expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Домінік і Аліса. Глава 19

- Заснув? – звернувся Златомир до Аліси, коли та повернулась в каюту управління.

- Ага, – відповіла Аліса.

- Не напружуйся так, а то зморшки з’являться, – пожартував Златомир.

- Тобі легко говорити, а у мене це перше пробудження сили народженого.

- Головне, щоб не виявився Чорним, – постарався підбадьорити дівчину Данило. – Не хочеться його вбивати.

- Ви так говорите ніби це буденщина, – насупила губи Аліса.

- Така наша робота,– зітхнув Данило. – І чим скоріше ти це зрозумієш, тим краще.

- Бачу, він все-таки припав комусь до душі? – скоса поглянув на неї Златомир.

- Та ну вас, – буркнула під ніс Аліса.

- Не бери близько до серця, – тепло мовив Данило. – Ти ж сама прекрасно знаєш чим закінчилося минуле пробудження Чорного…

- Знаю, – тихо відповіла дівчина. – Та все одно не вітаю ці методи.

- Поки що все йде добре: тотеми розставлені, а хлопець занурюється у свій внутрішній світ, – відірвавши погляд від панелі керування, мовив Златомир. – Це займе декілька годин, якраз доберемось до порту.

- Чому вони такі? – раптом видала Аліса, чим заставила чоловіків переглянутись.

- Чому? – задумливо повторив Данило. – Вони вільні від будь-яких моральних мук. Під час пробудження відкидають усе, що ми називаємо совістю, законами… Ними заволодіває інстинкт. Той самий, що був у наших предків. Який єднав нас з природою.

- Хіба це погано? Це, немов повернутися до первозданного балансу, про який нам розповідали на лекціях.

- Як тобі сказати… – Данило зробив паузу, збираючись з думками. – Твоя думка не є хибною, і їхні погляди не зовсім неправильні, але справа більше в методах. Якщо людину ніщо не обмежуватиме, то вона перетворить середовище навколо себе в поле бою. В ньому тільки сильний буде мати право на життя. А вершину займе альфа, найсильніший. От тільки, що буде, коли знайдеться хтось сильніший за творця цього середовища? Спочатку їхні дії може й принесуть гарні плоди, та в результаті все зведеться до одного.

- То, можливо, слід змінити середовище? – припустила Аліса.

- Пробували, нічим добрим це не закінчилося, – відповів Данило. – Остання війна цьому яскравий доказ.

- Відчуваю себе тираном, який вирішує кому жити, а кому померти, – Аліса схрестила руки на грудях.

- Сприймай це як жертву в ім’я порятунку тисяч, якщо не мільйонів, – мовив Златомир. – Піди краще перевір його стан, робота завжди відволікає.

- Добре, – зітхнула Аліса й розвернувшись, попрямувала до каюти Домініка.

Зачинивши за собою двері вона підійшла до ліжка, навколо якого були розставлені чотири тотеми. Домінік міцно спав. Коли вона дивилася на нього, в серці немов щось стискалось. Аліса списувала це на хвилювання, адже ще зовсім недавно ходила на лекції, освоювала свою силу, а тут в її руки вручили людське життя. Жодна інструкція не підготує до такого. Чи, може, не в цьому справа? Глибоко всередині Аліса боялась почути відповідь на це питання, бо знала якою вона буде. Врешті-решт дівчина не стрималась, і поклавши руку на чоло Домініку, вступила з ним в ментальний контакт.

 

***************************

 

Втручання в процес пробудження забрало в Аліси чимало сил і вона відійшовши від ліжка, втомлено опустилась в крісло, що стояло в куті, й заснула. Сон тривав недовго. Його перервали тотеми, що почали вібрувати, й видавати відчутні лише для телепатів хвилі. Подібне означало, що процес пробудження підходив до завершення. Аліса схопилась на ноги й попрямувала до тотемів, попутно намагаючись встановити ментальний зв'язок і заспокоїти хлопця, та на пів дорозі застигла в ступорі. Домінік прокинувся, його вигляд не віщував нічого доброго.

- Гарно придумано, – звернувся він до Аліси. – Так реалістично. Спочатку я й подумати не міг, що той світ вигаданий моєю підсвідомістю. Ще й той чоловік в камері.

