expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

2 січня 2024 р.

Хранителі. Глава 38

Ален стояв на мурі й споглядав захопливу картину. Близько ста тисяч солдат вишикувались в шеренги й очікували на відкриття порталу. Їхні погляди були зверненні на нього, простого хлопця, що тільки недавно був звичайним студентом, ходив на пари й зустрічався з дівчатами, а зараз стояв у якості командира однієї з найвеличніших сил цього світу. Вони й не підозрювали завдяки кому зараз відкриється портал і вони попрямують на ту сторону, на захист людей, яких ніколи не знали, які мають проходити покуту на Проклятій Землі. Звичайно, там є і жителі Едему, але вони скоро перетнуть стіну й забудуть Прокляту Землю, як страшний сон. А вони залишаться й зустрінуться віч-на-віч з тими, кого їх навчали ненавидіти й вбивати при першій зустрічі. Хтось загине, хтось здобуде славу й звання, але одне вони знають напевно: як раніше вже не буде. 

- Все готово, – мовив Дакоста, підійшовши до Алена й інших старших Офіцерів.

- Хто поведе першу хвилю? – запитав Ален.

- Маркус. Він знає ту місцевість, тому швидко скоординує солдат.

- На тій стороні знають про наше прибуття?

- Так, ми отримали дозвіл на прохід. Постарайтесь відкрити портал якомога далі від табору Марко, щоб уникнути непередбачуваних казусів, – уточнив Дакоста.

- Добре. Що ж, почнемо, – виголосив Ален.

- Може довірити це комусь досвідченішому? – втрутилась в розмову рудоволоса з тіньового, її звали Каріна.

- Каріна, будь ласка, не маю нічого проти, – Ален простягнув їй посох, та, спочатку завагалась, проте все ж взяла його.

- Я думала вже не запропонуєш. Нас тренували, як поводитись з такими артефактами, – хвалькувато мовила вона.

Однак, як би вона не старалась зосередитись і створити портал, в неї нічого не виходило.

- Закінчила? – насмішкувато мовив Ален. Та, почервонівши, повернула посох Алену. – Якщо більше ніхто не хоче випробувати свої сили? – Ален поглянув на інших жінок з тіньового, ті нічого не відповіли. – То я почну.

Взявши посох Мойсея в праву руку, Ален зосередився.

- Не поспішай, я об’єднаю наші з Серафіелем сили, – мовила Рін. – Добре. Балансу досягнуто, тепер відкривай.

Перед шеренгами солдат відкрився величезний портал. Дакоста подав знак Маркусу й ті швидким маршем рушили вперед. Над Долиною Королів немов грім прогримів, від їхньої ходи. Ці сто тисяч, згрупували з різних підрозділів. Тут були паладини, хранителі й навіть повітряні ескадрильї. Вони мали взяти периметр табору, на тій стороні, під охорону й очікувати прибуття решти військ.

Попри величезний запас сил, довге підтримування порталу забирало в Алена велику кількість сил. Щоб втриматись на ногах, довелось обпертись на посох.

- Все, закривай, – гукнув Бріар, бачачи, що Ален ледве тримається. – З тобою все добре? – запитав він, коли портал закрився.

- Це потребує великої концентрації, але я впораюсь, готуйте наступних, – виголосив Ален.

- Точно все добре? – завагався Бріар.

- Так.

- Признаюсь чесно, я вражена, – мовила Каріна. – Хранителі вчаться роками, щоб розвинути необхідний запас витривалості й вмінь для подібних операцій.

- Радий, що зміг здивувати, – переводячи подих, відповів Ален.

- Тільки чому посох не працював в моїх руках? – задумливо мовила вона.

- Це вже питання до жреців, які ним володіли, – байдуже мовив Ален, хоча подумки витирав холодний піт з чола. – Наступна колона зайшла в долину. – Давайте спершу перевіримо, як там Маркус й інші солдати, – запропонував Ален.

