expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

3 січня 2024 р.

Хранителі. Глава 57

Табір вцілілих знаходився глибоко в лісі, навіть при наявності сили, було важко його знайти, не кажучи вже про обходження пасток, розставлених по периметру. Сам табір являв собою навіси, натягнуті між деревами, або забитими в землю кілками. Люди спали прямо на землі, в одиничних випадках – дехто з них мав спальники, або ж просто зробив з підручних матеріалів щось на зразок ліжка. За крісла й столи, на яких їли, служили колоди. Повсюди горіли вогні. Через щільне розміщення дерев, їх неможливо було побачити здалека. Що ж до самих людей, то на них було страшно дивитись. Висохлі від голоду, в одязі – покритому латками. Тут були представники різного віку. Найстарші, як Ален зрозумів, сформували щось на зразок ради, яка займалась розв’язанням усіх важливих питань. Вони засідали навколо одного з вогнищ, до них постійно підходили люди й запитували поради, чи просили вирішити ту чи іншу проблему.

Вони одразу попрямували до них. Привітавшись, хлопець доповів про вцілілого, й жестом руки показав на Алена. Один зі старійшин поманив його рукою, мовляв, підійди ближче.

-  Вітаємо в нашому скромному таборі, – мовив він привітно. – Натаніель сказав, що вас послав орден.

-  Так, після того, як вони зникла – нам наказали розібратись з ситуацією тут, і по можливості відшукати його групу.

-  Наскільки бачу, вашу групу також спіткала не вельми приємна доля?

-  На жаль – так, нам неодноразово доводилося відбиватись від демонів, що, в результаті, призвело до загибелі моїх товаришів, якби не Натаніель і його група, то можливо, і я би зараз з вами не розмовляв.

-  Він говорив, що ви хоробро бились з арахнідами, такі люди нам потрібні.

-  Дякую, з радістю приєднаюсь до вас, може, хоч так вдасться віддячити за порятунок.  

-  Чудово, тоді вирішено, поступаєте в загін Натаніеля, він введе вас в курс справ.

Ален схилив голову, зобразивши щось на зразок поклону, і подякувавши за порятунок й наданий притулок, попрямував за Натаніелем.

Виявилося, що група не розлучалась навіть після завдань. Їхнє пристановище знаходилось трохи віддаль усіх, хоча – це й не дивно, враховуючи особливість характеру Натаніеля, і суть їхнього завдання. Як і Алену – їжа їм була непотрібна, тому й посуду не було, одна тільки зброя, замотана в тканину, або обперта на одне з дерев, до яких кріпився навіс. Тут були мечі, арбалети, пара луків, кинджали й списи. Цього б вистачило для невеликої армії. Серед всього арсеналу, Ален помітив і три спальники. «А мені, схоже, доведеться спати на землі», – констатував він подумки.

-  Про що задумався? – звернулась до нього Діана.

-  Та так, обдумую останні події, – відсторонено мовив Ален.

-  Ти говорив, що можеш знаходити демонів, – нагадала вона йому, про ту пропозицію.

-  Ага, – пробурмотів Ален під ніс.

-  Що ще за «ага»? – сердито виголосила Діана. – Я думала, ти зараз скажеш, що між нами повно демонів.

-  Небагато, а всього два, – байдуже відповів Ален.

-  І хто ж це? – не подавши й тіні емоцій, запитав Натаніель, який сівши на одну з колод, уважно слухав їхню розмову.

Ален підозріло роззирнувся навкруги, впевнившись, що їх ніхто не підслуховує – став розповідати.

-  Перший – це старий, що зі мною розмовляв.

-  Не може бути, він з нами від початку, – ледь не скрикнула Діана, але вчасно стрималась.

-  Другий, – продовжив Ален, – якийсь чоловік в клітці на протилежному кінці табору.

-  Невже... – затнулась Беатріс на пів слові.

-  Щодо другого, схоже, я правий, він ваш полонений? – звернувся Ален до Беатріс, та за ту відповів Натаніель.

