expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Домінік і Аліса. Глава 17

На тій стороні й справді виявився дирижабль. Вони одразу потрапили всередину, а вірніше, в невеликий коридор, по обидві сторони якого розміщувалися каюти. Як Домінік зрозумів – гондоли тут не було. Пройшовши трохи далі вони повернули за ріг й опинилися перед сходами, що вели на верхній ярус. Тут були всього дві великі каюти. Одна являлась центром управління, а інша – технічною. В останній знаходився кристал, розписаний дивними символами, що нагадували руни. Подібні Домінік вже бачив на тому колі, що перемістило їх сюди. Цей кристал, по всій видимості, й приводив в рух зовнішні гвинти, що розташовувалися позаду й по боках дирижабля і володіли змінним вектором тяги.

Златомир і Данило не роздумуючи вмостились в крісла за панеллю управління, Алісі доручили ввести Домініка в курс справ. Та вирішила почекати з цим до моменту покидання Завіси. Зліт пройшов без особливих проблем. З наближенням до вищих шарів атмосфери в Домініка помітно закалатало серце. Невідомість лякала й манила водночас. Він сподівався, що зараз буде як в кіно: сильний опір атмосфери, дирижабль нагадуватиме вогняну кулю, та сподівання не справдились. Натомість дирижабль ніби пройшов через водяну поверхню. Перші враження з тієї сторони були ще тими. Домінік застиг в ступорі, не вірячи власним очам. Попереду розкинувся величезний ліс, переважно хвойний, та подекуди траплялись і дуби, висота дерев досягала двохсот і більше метрів, справжні хмарочоси. Та це був тільки початок чудес. Придивившись хлопець зрозумів, що внизу їхні коріння сформували справжні острови посередині неосяжно голубого й чистого, як сльоза океану. На кронах дерев влаштували свої поселення десятки найрізноманітніших видів птахів. Деякі відносились ще до епохи динозаврів. Вгорі, над всім цим царством чудес, простягався ще один океан – небесний. Він нічим особливим не відрізнявся від земного, принаймні Домініку так здавалось.

- Ліс, що ти бачиш, ми називаємо Тисячолітнім, – звернулась Аліса до Домініка. – Це відносна назва, бо скільки цим деревам насправді років, ніхто не знає. В міфах Землі подібні дерева називали Світовими, думаючи, що вони формували світобудову. Насправді ж – це перше, що бачили люди, які заглядали за Завісу.

- А як комусь вдавалось подібне? – запитав Домінік.

- Тут ми підійшли до одного з принципів нашого світу. Після народження у кожної особи пробуджується сила, яка залежить від твого походження.

- Я чув вже про чинники, – перебив її Домінік.

- Особисто в тебе є три варіанти. Ти можеш стати характерником, як Данило. Пробудити Дар і поповнити число волхвів, до яких відноситься Златомир, або стати мольфаром, як я. Кожна каста дотримується своїх традицій і способу життя. Відповідно до цього на Ирію виникло три державні формування. Гетьманат, Київська Русь і Суверенітет, останній уособлює Україну, в якій ти жив до цього. Схожим принципом керуються й інші народи, материки яких знаходяться, як не по сусідству з нашим, то за сотні кілометрів. Окрім цього є ще тисячі недосліджених континентів. Ніхто не забороняє відправитись у мандрівку й заснувати нові поселення.

- Тобто в цьому світі немає тих меж, що на Землі?

- Якщо ти про космос, який ви так прагнете підкорити, то ні. Все це один світ. Хоча, і тут є свої особливості. Не всі континенти придатні для життя. Є ділянки з підвищеною вулканічною активністю, з кислотними дощами або й того – істотами, що не вельми раді гостям. Кожен випадок є індивідуальним і не піддається якійсь загальній класифікації.

- А як, щодо цього неба, звідки світло? – натякнув Домінік на відсутність земного сонця.

- Я чекала на це питання, – посміхнулась Аліса. – Небо над нами, називається Етер. Воно насичене особливими частинками, які ми називаємо ефір. Взаємодія ефіру й природної енергії дає це світіння. В кожній частині світового океану ця взаємодія проходить по-різному, тобто зміна дня і ночі відбувається по-своєму. Зараз тут день, а на Ирію ніч.

- Я думав зараз прозвучить лекція про богів, – пожартував Домінік.

- Ми давно не користуємось подібними поняттями, все це пережиток минулого. Так наші предки прагнули описати сили природи, те, чого не розуміли, – мовила Аліса.

- Що з проводу самого народження. Невже ви подолали такий шлях заради мене одного?

- За Тисячолітнім лісом є острів, там швартуються кораблі, що доправляють групи таких, як ти, до Ирію. Але, якщо взяти в цілому, то подібних тобі небагато. Якби це пояснити… – задумалась Аліса.

- Ти щось на зразок сироти. – допоміг їй Данило.

- Хочете сказати, що тут люди народжуються подібно Землі? – мовив Домінік.

- Можна й так сказати, – відповів Данило.

- Гарна симуляція,– про себе мовив Домінік.

- Що поробиш, – зітхнув Данило. – Так вже влаштований наш світ,

- Ви згадували песиголовців?

- Неприємний бонус Марса, – поспішила відповісти Аліса.

- Марса? – ледь не засміявся Домінік.

- Знаю, як це звучить, та враховуючи постійні битви з тутешніми мешканцями, то кращу назву годі придумати. Плюс до всього, природа острова не краща планети, про яку ти подумав.

- А чому не обрати кращу місцевість? – запитально поглянув на неї Домінік.

- В ліс заходити ще небезпечніше, тому з двох лих доводиться обирати найменше. Нам летіти ще декілька годин, тому пропоную перекусити, якщо ти, звичайно, не проти?

- Погоджуйся, – мовив Данило. – Аліса неперевершено готує.

Від такої похвали дівчина помітно зніяковіла, проте постаралась не подавати вигляду.

- Думаю, поки моя голова перетравлює все це, то й шлунку не завадить підкріпитись.

- Прошу за мною, – в голосі Аліси прозвучали нотки радості.

Scrollable Buttons