expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Домінік і Аліса. Глава 26

Домінік прокинувся від шуму надворі. Була вже пізня ніч, поруч мирно спала Марія. Лише шкура оленя прикривала її бліде оголене тіло. «А ти справжня тигриця, таке витворяла. Цікаво – це перетворення в Омегу так посприяло нашим втіхам, чи ти й до цього була не промах. Що за чортівня там твориться, дістали вже, поспати не дадуть?!» Проклинаючи усе на світі за зірваний сон, Домінік підвівся, і вдягнувши тільки штани, вийшов назовні. Зіваючи, він оглянув причину шуму. Джерел було близько двадцяти, усі перевертні. Вони злісно гарчали й шматували тих, кому пощастило вийти на вулицю тієї злощасної ночі. Один з перевертнів, помітивши Домініка, одразу направився до нього. Лічені сантиметри відділяли його кігті від горла хлопця.

- Згинь, блохастий! – і Домінік одним ударом відправив того в політ на декілька десятків метрів, по закінчені якого, той смачно впечатався в частокіл. Подібне підбадьорило інших перевертнів до дій. – Вам не жаль своїх звірят? – вигукнув Домінік.

Брама з тріскотом розлетілась і всередину зайшло четверо чоловіків років сорока. Домінік швидко визначив їхній ранг і здібності.

- Завітавши в гості ми й не думали, що тут такий важливий птах поселився, – виголосив улесливо один з чоловіків, а в самого був погляд серійного вбивці, тільки привід дай – прикінчить не задумуючись.

- І для цього двері виламали? – кинув Домінік на них зверхній погляд.

- Перепрошуємо, – зобразив поклін його співрозмовник. – Ти могла й попередити, – звернувся він до Марійки, що встала й зараз боязко визирала з-за плечей Домініка. – Не встигло ліжко після мене охолонути, як ти вже іншого запросила.

- Потрібно обов’язки справно виконувати, гляди й залишилась би вірною, – глузував з того Домінік. Опонент з досади, прикусив губу, а його товариші хіхікнули, проте його злісний погляд заставив їх замовкнути.

- Я думав розійтись миром, однак…

- Однак, ви заберете своїх шавок, і піджавши хвости, зникнете з моїх очей, набридли вже! – і Домінік хотів сонно зівнути, та в результаті в черговий раз сплюнув кров.

- Схоже, тобі ввели особливий подарунок, я ще ні в кого не спостерігав подібних симптомів! – вигукнув той зловтішно.

- Радий, що зумів здивувати, – відрізав Домінік.

- А я який радий, – посміхнувся ревенант, а потім кивнув своїм, щоб приготувались до нападу.

- Дістали! – пробурмотів Домінік, і клацнув пальцями. Ревенанти й перевертні не встигли й звуку подати, як в ту ж секунду їх забрало чорне полум’я, а Домінік в ту ж мить знепритомнів.

Прокинувся у вже знайомій постелі. На голові був холодний компрес з мокрого листя. Хлопець кволо обмацав місце з компресом. Його пробудження помітила Марійка, що саме підкидала дрова у вогонь. Тільки зараз Домінік помітив відчутне похолодання, що супроводжувалось дощем знадвору. Очевидно, такі її дії були зумовлені не тільки бажанням зігрітись, але й турботою про нього, щоб часом не підхопив лихоманку. Вона мовчки підійшла і хотіла було забрати компрес, та Домінік зловив її за руку і обдарував прискіпливим поглядом.

- Пусте, – поспішила вона вивільнитись.

На обличчі й на зап’ястях дівчини були помітні синці. Домінік не встиг запитати про причину, як до кімнати зайшло декілька осіб з цього поселення. В руках вони тримали саморобні списи й палки. Додати два плюс два, для хлопця не склало зусиль. Дівчина хотіла перекрити їм дорогу, та ті, ударом в живіт, відкинули її.

- Герої, – «похвалив» їх Домінік. – Де ж була ваша сміливість, коли ревенанти приходили?

- Мовчати! – вигукнув один з чоловіків. – Це через вас нас переб’ють! Стільки часу жили мирно, а тут…

- Щодо переб’ють ти вірно підмітив, однак поставив неправильне закінчення, – перебив того Домінік. А після, руки гостей, мов сокирою відтяло. Вони закричали голосами від яких кров холонула в жилах. Домінік вже хотів добити їх, та Марійка кинулась йому на шию, благаючи зупинитись. – Ваше щастя, – процідив крізь зуби Домінік, і вилікував поранених. – Вважайте це подякою за гостинність. Залишилось тільки пережити втрату крові, – мовив він зверхньо. – Гадаю, пора прощатись, а то з такими темпами я тут половину поселення зачищу, – спробував він пожартувати, та в результаті стисло груди й він закашляв.

- В такому стані – це рівноцінно самогубству, – суворо мовила Марійка. Яка встигла підвестись й зараз перевіряла стан непритомних поселенців.

- Байдуже, й так скоро подохну.

- Якби не… – затнулась на півслові вона. В пам’яті зринули спогади минулої ночі й теперішні події. Якби не він, то в кращому випадку, їх би позбавили припасів.

- Дрібниці, – перервав незручну паузу він. – Дякую за притулок й незабутню ніч.

- Не пущу! – перегородила його дорогу дівчина. Він ще не бачив стільки рішучості в її очах.

- Ніби в тебе є вибір, – видав він скупу посмішку.

- Це ти зробив нас Омегами? – раптом видала дівчина, чим збили з пантелику Домініка.

- А якщо так, то що? – швидко опанував він емоції.

- Навіщо? – голос Марійки видавав помітне тремтіння.

- Щоб подарувати свободу; та, як виявилось – золота клітка більша, чим я думав. Цікаво звідки такі відомості? – в жартівливій формі запитав він.

- Від присланих іншими ревенантами ренітів, – не вагаючись відповіла та.

- І скільки ж їх тут? – зіронізував Домінік. – Хоча, чого паритись через сцикунів, очко заграло й самі не насмілились прийти.

- Вони знають про твій стан, і зараз ведуть активні приготування.

- Ще одна чудова новина, – пожартував Домінік. – Чого не прикінчити, коли перебував у відключці?

- Вони хотіли, проте не наважились, – тихо мовила Марійка.

- Я ж кажу – сцикуни, – сплюнув з досади Домінік. – Хай живуть з цією думкою, а я в мандри, чи ти хочеш, щоб усіх цих «чудових людей» вбили?

- Я… – завагалась дівчина.

- Так і думав,– підсумував хлопець. – Непотрібно псувати собі життя через мене.

- Життя? – скривилась Марійка. – Гіршого лицеміра я ще не бачила!

- Дякую за похвалу, – схилив він голову в поклоні.

- Ти справді думаєш, що після тієї ночі нас хтось залишить в живих?

- Хто знає, якщо добре буде… – він не встиг договорити, як тут же отримав смачного ляпаса.

- Ну, нарешті, а то вже думав, що ви перетворились на стадо.

- Ти… – закрила Марійка очі руками.

- Знаю, – посміхнувся він. – Можеш відправитись зі мною, якщо так хочеш.

- А як же…

- Зараз не Різдво, щоб я розкидався подарунками, – зіронізував він.          – Хай дякують, що не від моєї руки помруть.

- Це рівноцінно такому ж смертному вироку, – прошепотіла вона.

- Така вже їхня доля, – байдуже стиснув плечима Домінік, а потім перемістив їх подалі від поселення.

Scrollable Buttons