expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

5 січня 2024 р.

Загублені душі. Дамір і Дана. Глава 15

Вони з’явилися на палубі Мановара, акурат перед атакою на Дастар. Флот Халіфату налічував десять фрегатів з тисячею солдатів на борту кожного корабля. Проти них було всього три кораблі й берегові гармати. Враховуючи скелясте узбережжя і наявність тільки одної бухти, через яку можна було висадити десант, то імперцям доводилось нелегко. Їх постійно посипали градом як не ядер, то різноманітних технік. Технології сітрі оборонцям чудово у цьому допомагали. Хоча й Халіфатська імперія була не промах. Ударну силу їхнього флоту формували п’ять кораблів типу Мановар. Їхні гармати заставили понервувати захисників острова. Та найцікавіше почалося, коли флот став підходити до бухти. Тоді у дію вступила повітряна оборона, а точніше блискавки, що били прицільними ударами. Вони були такої сили, що без проблем пробивали захисні бар’єри кораблів.

Попри очікування Еріки Дамір не став використовувати козир у вигляді заручника принца, а попросту помістив весь флот супротивників в чорний куб, а потім без найменших коливань розстріляв з гармат Мановара. Куб заблокував будь-який код, тому кораблі виявлялися беззахисними й миттєво відправились у царство Посейдона.

Команді Мановара пощастило найбільше. Шляхом впливу на свідомість, Дамір їх попросту відключив. По закінченню битви він зняв куб і до них тут же поспішили направитись солдати з острова. Вони були закути у легкі сталеві обладунки з чорними крилами за спиною, на руках кожного ксеркайни. Частина з них, приземлившись на палубу, створила в руках списи, які тут же загорілись чорним полум’ям, інші – зависли у повітрі, готові прикрити товаришів. Наперед вийшов високий, широкоплечий чоловік з помітно розвиненою мускулатурою. Окинувши палубу швидким поглядом, він направився до п’ятірки осіб, що незворушно стояла на кормі. Переконавшись, що вони не ілюзія, він одразу поспішив опуститись на коліно.

- Ваша величносте, ми чекали на ваше повернення! – з неприхованою радістю в голосі мовив чоловік.

- А ми як чекали! – на палубі з’явилося четверо осіб: два сейрі й Добромир з Даною. 

- Брат! – закричала Еріка.

- Привіт, сестричко, радий тебе бачити.

- До зброї! – скомандував сітрі.

- Як грубо ви приймаєте гостей, – посміхнулась Дана. – Як там твої спогади, Бреннус, чи краще називати тебе Дамір? – грайливо мовила вона, звертаючись до того. 

- Не скаржусь, – сухо відповів Дамір, хоча у самого всередині бушував ураган емоцій.

- Тобто Бреннус? – розгублено запитала Еріка.

- А він хіба не розповів, ох, ці чоловіки, – зіронізувала Дана. – Бреннус нікуди не зникав, просто на деякий час змушений був вийти з гри… Дамір і є Бреннусом, його перероджена версія, – останні слова прозвучали особливо лицемірно.

Здавалося, що з кожною секундою світ намагався вибити з-під ніг Еріки останні опори, та думаючи, що на цьому сюрпризи закінчились, вона зробила тільки гірше для себе.

- Запитай про його невеликий експеримент, – тепер вже заговорив Добромир.

- Експеримент? – тремтячим голосом перепитала Еріка.

- Саме так, – продовжив наступ Добромир. – Боязнь втрати владу куди сильніша родинних зв’язків. Чи не так, дядьку? – останні слова прозвучали особливо в’їдливо.

- Тобто дядьку? – ледь вимовила Еріка.

- Тобі не почулося, – холодно мовив Добромир. – Ті люди, в Форосі, були нашими наглядачами. Справжні батьки знаходяться за океаном.

- А як же…

- Він розіграв все так, щоб ми ніколи не дізналися правду. Єдина його ціль – це прибрати останню перешкоду на шляху до трону.

- Шах і мат! – задоволено виголосила Дана.

- Браво, – заплескав Дамір в долоні. – Меншого годі чекати від тої, що прагне використати вас як пішаків.

- Принце, покінчимо зі зрадниками прямо тут, й повернемося додому, – взявши його за руку, мовила Заріна. – Ви й так витратили на цей цирк надто багато часу,

- Дослухайся поради майбутньої королеви, – останнє слово Дана постаралася виголосити з особливою відразою.

- Жаба давить, що не велика революціонерка удостоїлась такої честі? –мовила Заріна насмішкувато.

- Забирай собі. Зрадив один раз – зрадить й вдруге.

- Наївна простачка сприйняла гру за вияв симпатії, – зловтішно посміхнулась Заріна. – Ти була потрі…

- Повертаємось, – перебив Заріну Дамір. Та здивовано на нього поглянула.

- А як же… – розгубився командир сітрі, натякаючи на Дану й інших.

- Вони більше не представляють цінності, – сухо мовив Дамір і обійнявши Заріну за плече, поспішив переміститись.

Scrollable Buttons