expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

3 січня 2024 р.

Хранителі. Глава 78

Наступного дня Ален швидко зібравшись, попрямував в академію. Йому не хотілось нікого бачити, чим тим більше займатись справами легіону, все, що його цікавило – це більше дізнатись про цей світ, і чому все пішло саме по такому сценарію. Своєї мети він сподівався досягти за допомогою занурення в лекції й книжки. Тільки-но прибувши в академію він одразу зустрів Корнелію, Меліссу і Жана, які не приховували свого збудження й засипали його десятками запитань. Проте, він по тактовніше відхрестився від них, і пославшись на потім, попрямував на лекцію. Як і зазвичай, її вів Арлен. Коли Ален зайшов в аудиторію всі поспішили підвестись і віддати честь, він рукою показав, щоб вони сідали й не звертали на нього особливої уваги. 

-  Сьогодні поговоримо про Прокляту Землю, – мовив Арлен. – І розпочати хочу з верхівки. Як ви всі знаєте, на чолі Проклятої Землі стоїть імператор, він же Люцифер, один з ангелів, що підняли повстання проти Творця. Дотепер невідомо про справжні причини його дій, і що сталося насправді, та факт залишається фактом, він – верховний правитель, якому підкоряються всі демони. Його резиденція розміщується в місті Гріха – це центр усієї імперії, його столиця. За розмірами вона не поступається Ієрихону. Інша територія Проклятої Землі розділена на вісімнадцять провінцій. Їх очолюють командири темних легіонів, наближені до імператора й керівники братств, до цього питання я повернусь трохи пізніше, а зараз розглянемо структуру управління детальніше. Після імператора йдуть Демони Влади, а саме: перший помічник імператора – Астарота, він же  командир першого темного легіону, і другий помічник імператора – Вельзевул, він же командир другого темного легіону. Вони, також керують двома головними провінціями.

Наступний ступінь ієрархії становлять приближені, вони мають право діяти від імені імператора у різних державних питаннях. Першим, серед них, є командир четвертого – Бельфегор, далі йдуть командир сьомого – Асмодей, командир третього – Аббаддон, зам Асмодея – Адонай, командир п’ятого – Беліал, командир шостого – Левіафан, також не слід забувати про такі імена, як Кадумар, Локісор, Олотан, Піхтіон. Всі вони, окрім загальних обов’язків, керують провінціями.

Наступний щабель займають Демони Братсва й жреці. Жреці володіють певними привілеями, але в той же час у них більш жорсткі, ніж в інших демонів, норми поведінки, а також величезна відповідальність. У своїй внутрішній структурі Демони Братства мають кілька різних напрямків, головні з яких: Рікот, Мотолу і Панора. Панора – вид демонів, що відповідають за дотримання порядків й законів. Вони беруть участь в перевірках на місцях, а також усувають порушення, і карають порушників. Мотолу – елітні бійці й розвідники. Вони йдуть одразу після замів командирів темних легіонів. І нарешті – Рікот. Ці демони являються керівниками з’єднань в легіонах і підпорядковуються безпосередньо Мотолу. 

Жреці, якщо не враховувати вищезгаданих демонів, являються найсильнішими серед інших демонів. Про їхні функції зараз розповім детальніше. Почнемо з того, що всі жреці підпорядковуються Беліалу. Поділяються вони на чотири напрямки. Жреці хаосу – бойові жреці, які займаються, в основному, розвідкою і захопленням інших вимірів. Так, вам не почулось, наші експедиційні загони не раз вступали з ними в бій. Хоча захоплення вимірів це трохи не те слова, правильніше було б сказати, що вони захоплюють важливі ресурси й артефакти, поселення, чи щось подібне, рідко споруджують. Хоча, у виняткових випадках, і таке трапляється. Керівник – демон Сет. Жреці тварин, їхнє завдання полягає, в основному, в догляданні за тваринним світом. Вони здатні приручити й контролювати найрідкісніших  істот цього світу. Керівник – демон Сотаріс. Жреці вогню – займаються людьми, що знаходяться на Проклятій Землі. Керівник – демон Баталу. Жреці таємниці – найсильніші з демонів. Без них демони не можуть піднятись на новий рівень і отримати більше сили. Вони займаються переродженнями демонів. Також, якщо це потрібно, вони обмежують тих чи інших демонів, щоб вони не виявили себе на завданнях. Керівник – демон Левіафан.

