expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Ейден і Аріна. Глава 55

Коли Ейден зайшов в кімнату, Аріна сиділа на дивані, й підперши голову рукою, перетравлювала інформацію з Хронік.

- Що тепер? – машинально запитала вона.

- Прогуляємось, – відповів Ейден з притаманною йому байдужістю.

Тепер Аріна дивилась на нього по-іншому. Час – до, став тінню, віддзеркаленням, що видавало бажане за дійсне…

- Хто ти? – прошепотіла вона. – Чому обрав мене?

- Це тебе слід запитати чому, – пожартував Ейден. – Сама ж попросила про допомогу, чи вже забула?

- Я… – завагалась Аріна, а потім згадала фрагмент з книги, де йшлося про смерть в Кубах. – Є шанс, що мій батько може бути живий?

- Складне питання, враховуючи його силу і причину смерті.

Тьмяний промінчик надії, що встиг освітити її серце, тепер остаточно згас.

- Краще б тоді в лісі… – та Ейден не дав їй договорити.

- Померти завжди встигнеш, в корпорації ще залишились люди готові піти за тобою. Не хочеш жити заради себе – живи заради справи батька, він життя віддав за неї. Погоджуюсь, що не усі його методи й вчинки були ідеальними, проте усі ми не без гріха.

- Після почутого сумніваюсь, що можливе якесь життя, – відрізала дівчина. – Ми пішаки у ваших іграх.

- Тільки в пішаків є одна особливість, вони можуть піднятись нагору й зайняти місце головних фігур. Тобі вирішувати, що ти за фігура. Моя пропозиція в силі, – і він простягнув їй рук.

Аріна з недовірою поглянула на неї, та потім раптовий внутрішній імпульс заставив її схопитися за протягнуту соломинку. Не встигла опам’ятатись, як вони вже перебували в скляній вежі, з якої відкривались краєвиди від яких завмирало серце. Вежа являлась частиною величезного міста у формі шестипроменевої зірки над якою височів величезний купол. Він то й не давав колосальній масі чорної води проникнути всередину й затопити це архітектурне чудо. Хоча вода була не єдиною небезпекою, вона вже змирилась з незвичайним гостем у своїх надрах, а от інші її жителі, були не такими дружніми. Час від часу з темряви виринала зубаста пащека, або десятиметрові щупальця, що перевіряли на міцність купол. Аріна з острахом і захопленням спостерігала за їхніми діями. Після кожної атаки купол світився незвично яскраво, що й відлякувало нападників. Дівчина мимоволі задумалась, що могло виступати джерелом живлення для всього цього. Немов прочитавши її думки, Ейден перемістив їх назовні, Аріна не одразу зрозуміла, що вони левітували в повітрі. Вказавши пальцем кудись вгору, він разом відповів на декілька її запитань. На вершині вежі, в якій вони перебували до того, знаходилось невелике ядро, оточене чотирма кільцями, що постійно обертались навколо нього.

- Що це? – ледь вимовила Аріна. Враховуючи, що перероджені жили за рахунок поглинання різного роду енергій, то вона швидко оцінила потенціал ядра перед собою, він був безмежним.

- Це ядро Землі з Сингулярності. Простіше кажучи – минулого дому людей. Зараз воно захищає це місто. Вірніше те, що від нього залишилось. Його назва Nova, в минулому тут навчались люди з усіх Кубів.

- Я вже стільки наслухалась про ці Куби, проте ще не бачила жодного.

- Куб… – задумливо мовив Ейден. – Для наочного прикладу слід переміститись на материк.

- До Колосів? – налякано поглянула на нього Аріна.

- Швидко вчишся, – посміхнувся Ейден. – Не хочу привертати зайву увагу до цього місця, тому скористаємось терміналом. Подорож не займе багато часу, – підбадьорив він її.