-  Зловили недавно, хотіли вивідати інформацію, про плани демонів.

-  І як – успішно? – запитально поглянув на нього Ален.

-  Він виявився незначною рибиною, нічого толком не знає.

-  Воно й не дивно, враховуючи масштаби, – мовив Ален.

-  Поділишся? – було помітно, як Натаніеля чимраз більше переповняло збудження.

-  Подіями на семи колах керують командири п’ятого, шостого і третього легіонів, з ними в союзі хтось з нашої верхівки і…

-  Цього не може бути, ніхто з ордену не зв’язався би з демонами! – заперечила Діана, після чого була обдарована сердитим поглядом від Натаніеля.

-  Ти сказав: «Нашої верхівки і…» Що ти мав на увазі під цим «і»? – ненав’язливо запитав Натаніель.

-  Це вже вам нехай Адрі розповість, коли буде готова…

-  Адрі, а при чому тут вона? – здивувався Натаніель.

-  Всьому свій час, – уникнув Ален прямої відповіді.

Згадка Адрі вивела з рівноваги Натаніеля, та потім, він все ж опанував емоції, і вже з природним холодом в голосі запитав:

-  Твої очі можуть помилятись?

-  Не виключаю такої можливості, тому в парі з ними використовую блакитний ефір, але зараз, на жаль, це неможливо зробити.

-  Це ще що таке? – здивовано мовила Беатріс.

-  Довго пояснювати, як виберемось – покажу. Вибачте за делікатне питання, але дайте відповідь, не вдаючись в деталі. У вас найближчим часом заплановані масштабні дії?

Трійця переглянулись.

-  Він же просив не вдаватись в деталі... – немов відповідаючи на запитання Алена, звернулась Діана до Натаніеля.

-  Так, – сухо мовив Натаніель. – Хочеш сказати, що це буде пастка?

-  Цілком імовірно, від другого – по сьоме коло, я не зустрів жодної людини, значить ви останні, й ваш полон у них в пріоритеті.

-  Якось все просто виходить, – скептично мовив Натаніель.

-  Ти про мою появу, й ваші плани? Я б сам засумнівався, але можливості надати переконливіші докази зараз немає, мої слова може підтвердити хіба що Адрі, яка бачила Серафіеля, але її, на жаль, взяли у полон, тому вам доведеться повірити мені на слово.

-  Те, що ми бачили під час бою з арахнідами, аж ніяк не назвеш Волею новачка. Навіть я це визнаю. Та й дві стихії... – задумливо мовив Натаніель.

-  Друга була викликана за допомогою рун, – пояснив Ален.

-  Рун – це, що жарт такий? – скептично мовив Натаніель.

-  За той недовгий час, що перебуваю на цій стороні, я освоїв багато чого нового… Це й азами не назвати, та в критичних ситуаціях допомагає, без подібних прийомів мені би не вдалося вижити, чи тим більше – дійти сюди, – Ален старався якомога правильніше й переконливіше сформулювати свою думку, щоб в його співрозмовників не виникло ще більших підозр.

-  Що далі, то краще, сподіваюсь далі не прозвучить, що володієш Вищою Волею? – пожартував Натаніель, проте косий погляд, все ж впав на Алена.

-  Ні, це вже точно не про мене, – заперечно кивнув головою Ален.

-  Якщо з сюрпризами покінчено, то перейдімо до справ. Враховуючи слова Алена, в які мені важко повірити, виходить, що скоро нас очікують не вельми приємні перспективи, тож потрібно, поки не пізно, продумати план дій, – підсумував Натаніель.

-  Може привселюдно звинуватити Айваріса в зраді? – запропонувала Діана.

-  В разі підтвердження наших підозр – почнеться полювання на відьом, ми знищимо все над чим так довго працювали, – заперечив Натаніель.

-  І чекати до останнього не варіант, – мовили Беатріс.

-  Серед вас є ті, хто може робити ілюзії? – звернувся Ален до трійці.