- Не заперечую, – мовив Бріар. – Хто виступить добровольцем? – звернувся він до стоячих поруч старших офіцерів.

- Давайте вже я, а то набридло стояти без діла, – заговорив Дейчі.

- Я відкрию його прямо тут, і протримаю до твого повернення, – повідомив Ален.

- Постараюсь не затримуватись.

Ален знову зосередився, невеликий портал, в людський зріст, відкрився метрів за десять від них. Дейчі швидко попрямував в його напрямку, й за секунду розчинився в ньому. Утримувати невеликий портал не склало особливих труднощів. Через дві хвилини радісний Дейчі повернувся.

- Все добре, вони успішно переправились. Капітан Марко передає привіт.

 

*****************

 

Зупиняючись на нетривалий відпочинок, Ален переправляв групу за групою всю ніч. Під ранок геть обезсилів. В долину прибули останні солдати Джеро. Порадившись з Бріаром, Ален вирішив залишити близько ста тисяч охороняти долину. Невідомо, як повернеться ситуація на тій стороні, а зайва страховка не завадить.

Зібравшись з силами, Ален відкрив останній портал і разом з Бріаром, Дакостою і представницями тіньового, попрямував на Прокляту Землю. По прибутті їх одразу зустрів Марко й Маркус, інші готувались до битви. Солдатів було, як мурах. Вони метушились тут і там. Перші групи вже зайняли оборону біля виходу з ущелини. Грифони, на пару з вершниками на драконах, патрулювали повітря, часто роблячи карколомні трюки, хизуючись перед дівчатами з табору повстанців, або ж перед своїми. Жінок в лавах сьомого, хоч і було не так багато, та вони все ж були.

- Радий знову усіх бачити, – посміхаючись, мовив Марко, що прямував їм на зустріч.

- Капітан, – віддавши честь, заговорив Дакоста.

- Облишмо формальності, – Марко обійняв по дружньому спочатку Дакосту, а потім Бріара. Ті також не тямили себе з радості. – Нарешті сьомий в зборі, – радісно виголосив Марко – Командир, – віддавши честь, мовив Марко. – Вітаю з офіційним, так сказати, призначенням.

Тільки зараз Ален помітив, що Марко одягнений в капітанську форму. Біла кіраса з візерунком ангела, що розкрив свої крила. Білий плащ з блакитним драконом і двома півмісяцями на спині. На плечах золоті нашивки, як атрибути капітана.

- Як ти й просив, тебе офіційно відновили у званні, – повідомив Бріар.

- Жаль Кіри й Майї немає, вони б зраділи знову одягнути цю форму.

- Сам знаєш, вони на завданні…

- Бачу ви добрі друзі, – посміхнувся Ален.

- По-іншому не можна було... – постарався уникнути погляду Алена Марко. – Схоже, Бріар розповів тобі все?

- Я вже звик, що мені вічно щось недоговорюють, – стиснув плечима Ален.

- Стратегія, юний командире, без неї не обходиться жодна війна, – посміхнувся Бріар.

- Бачу чутки не брехали, спецзагін прибув… – кинув Марко холодний погляд на Каріну і її товаришок.

- Будемо раді битись пліч-о-пліч з легендарним Феніксом Марко, – мовила Каріна віддавши честь.

- Заставили почервоніти, – вже тепліше мовив Марко. 

Біля них з’явився Дейчі.

- Які будуть розпорядження? А то, ми з Дагером, вже посперечались, хто буде на передовій.

- На мене не дивись, є командир і капітан, вони й вирішують, – відповідаючи на допитливий погляд Дейчі, заговорив Бріар. – Я тут винятково, як спостерігач.

- Значить питання до командира, а то в капітана вже слина потекла при вигляді трьох жінок, – Марко почервонів і закашлявся. – Ну-ну, легше, все розумію… тривалий термін на Проклятій Землі. – Дейчі поплескав його по спині, стараючись допомогти з кашлем. Ален, Дакоста й Бріар ледве стримались, щоб не зареготати.