- Який чоловік? – тремтячими вустами перепитала Аліса.

- Ще скажи, що це не ваших рук справа?

- Тільки не гово… – затулила рота рукою Аліса.

- Ти про це? – очі Домініка стали чорними. – Невелика дрібниця, – і він потягнувся, розминаючи тіло. – Я б навіть сказав – приємний бонус. Роби, що маєш, інакше я зроблю по-своєму.

Двері каюти відчинилися й на порозі з’явилися Данило зі Златомиром.

- З воскресінням вас, – єхидно посміхнувся Домінік.

- Все ж таки Чорний, – з гіркотою в голосі промовив Данило.

- Що поробиш, таке життя, – презирливо поглянув на Домініка Златомир.

- Погоджуюсь, – і не встигла Аліса отямитись, як на руках Домініка з’явилися кістяні шипи, за допомогою яких, після переміщення, він пронизив груди Данила зі Златомиром. – Тепер точно не воскреснуть, – посміхнувся Домінік, а Аліса перелякано позадкувала назад.

- Ти… – слова так і застрягли в горлі.

- Ви щось говорили по подорож до Ирію, прийшла пора скористатись квитком.

- Не пропущу, – прошепотіла Аліса, і вже хотіла було пожбурити крісло, у якому спала до цього, в Домініка, та той лише посміхнувся на це, й легенько кивнувши, підсунув його до себе.

- Це ти хотіла зробити? – насмішкувато запитав він. – Не бійся, якби хотів, то давно б відправив за тими двома. Я тут нова людина, тому мені потрібен провідник, а ти найкраще підходиш на цю роль. Признайся, тобі ж самій не подобаються ці правила.

- Краще зараз вбивай, а то, як тільки відкриєш спину, я встромлю в неї кинджал! – посмілішала Аліса.

- Чекаю з нетерпінням, а зараз – прошу до каюти управління, і не намагайся прокласти фальшивий маршрут, а то зроблю, як ти зі мною, в тій ямі.

- Як страшно, – і Аліса не втримавшись, зайшлась сміхом. Домініку в той момент здалося, що вона втратила здоровий глузд, та наступні її дії переконали в протилежному. Вона наблизилась до нього й обдарувала палким поцілунком, так, ніби вони були давно знайомі. Він, звичайно, був не проти перейти далі, однак цікавість все ж перемогла, і він перервав мить задоволення.

- Цікаві в тебе методи вбивства, – насмішкувато мовив він.

- Перервав весь кайф, в тебе якісь проблеми з цим?

- Не скаржусь, однак зараз мова не за мій стояк. Якого чорта?

- Ми стільки не бачились, а ти проявляєш таку холодність, хоча – це мене найбільше заводить в тобі, – і її рука почала опускатись все нижче накачаних кубиків пресу.

- Не думав, що скажу це дівчині, але може зупинишся й розповіси дещо.

- Нудно, – зітхнула Аліса. – Ну добре, добре, – тільки прибери спершу це сміття, – вказала вона на тіла Данила зі Златомиром.

- Боїшся руки забруднити? – посміхнувся Домінік, і клацнувши пальцями, заставив тіла, разом з калюжами крові, зникнути. – Задоволена?

- Цілком, – і вона поцілувала його в щоку.

- Чекаю на цікаву казку, – і він всівся в крісло, Аліса ж сіла навпроти, на ліжко.

- Почнемо з того, що вся та муть, що ти почув раніше, не відповідає дійсності. Немає жодних квітучих континентів, розподілу за місцем попереднього проживання, й так далі. Все це казки для тих, хто прибуває в цей Куб.

- Інтригуючий початок. Про Куби можна детальніше?

- Це наш витвір, тобто Древніх, так нас називає теперішнє покоління.

- Древні – це люди? – уточнив Домінік.

- Так, – ствердно кивнула Аліса. – До громадянської війни й перемоги рабів, ми знаходилися на вершині еволюційної піраміди. Потім все пішло коту під хвіст, – скривилась Аліса, згадуючи ті події.

- Ці раби?

- Це чотири цивілізації, що на даний час населяють планету колишньої Сонячної системи, – відповіла Аліса.

- Чому колишньої?