Терміналом являлась чимала еліпсоїдна будівля зі скляним дахом, на околиці міста. Від неї відходив тунель, який губився в безкраїх чорних водах. Було дивно, що його ще не зруйнували ті монстри. Пройшовши декілька зал терміналу, вони вийшли на перон. Здавалось, що всередині тунелю існувала сила, яка змінювала сприйняття часу й простору, адже вигляд ззовні не йшов в жодне порівняння з внутрішнім. Упродовж усього шляху його розділяла скляна перегородка, по обидві сторони якої були прокладені колії для поїздів. Другого поїзда Аріна не побачила, тому сміливо припустила, що змія з двадцяти вагонів, зробивши круг, поверталась в термінал. Ейден не роздумуючи зайшов в перший вагон, дівчина з острахом наслідувала його приклад. Як тільки двері зачинились, їхній вагон відділився від решти й поїзд рушив. Всі дії тривали лічені секунди, Аріна не встигла оговтатись, як двері знову відчинились і перед нею постала п’ятдесяти метрова стіна.

- Це все, що залишилось від Вавилону, – випередив її думки Ейден, вказавши на напівзруйновані дерев’яні будинки і один ледь працюючий ефіріон.

- Ти обіцяв пояснити, що таке Куби.

- Зайди в будь-який будинок, – порадив Ейден.

Аріна з недовірою поглянула на нього, та все ж прислухалась до поради, і схопивши ручку дверей одного з будинків по сусідству з терміналом, зайшла всередину. Спочатку її зустріла непроглядна темрява, та потім, немов по велінню чарівної палички, темрява перетворилась на невелику ферму з декількома гектарами ораних земель.

- Залишкова пам'ять від попередніх власників, – почувся голос в неї за спиною.

- Залишкова пам'ять? – розгублено перепитала дівчина.

- Ага. Зараз ми перебуваємо в мікросвіті, створеному шляхом зміни форми темної матерії.

- А тепер доступною мовою, – насупила губи Аріна.

- Темна матерія – це полотно Всесвіту. Ми взяли його частину й створили новий мікросвіт. Направляючи енергію ефіріонів, ми можемо керувати всіма процесами всередині. Цей контроль подібний Дарам.

- Тобто – наночастинки?

- В десятку. Пройшовши через ті двері, твої наніти стали частиною цього світу. Якби це зробив хтось інший, то цей світ спрацював би подібно нашим Дарам.

- Тобто, в Кубах люди існують в якості наночастинок, тобто фрагментів. Смерть – це розрив фрагментальних зв’язків?

- Абсолютно вірно, – виголосив Ейден задоволено. – Якщо залучена при розриві сила велика, то фрагмент неможливо відновити, тоді-то й наступає реальна смерть.

- Ці будинки пов’язані між собою?

- Раніше були, зараз енергії мало.

- Та стіна?

- Вавилон розділений на шість секторів. Кожен сектор захищає стіна. Зараз ми знаходимося в центрі міста.

- Чому все має такий вигляд?

- Чому? Портал, – скомандував Ейден, їх тут же перемістило назовні. – Через них, – і він демонстративно підняв палець вгору, вказуючи на патрульні кораблі, що саме пролетіли над ними. – Битви ідуть як ззовні, так і всередині. Ми не могли ризикувати Nova – центром управління Кубами, тому Вавилон захищали тільки ефіріони. Як виявилось, цього було недостатньо... В результаті цілою залишилась тільки центральна стіна і напівзруйновані поселення.

- То в інших секторах господарюють Колоси? І якщо я правильно зрозуміла, то Вавилон перша спроба жити ззовні?

- І одразу два – так. Ті Куби, де зараз проживають люди, ще на початку були тимчасовим рішення, та в результаті тимчасове перетворилось в постійне, – зітхнув Ейден.

- І зараз ви вирішили відновити Вавилон, я правильно зрозуміла?

- Вірно.

- Що з Nova?

- Стане ресурсом для відновлення Вавилону.