- Дисципліна у вас, звичайно, на висоті, так розмовляти зі старшим за званням, – зверхньо мовила Каріна.

- Такі вже ми, – взявши себе в руки, мовив Марко. – Ласкаво просимо в сьомий легіон.

- Так що з моїм питанням? – мовив Дейчі, поглядаючи то на Марко, то на Алена.

- Виправте, якщо помилюсь, Маркуса також відновили? – звернувся Ален до Бріара.

- Так, – схвально кивнув той.

- Тоді пропоную наступне.  Маркуса, як майстра ближнього бою, разом з трьомастами тисячами паладинів розмістити біля виходу з ущелини, для підтримки добавити п’ять тисяч хранителів. Їх використовувати виключно, як резерв. В ущелині особливо технік не використаєш, а якщо переборщити, то можна різко погіршити становище, тому бій, скоріше за все, буде ближній, а паладини підходять для цього найкраще. Сто тисяч хранителів і сто тисяч паладинів залишимо на захист табору повсталих, та й нашому табору не завадить прикриття. П’ятдесят тисяч: з яких двадцять п’ять паладинів, і двадцять п’ять хранителів, відправимо в печери, а точніше, на центр і вхід з тої сторони. Вхід з цієї – прикриють захисники табору. Особливу увагу потрібно приділити провізії. Думаю, двадцять тисяч паладинів вистачить. Наскільки я встиг підрахувати по з’єднаннях, то повітряні ескадрильї налічують п’ятсот тисяч. Їх, я пропоную, використовувати для раптових атак на ущелину, й само собою – захисту повітря над нами. Якщо встигнемо, то можна зробити декілька атак з флангів, заставивши їхній тил понервувати, й цим самим розосередити війська. По триста тисяч паладинів слід розподілити на заході й сході, їх підсилити двомастами тисячами хранителів. Окремо розмістити п’ятдесят тисяч хранителів на скелях – це дасть нам шанс випереджувального удару й послужить для тих, хто внизу, орієнтиром для координації подальших дій. Я не виключаю можливості проходу з флангів, вони не настільки дурні, щоб йти всіма силами, в лоб, ущелиною. Ті сили, що залишились, розосередити розімкнутим строєм в центрі плато. Тут слід акцентувати увагу на лучниках, адже віверни, й інша нечисть, якщо прорвуться з флангів, то поспішать вдарити в спину Маркусу й розчистити шлях через ущелину для своїх, а надійний тил з лучників – перешкодить їхньому задуму, та й з центру можна буде прикрити спини тих, хто на заході й сході. Плюс до всього – біля кожного формування мають бути хранителі, що миттєво зможуть перемістити допомогу чи поранених. Госпіталь пропоную розташувати в таборі повсталих, вони сильно не повоюють, а от за пораненими доглянуть. Та й непотрібно буде тратити зайві сили для його захисту. В горах, і в ущелині. пропоную також закласти бочки з ефірним вогнем. Відстань вибрати безпечну, але таку, щоб можна було без проблем запалити. Солдатів я огорну блакитним ефіром, і в разі необхідності підніму щит над всім плато. Хоча, бажано, щоб до цього не дійшло, краще завдати зайвого удару, ніж сидіти в захисті.

А тепер, щодо офіцерів для цих формувань. Маркус на передовій; для таборів потрібен холодний розум і тверда рука, тому Дакоста підходить якнайкраще. Сейшас в центрі. Для «люблячого» драконів Дейчі, думаю, найкращим буде взяти на себе повітря. Дагер на заході, Клебер на сході. Координацію інших операцій візьме на себе Марко. Шкода, що Джеро залишився в долині, але думаю, ми повинні справитись і за подібного розкладу. І ще одне, не менш важливе: керівникам формуваннями обов’язково призначити для себе заміну, не хочу накаркати, але самі розумієте, краще не витрачати час і життів на перегрупування чи пошуки нового лідера. Між формуваннями налагодити постійний зв'язок, щоб не вийшло, що по необізнаності, випадково зіткнулись свої зі своїми. А тепер слухаю: запитання, заперечення чи доповнення.