- Бо зараз на місці Сонця – чорна діра. Ходімо в каюту управління, а то дивишся на мене, як на божевільну, – і не дочекавшись відповіді, вона схопила його за руку й потягнула в напрямку дверей.

Коли вони зайшли в каюту управління, Аліса всілась в одне з крісел, де того сидів Данило, й почала вводити команди незрозумілою мовою. За хвилину на одному з екранів почало транслюватись відео. По всій видимості зйомка проходила в реальному часі.

- Я підключилась до одного зі супутників на орбіті Землі. Він належить атлантам, та гадаю, вони не будуть проти, – посміхнулась вона.

На відео була зображена чорна діра з жовтим акреційним диском навколо. Аліса ввела ще одну команду й супутник показав, що окрім Землі, навколо цього монстра рухалийся й інші планети колишньої Сонячної системи. Однак не це так вразило Домініка, як орбітальні станції біля тих планет. Це говорило про наявність життя, причому дуже розвиненого.

- Переконався? – заговорила Аліса переможно.

- Припустимо, але звідки мені знати, що це не брехня? З необхідними знаннями й апаратурою, ще й не такі спецефекти можна створити?

- От же осел впертий, – зітхнула Аліса. – Вибач, зараз з Куба не вдасться вийти.

- Ти постійно говориш про якісь Куби, проте так і не пояснила, що вони собою представляють.

- Це віртуальні світи, засновані на технології повного занурення. Тобто, усі охочі, можуть перемістити в нього не тільки свідомість, але й тіло. Корисна штука, коли за вікном таке коїться, – пожартувала Аліса.

- Якщо ми такі сильні, то навіщо щось подібне?

- Поправочка: «щось подібне» зараз. Громадянська війна закінчилась перемогою любителів звірят, вони виголосили доктрину миру й любові до навколишнього світу. Аж верне, коли згадаю. Ці хіпі створили чотиривимірне поле навколо Землі і її супутника. Так ми перейшли на наступну сходинку чортової еволюції. В простір, де ні хріна не було, окрім людей. Довбана порожнеча, яку ми заселяли. Тоді я зрозуміла кроликів, яких закрили в клітці. Їж, трахайся, і чекай, коли хтось прибере твоє гівно. А останнього в нас було достатньо. Їж не подавися. Врешті-решт терпець кроликів увірвався й почалися зачистки хіпі. І от він, здавалося успіх, та ці любителі нового, нагородили нас сраним кодом альтер, а їхні сайфери піддали справжньому геноциду людську расу. Довелось вказати паразитам на їхнє місце. Ми створили власних – темних сайферів, які клали на усі поняття. Якщо світлі контролювали ефір, то наші – темну матерію. Вони володіли енергією від процесів навколо, а ми енергією Всесвіту. Так, нарешті, нам вдалося перемогти й повернутися назад. Однак ми не врахували особливостей переходів між чотирьох і трьохвимірним простором. Якщо з трьохвимірного в чотиривимірний ми перейшли без проблем, оскільки володіли меншими знаннями, то безпечний зворотній процес був неможливий. Набута інформація зникала на очах. Зрозумівши це, ми ще раз повернулись в чотирьохвимірний простір і записали необхідні дані в спеціальні кристали, а також передали нашим сайферам. З того моменту починається історія недорозвиненої цивілізації, яку захотіли перемогти її колишні домашні улюбленці.

- Ти ж розумієш, що я ні хріна не зрозумів?

- Блін, як же з вами важко після пробудження, – обурилась Аліса, а потім знову схопивши за руку, потягнула у свою каюту. – Випий це й все зрозумієш, – простягнула вона йому капсулу з дивною темно-червоною рідиною. – Це квінтесенція, – пояснила Аліса. – Ти станеш ніфілімом, людиною зі здібностями контролю як ефіру, так і темної матерії.

- А не забагато сили на одну особу, мене не розірве від щастя? – Домінік з недовірою поглянув на капсулу.

- Пробуджена раніше сила не дозволить цього. Не сци, наші вже зачекались, Хоча, почекай, для зручності ляж на ліжко, процес займе трохи часу.

Домінік дослухався поради Аліси й випивши залпом рідину, влігся на ліжко.

Scrollable Buttons