Сьому ступінь займають демони: виконавці, сили й смерті. Демони виконавці, в основному, виконують накази демонів Братства. Демони Братства не бруднять руки об тих, хто нижче їх за статусом, на цю роботу   відправляються демони виконавці. Глава – демон Торас. Демони сили допомагають жрецям таємниці в їхній роботі. Це ті ж демони виконавці, тільки з іншими функціями. Глава – демон Бафомет. Як ви знаєте, демони – це енергія, яка в разі втрати тілесної оболонки повертається в Чистилище, де проходить процес відновлення. Саме за цим процесом, і його складовими, стежать жреці смерті. Глава – демон Адрамелек. 

На восьмій ступені знаходяться демони збирачі. Вони займаються вербуванням душ, збором пліток, пошуком важливої інформації, стежать за порушеннями й моментально доповідають. Виконують доручення від вищих демонів. Глава – демон Вассаго.

Далі йдуть дрібні види демонів – це суккуби й інкуби. Цей вид покликаний штовхати людей Землі в обійми гріха. Арсенал засобів найрізноманітніший, від солодких обіцянок, до безпосереднього контакту. Сподіваюсь вам непотрібно пояснювати, що означає останнє, – посміхнувся Арлен. – Найнижчий щабель – це біси й ноли. Біси, в основному, обслуговуючий персонал. Вони не володіють розумом, однак мають невелику силу. Вони неохайні, полохливі й страждають психопатією. Стають розносниками пліток. Також, вони часто проникають на Землю і захоплюють тіла людей. Тривале їхнє знаходження в тілі може спричинити безумство, втрату нормального сприйняття навколишнього світу, а в найгірших випадках – довести до самогубства, а це один з найтяжчих гріхів. Таким чином біси хочуть вислужитись перед вищими демонами й піднятись по ієрархії. Ноли – робітничий клас. Не мають сили, однак на відміну від бісів, володіють розумом. Займаються різним видом діяльності, починаючи від будівництва будинків, і закінчуючи кулінарією. 

Однак не думайте, що всі демони входять до цих категорій, це лише загальна класифікація апарату управління Проклятої Землі. Не всі демони володіють силою, чи тим більше б'ються на передовій з нами. Частина з них зайнята війнами за територію і вплив. Нерідко це призводить до десятків тисяч смертей. Особливо яскраво це проявляється зараз, коли два зами перебувають в Чистилищі. Хоча, якщо брати по силі, то справжніми  монстрами являються командири темних легіонів. Якщо ваш ранг нижче капітана, то вам не слід і думати потрапляти їм на очі. У когось є запитання?

-  Я одного не можу зрозуміти, що являється джерелом їхньої сили, – мовив Ален. – Вони не мають зв’язку подібного моєму, чи імператора, звідки ж тоді черпають силу?

-  Чудове запитання, – мовив Арлен. – Щодо цього є дві теорії: перша – проходячи переродження люди очищуються від смертних гріхів і, можливо, ця залишкова енергія й являється джерелом, друга теорія полягає у фантастичній, навіть для цього світу думці, що раз вони енергія, то, можливо, колись давно її відділили від чогось, не виняток, що від людей, і помістили на Прокляту Землю, але вона зберегла своєрідний зв'язок з першоджерелом, а точніше – поглинає його негативну енергію. Хоча не виняток, що Проклята Земля являється чимось на зразок ще одного основного виміру.

-  Простіше кажучи: ніхто точно не знає, а ангели мовчать?

-  В точку, – посміхнувся Арлен. – До вчора ми й не підозрювали про зв'язок подібний вашому. Тому, якщо говорити про Прокляту Землю, то ту можливе все, що завгодно.    

 

****************

 

Після теорії в Алена були практичні заняття. Він перемістився на тренувальну площадку, де вже займались кадети шостого курсу. По прибутті на нього чекала невелика несподіванка. За наставників тут були самі ангели, а викладачі з академії лише стежили за бар’єрами. Ален почухав потилицю, не розуміючи: чи з ним хтось жартує, чи йому й справді потрібно знаходитись тут. Кадети, схоже, відчували подібне здивування.

-  Командире Ален, – один з викладачів поспішив підійти до нього. – Бачу ваше здивування, однак все правильно, ваш розклад не помилився.  Порадившись з директором ми вирішили внести в вашу програму невелике доповнення.

-  Тільки не говоріть, щоб я маю виступити, чи щось подібне? – зіронізував Ален.

-  Ні–ні, – поспішив заперечити викладач. – Шостий курс тільки починає вивчати три форми, й ми подумали, що було би добре надихнути їх. Як бачите, навчання вже розпочалось, та успіхи  поки поверхневі.   

