expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Олівер і Міа. Глава 37

Останньою лекцією дня була історія мутантів. Її провела Мілена Ансфорт. Серед курсантів першого року навчання вона вже встигла отримати прізвище залізна леді. Жінка не терпіла ледарів і тих, хто ігнорували її лекції. Хто провинився – попадав до чорного списку. Покаранням для таких було одне – найважчі завдання, з мінімальною сумою оплати, яку вони мали перерахувати на рахунок академії. За ухиляння – блокування доступу до дошки оголошень з роботою. 

- Розпочати хочу з самого поняття мутанти. Мутанти – це люди, що під дією гама променів зазнали фізіологічних змін. Це можуть бути чотири руки, дві голови, повна перебудова тіла, як в дріад, і так далі. Ці зміни не смертельні, однак являються безповоротними. Вони дозволяють жити поза Кубами, тобто в реальному світі. Їх можна було б уникнути, якби людям вчасно ввели квінтесенцію. А так – маємо розділення однієї раси на два підвиди.

Ми постаралися створити одну класифікацію мутантів для всіх Кубів, та через війни, й захоплення Кубів, ці знання видозмінились. Подорожуючи Кубами ви можете почути десятки назв, однак, ми використовуємо одну загальноприйняту – Омеги. Найвищим рангом являється – А ранг. До нього відносяться: ніфіліми, дампіри, дводушники, дріади й кери. Про ніфілімів і керів мало що відомо, одні чутки – не підкріплені вагомими доказами. Нікому не вдавалось вижити після зустрічі з ними, саме тому вони займають почесне перше місце на вершині ієрархії Омег. Наступний щабель за дампірами. Подібно сайферам, вони можуть контролювати ефір, надаючи тому форму різних стихій. Відзначаються надзвичайно високою регенерацією. Дампіри єдині з відомих Омег, хто зберіг вигляд людей. Забігаючи наперед скажу, що і дводушники не відстали від них у цьому плані, однак певні представники цього виду, через нестабільний код, можуть назавжди втратити свою людську частину.

А тепер, щодо самих дводушників. Омеги цього класну відзначаються середньою здатністю до регенерації. Володіють контролем над ефіром, однак, вже зі здатністю перетворювати його тільки у два типи стихій. В кожного представника цього виду вони різні. Також, унікальною здібністю дводушників є можливість їхнього коду до трансформацій. При бажанні вони можуть набувати вигляд як інших Омег, так і різноманітних тварин. В цій здібності криється і найбільша небезпека для представників цього класу, адже після першого перетворення код може не повернутись до початкового стану. Тобто, вони можуть назавжди стати тваринами чи Омегами інших класів. Звичайно, зараз є багато захисних механізмів, що зводять до мінімуму усі ризики, проте не виключають їх остаточно.

Дріади – їхній код один з найбільш видозмінених. Від людей у них залишилась хіба що пам'ять і можливість розмовляти. Близько дев’яноста відсотків шкіри перетворені на кору, виняток становить область обличчя. Замість волосся – листяний покров. Контроль ефіром представлений взаємозв’язком зі землею, зокрема її флорою і фауною. Один з представників цього рангу – лісовик.

Наступний ранг – Б. На вершині цього класу – ревенанти. Як і у дампірів, у них сильно розвинена регенерація. Інтелект вище середнього, однак емоційно нестабільні. Схильні до частих нападів гніву й неконтрольованої агресії. Не здатні контролювати ефір, проте володіють телепатією. За допомогою останньої здатні довести до божевілля, а в більшості випадків й до самогубства. При контакті з ними рекомендується перебувати в групі з декількох осіб.

Неко – люди, фізіологія яких нагадує котячих. У них прямостоячі вуха, що розміщуються на голові. На руках кілька сантиметрові кігті, які за необхідності вони швидко ховають. Відсутній шерстяний покров. Мають по декілька пухнастих хвостів. Чим їх більше, тим неко сильніші. Їхні основні здібності – це груба сила, поєднана з неперевершеною гімнастикою.

Гарпії – передостанній клас, що частково зберіг генетику людей. Гарпіями стають виключно жінки. У них відсутні руки, їх заміняють чорні крила. Замість ніг лапи з кігтями, що до колін покриті шерстю. Два ряди гострих зубів, здатних роздробити кістки тварин. Гарпії харчуються здебільшого невеликими тваринами, без вагань нападають на людей або інших мутантів, якщо бачать, що ті не можуть дати відсіч. Не володіють контролем ефіру.

Фафнір – без сумніву його можна віднести до найбільшої загрози, що може звалитись з неба. Хоч ви й з різних світів, проте напевно чули про драконів. Цей клас відноситься саме до них. Його генетика подібна до дводушників, однак, він може перетворюватись тільки на дракона. Володіє контролем ефіру, перетворюючи останній на вогонь. Інтелект на рівні інстинктів, проте трапляються винятки з високою розумовою діяльністю.

Наступні представники цього рангу повністю втратили людський вигляд. Серед них слід виділити перевертнів й песиголовців. Останні особливо небезпечні через здатність до телепатії.

Ранг В складається з представників тваринного світу, що зазнали кардинальних змін, зокрема повернення ДНК своїх предків динозаврів.

Ранг С представлений ренітами. Це люди з незначними фізіологічними змінами або й взагалі – без них. Однак, в них майже відсутня розумова діяльність. Їх можна навчити виконувати найпростішу роботу, проте при будь-якому відхиленні, вони не здатні самостійно прийняти рішення, щоб усунути проблему. Їх можна описати одним словом – зомбі.

Ну і нарешті Д ранг. Сюди відносяться тварини, що піддалися незначним мутаціям. Вовки з хвостами скорпіонів, кабани з крилами, ведмеді з товстими панцирами на спинах.

 

********************

 

Після лекції, через свої постійні жарти й підколи, Оліверу довелося повести Міа в кафе, що знаходилось недалеко від їхнього пентхаусу. Звичайно ж для цього він таємно взяв невеликий кредит, а їй сказав, що отримав передоплату за майбутнє задавання. Після такого жесту вона перестала сердитись на нього і вони провели чудовий вечір: розважаючись і жартуючи одне над одним.

Scrollable Buttons