- Тут і добавити нічого, – заплескав в долоні Бріар. – Блискуче. Ну як вам, леді, недосвідчений хлопчисько?

Ті демонстративно відвернули голови, нічого не відповівши.

- В мене запитання. Це стосується блакитного ефіру, що це таке? – мовила Каріна. – Я ніколи про такий не чула?

- Признатись чесно, я також, – мовив Бріар.

- Назву я недавно придумав, а щодо пояснень… краще покажу, – мовив Ален.

Він витягнув вперед праву руку, за мить її огорнуло блакитне полум’я. Він торкнувся плеча Марко. Поступово, воно огорнуло все його тіло. 

- Корисна штука, якби не воно – важко би нам довелося під Бастіаною, ще в перший день, – мовив Марко.

- Якщо коротко, то воно подібне до ефірного вогню, тільки з маленькою особливістю, воно не поглинає сил хранителів, а знищує лише демонів. На простих жителях, я його ще не випробовував, думаю, на паладинів воно подіє так само, як і на хранителів, вони також володіють свого роду силою, хоча – це ще слід перевірити, – провів коротку лекцію Ален.

На секунду запала мовчанка. Пояснення Алена справили те ще враження. Тепер представниці тіньового вже не так зверхньо на нього дивились.

- Сказати, що я шокований – це нічого не сказати, – першим заговорив Дейчі. – Я думав, після кари небес, мене вже ніщо не здивує, – бачачи запитальний погляд Алена Дейчі уточнив. – По-твоєму – прорив грані.

- Невже? – аж скрикнув Бріар. – Я багато пропустив, По очах бачу – це ще не усі сюрпризи?

- Крім четвертої форми – більше немає чого додати.

- А як же? – заговорив Дакоста.

- Не тягніть, не зрозумій неправильно, але солдатам потрібно хоч приблизно знати твої техніки, а то застиглі з розкритими ротами, вони не принесуть великої користі в битві. А це, скоріше за все, так і буде, використай ти хоч одну з вищезгаданих, – мовив захоплено Бріар. Зараз він нагадував дитину, якій одну за одною показували нові іграшки.

- Є ще дві форми покрову ангела, друга нічого такого, а третя – подібна до вогняного ангела Дагера, тільки мій закутий в броню. Ну і четверта форма – призив серафима.

- З останнього місця детальніше, – попросив Бріар.

- Зараз покажу, – Ален зосередився, за секунду, біля них вже стояв у плоті, так сказати, Серафіель. – Ну, власне…

Представниці тіньового з подиву пороззявляли роти, хоча в інших, окрім Дейчі, який вже бачив цю техніку, реакція була схожою.

- Так от, що ви тоді тренували в Бастіані, – захоплено мовив Марко.

- Тоді ми трохи переборщили, – винувато схилив голову Ален.

- Радий знову бачити відродження сьомого, – піднесено заговорив Серафіель. – А тобі, – звернувся він до Алена, – потрібно відпочити, ти  витратив багато сил на портали.

- Знаю, але на пояснення пішло б забагато часу; та й за останній дні моє тіло призвичаїлось куди краще до великих навантажень.

- Але...

- Я зрозумів, – перебив того Ален.

- От що означає істинний командир, не те що ваш Ріган, – засміявся Дейчі, звертаючись до Каріни і її подруг.

- Дейчі, в тебе справ немає? Повідом офіцерам план дій, – заговорив Бріар.

- Слухаюсь і підкоряюсь, – зробивши елегантний поклін, мабуть, знову насміхався з Рігана, Дейчі перемістився.

Scrollable Buttons