-  І що я маю робити? – нехотя мовив Ален.

-  Ну… – невпевнено мовив чоловік. – Міг би Серафіель провести невелику лекцію, а потім, ви б на практиці  все продемонстрували?

-  Що скажеш? – звернувся Ален до Серафіеля.

-  Без проблем, за інших обставин, я би так само навчав тебе.

-  Він згоден, – вже вголос повідомив Ален.

-  От і чудово, – викладач аж сяяв від щастя. – Увага! – звернувся він до кадетів. – Зараз командир Ален, разом з Серафіелем, проведуть для вас невелику лекцію.

-  Знову теорія, – зітхнув один з кадетів.

-  А потім будуть невеликі практичні заняття, – додаючи азарту, мовив викладач, чим викликав шквал позитивних вигуків.

-  Почнімо, – мовив Серафіель, який з’явився в напівпрозорій формі. – Як ви вже знаєте, хранителі використовують три форми контролю нашої сили, – піднявшись в повітря, так, щоб всі чули, мовив Серафіель. – Перша – це покров ангела, друга – контроль форми й матеріалізація, і третя – злиття душ. Назва трохи неточна, та ми звикли, це свого роду символ, що залишився ще з Землі. А тепер розберемо детальніше першу форму. Як ви знаєте, ангели можуть знаходитись в Едемі тільки в якості напівпрозорої енергії, оболонку, схожу на ваше тіло, ми можемо приймати тільки на території ордену, а в крайніх випадках – за його межами. Причини такого рішення ви всі знаєте… Так от, коли хранителі прикликають нас, то можуть використовувати цю енергію, тобто нас, для боротьби з демонами. Без належних тренувань, і першої церемонії, контроль є слабким і не може довго утримуватись. Ви вже напевно у цьому переконались. Для того, щоб допомогти вам на цьому етапі, ми самі формуємо покров, даючи вашому тілу звикнути до цього відчуття, і зрозуміти, що потрібно робити, щоб сформувати його самотужки. Далі йде процес медитацій, на яких ви вчитеся занурюватись в стан повного відсторонення й відчувати потоки енергій. Завдяки початковим медитаціям вам вдається сформувати покров. В кожної людини на це йде різна кількість часу. А тепер до самого покрову. Звичайний покров являється захисною формою, що зводить атаки супротивника нанівець. Проте, якщо ви добре контролюєте першу форму, то можете перетворити захист в напад. Розрізняють два види простого покрову: перший, коли хранитель формує покров тільки з аури, і другий, коли покров формують безпосередньо ангели, тоді хранитель немов здобуває додаткові дві руки, які мають свою волю. Особливим видом покрову є крила. За своєю природою вони являються аурою, енергією, що концентрується за спиною, та в той же час ми зробили так, щоб ця аура черпала свою силу і з нашого виміру, і з цього. Завдяки  цьому створюється резонанс, який робить крила енергією, що має властивості матерії. Тобто, якщо кинути в супротивника меч, який захищається крилами, то він не пройде крізь них, а відіб’ється. Так само й з будь-якою атакою, за допомогою стихій. Але не робіть помилку вважаючи такий захист бездоганним, його можна пробити й це не так важко зробити. Його сила залежить від ступеня контролю хранителя. А тепер розглянемо все на практиці.

Ален, який до цього безтурботно стояв осторонь, підвівся зі свого місця і попрямував до кадетів, що уважно слухали Серафіеля.

-  Гадаю, слід розпочати з крил, – і Ален сформував за спиною шість вогняних крил. – Змінимо контроль, – тіло Алена огорнула аура, що за мить утворила навколо його тіла образ Серафіеля. – Зараз я покажу трохи складніші покрови. – Кадети не приховуючи захоплення, спостерігали за кожним його рухом. – Покров другої фази, – тепер вже Серафіель був закутий в золотисті обладунки. – Я можу використати тут щось серйозніше? – звернувся Ален до викладачів.

-  Без проблем, – відповіли ті.

-  Тоді попрошу відійти на безпечну відстань, – звернувся Ален до кадетів, ті одразу поспішили виконати його прохання. – Покров третьої фази, абсолютний захист, – білий промінь злинув в небо, поступово формуючи образ Серафіеля, закутого в золотисті обладунки. – Тепер – це на диво легко робити, – подумки виголосив Ален.

-  Твоє тіло пристосовується з дивовижною швидкістю, – мовила Рін.

Внизу почулися захопливі вигуки. Кадети не тямили себе з радості. На подібне були здатні одиниці.

Scrollable Buttons