-  Ну, так, – невпевнено відповіла Діна. – Нашу групу сформували враховуючи різні здібності, але не розумію до чого ти хилиш?

-  Просто, але геніально, – вперше засміявся Натаніель, зрозумівши задум Алена.

-  Схоже, вони на одній хвилі, – насупила губи Діана.

-  Може поясните, розумники? – сердито мовила Беатріс.

-  Це коло відповідає одному зі смертних гріхів…

-  Гордині, якщо точніше, – перебила Алена Діана.

-  Гординя – найтяжчий з усіх смертних гріхів, і схоже – цей демон загрався. Відчувши владу, він забув про обережність, а ми цим скористаємось. Привселюдне звинувачення він, звичайно ж, швидко спростує, а ми скажемо, що маємо засіб, який допоможе відкрити правду. Для початку: проведемо наочну демонстрацію на демоні, в якому впевнені, а потім повторимо трюк на цьому Айварісі.

-  А при чому тут ілюзії? – здивовано поглянула на нього Діана.

-  Як ти знаєш – жодних засобів у нас немає, проте ілюзія вкаже на протилежне. Побачимо, як він поведеться, в даній ситуації, – пояснив Ален.

-  В мене питання, – мовила Діана.

-  Слухаю.

-  Якщо він невинний, що тоді?

-  Спишемо на просту перевірку, й вибачимось, – стиснув Ален плечима.

-  При першій перевірці все має виглядати правдоподібно… – зауважила Діана.

-  Це я беру на себе, – мовив Ален.

-  А якщо він виявиться демоном, що тоді? Можливо – краще  почекати? – запропонувала Діана.

-  Повір моєму досвіду, краще не затягувати з цим, він вже й так добився більшого, чим міг уявити, а коли йому набридне, й він захоче більшого – буде  пізно, – відповів Ален.

-  Ален правий, невідомо, що робиться в його голові, а так ризикувати перед… – затнулась на півслові Беатріс.

-  І коли починаємо? – звернувся Ален до трійці.

-  Давайте спершу відпочинемо, час ще є, а то чим довше ми тут, тим сильніше відчувається вплив цього місця. Не хочу, щоб така дрібниця, як    втома – поставила під загрозу наш план. Та й невідомо, що це за демон, тому слід ще раз все обдумати, але вже на свіжу голову, – підсумував Натаніель. 

Діана, Натаніель і Беатріс заходились розстелювати свої спальники, а Ален, зручно вмостившись під деревом, став спостерігати за навколишньою територією, й обдумувати останні події. Він не помітив, як дівчата скинули куфії, в яких перебували до цього. Виявилося, що вони були близнючками. Не знаючи їх – неможливо було відрізнити хто є хто. Жодна з дівчат не поступалася красою іншій, дивлячись на їхнє довге чорне волосся, йому згадалась Адрі. В серці, немов вірус, почала розростатись пустота, що до цього дрімала. Швидкий розвиток подій не давав можливості задуматись, проте тепер часу було вдосталь, і він почав усвідомлювати всі наслідки свого вчинку… Якщо Ліа й Адрі ще вдасться врятувати, то Рікарада і Беренгара – вже не повернути.

-  Припини винити себе у всьому, – мовила Рін. – Вони хранителі й знали куди відправляються. Ти їм не нянька. Так, не спорю, був би ти там, то зараз, можливо, все було б по-іншому, але й твої дії супроводжували певну мету. Не все в цьому житті йде за планом, і потрібно усвідомити це поки не пізно, інакше далі – буде дуже важко.

-  Знаю, але в тому-то й справа, що це непростий збіг, кола діють на мене по-своєму.

-  І що з того? – обурилась Рін.

-  Сім смертних гріхів не якесь особливе явище – це частина людської природи. Через них ми й проходимо покуту на Землі.

-  Це не зовсім так, – раптом видала Рін.

-  Тобто? – здивувався Ален.

-  Вибач, ляпнула не подумавши...

-  Знову з…

-  Не звертай увагу, краще відпочинь.

Scrollable Buttons