охороною. Жити вони будуть в іншому місці, а от спостереження вестимуть цілодобово. Провівши інструктаж вони попрощались і покинули будинок.

- Фух, не хотів би я жити з ними під одним дахом. Так можна і до туалету не дійти, – пожартував Олівер.

- Признаюсь чесно, у мене ще дотепер мурашки по тілу.

- Хто це був взагалі?

- Вчитись треба краще, – зіронізувала дівчина. – Комісари – еліта академії, за їх словами, звичайно, – останнє уточнення розвеселило хлопця.

- Цікаво, тут є камери? А то…

- А тобі тільки одне на думці, – посміхнулась Міа.

- Я взагалі то мав на увазі ванну і туалет, але мені подобається хід твоїх думок.

- Ледарювати не дам. Я прихопила з собою декілька відеоуроків, суворо мовила вона.

- Починається!

- Не ний. Зараз інформація на вагу золота.

- Добре, добре – зубрило, – кепкував він з неї.

- Краще не наривайся, а то урок перетвориться на багатогодинні лекції, – мовила вона з викликом в голосі.

- Звалилась на мою голову, – і обійнявши за талію, він поцілував її.

- Я знала, що не витримаєш тривалої осади, – задоволено мовила Міа.       – Раз ми зіштовхнулись з елітою, то слід її вивчити.

- Прямо думки читаєш, – посміхнувся Олівер.

- Тоді валізи нагору, а я знайду потрібні дані, – скомандувала Міа.

- І чому мені завжди найлегше?

- Не скигли, – мовила Міа тепло.

Scrollable Buttons