- Хочеш підняти над містом купол? – запитально поглянула на нього Аріна, натякаючи на ядро Землі.

- А ти швидко вчишся, – посміхнувся Ейден. – Він захистить від повітряних атак, а стіни зупинять Колосів.

- Чому не перенести базу на Nova?

- Скільки протримається місто з Колосом всередині?

- Логічно, – задумливо мовила Аріна.

- Та й Вавилон потрібен, щоб проводити наземні операції з пошуку Кубів.

- Тобто…

- Ага. Ми поступово збиратимемо Куби й переноситимемо їх жителів сюди. Так уникнемо незваних гостей.

- А як же ті люди, що намагалися захопити мою корпорацію?

- Тіні. Вони чи не найголовніша причина, чому я не хочу використовувати Nova за прямим призначенням. Роблячи все поступово ми заставимо частину їхніх сил добровільно відступити.

- Припустимо, що все вдасться, а як бути з ресурсами, соціальним розгалуженням? Якщо я правильно зрозуміла, то Вавилон поєднає десятки епох.

- Частину ресурсів добуватимемо з тих же Кубів, іншу з Етеру, а решту вироблятимемо самі.

- А Вавилон зможе помістити таку кількість людей? – засумнівалась Аріна. – Навіть з врахуванням поетапності задуму.

- Резонне зауваження, – задумався Ейден.

- Люди просто перейдуть з одної клітки в іншу.

- Пропозиції?

- А якщо створити ще декілька подібних міст? Вавилон стане столицею, а Nova не знищувати.

- От тільки наскільки б сильним не було ядро Землі, проте і воно має свої границі, – мовив Ейден.

- Ефіріони ж якось стримували натиск, в минулому? Та й з кожним віднайденим Кубом тиск на основне ядро зменшуватиметься, – навела останні аргументи дівчина.

- Все одно ризикований план. Від одних супротивників ми захистимось, а от Колосам байдуже на купол.

- Забуваєш про носіїв коду сайфер. Або так, або Куби захоплять супротивники.

- Якщо діяти згідно з твоїм планом, то Nova одразу залишиться без захисту, адже ядро переміститься в Вавилон.

- Також вірно, – задумалась Аріна.

- Модульна система. Додати ще один сектор, – розмірковував вголос Ейден.

- А це може спрацювати. Принаймні вигляд матиме ще той! – захоплено мовила Аріна. – Однак, як бути з захистом, хоча… – раптова здогадка осінила її.

- Саме так. Сильний центр і перемінне підсилення дальніх секторів. В основний період захист формуватиметься за рахунок ефіріонів, в усіх інших – ядром Землі, – підсумував Ейден.

- Від мене що потрібно?

- Твоя корпорація, – не вагаючись відповів хлопець.

- Припустимо, але ти так і не відповів на головне питання.

- Торкнися, – простягнув він їй чорний куб на сторонах якого була зображена квітка з дванадцятьма пелюстками накладеними один на інший, в центрі квітки розміщувалась шестикутна зірка (гексаграма утворена з двох правильних трикутників, накладених один на одного, в центрі великої гексаграми були зображені ще дві, меншого розміру.

Аріна з недовірою простягнувши руку, взяла невідому річ. Лінії зображення загорілись червоним і синім світлом, а потім, мов змії, розповзлися по її руці, формуючи потрібний візерунок.

- Що це? –  захоплено мовила дівчина. Страху не було, лише колосальна сила, що пульсувала по її тілу.

- Стигма людей, – пояснив Ейден. – Ми прийняли її після смерті нашого короля.

- Старус… – до Аріни поверталась пам'ять.

- Я змушений був піти на такий крок, щоб зберегти Вавилон і наших товаришів, – в голосі Ейдена відчувся величезний тягар, який давив на нього своєю незримою вагою.

- Розумію, – і Аріна міцно стиснула праву руку в кулак.

- Часу обмаль, тому почнемо відновлення нашого дому...

Scrollable Buttons