expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

3 січня 2024 р.

Хранителі. Глава 60

Поволі очі почали розплющуватись. В грудях несамовито пекло, хоча біль був не тільки в грудях, все тіло «палало». На чолі відчув холодний компрес. Спроба підвестись – не увінчалась успіхом, а навпаки, тільки погіршила становище, його почало лихоманити. Ален ледь міг підняти руку,  зараз вона важила тонну. Десь збоку – відчувалось тепло.

-  Вогонь? – кволо мовив Ален.

-  Нарешті прокинувся, – почувся голос Рін, проте лунав він не в голові. 

Він постарався повернути голову. Це коштувало йому величезних зусиль, однак намір вдався.

-  Де це я?

-  В проході. Ми вирішили не переносити тебе в табір, боячись погіршення становища, – мовила Діана сердито. – Тобі пощастило, що маєш такого чудового ангела, хоча, на її місці, я би тебе вже давно прибила. Подумати тільки, випити отруту, – відчитала його дівчина.

-  Якщо я живий – значить протиотрута є? – хрипким голосом мовив Ален.

-  Є, – відповіла Рін. – Хоча, ця отрута була куди сильніша від тієї, в Гімері.

-  Демони додають в неї щось, щоб спостерігати, як жертва повільно помирає, – повідомила Діана. – Першоджерело вбиває набагато швидше.  Тобі пощастило, що тіло виробило імунітет, та попри це, тобі доведеться ще певний час відчувати її наслідки.

-  Значить – все було недаремно, – посміхнувся Ален кволо.

-  Недаремно? В нас ледь серце не зупинилися, поки ми допомагали   тобі! – вигукнула сердита Діана.

Почувся гуркіт, і з проходу вийшло два силуети.

-  Як у вас справи? – почувся голос Беатріс.

-  Хворий прийшов до тями. Ще б його розум повернувся на місце, – буркнула Діана.

-  Це вже точно, – дивлячись на Алена, привітно посміхнулась Беатріс.

-  А у вас як? – запитала Діана.

-  Протиотруту роздали, за наявних ресурсів, її вистачило тільки на половини табору, проте й це вже прогрес. Вони вирішили, в скорому часі виступати на Діт. Старійшина, про якого ти говорив, дуже цікавився, куди ти зник, – звернулась Беатріс до Алена.

-  І чого я не здивований. До речі, що це був за гуркіт?

-  Поки ти відновлюєшся Натаніель вирішив запечатати прохід,. Бачив би ти обличчя людей, коли ми сказали, що в проході з’явилась фурія, і ми тимчасово перекриваємо його, щоб знищити загрозу, – посміхнулась Беатріс.

Дівчата переглянулись, видно їх щось сильно мучило, але вони не наважувались сказати про це.

-  В чому справа? – помітивши їхні погляди, запитав Ален.

-  Ну… – невпевнено почала Діана, – ми б хотіли дізнатися, що це була за техніка.

Натаніель почувши це – голосно засміявся.

-  Мовчи, ти ніколи не ділишся подібним, а коли ми запитуємо, то використовуєш відмовки! – розсердилась на нього Діана.

-  Слід було краще вчитись в академії, й не виникало би подібних запитань, – кепкував він з них.

-  Це початкова версія печаті п’яти елементів, – мовила Рін, яка все ще перебувала в зримій формі.

-  Початкова версія? – перепитали хором дівчата.

-  Ох, неуки, і як тільки ви потрапили на це завдання? – Натаніель продовжував насміхатись з них. – За допомогою цієї техніки чотири командири стримували вершника апокаліпсису. Ален використав спрощену версію, але – це не позбавило її «руйнівної» сили. Хоча, я все ще не розумію, звідки ти знаєш про неї, та й… – не договорив Натаніель, його перебив Ален.

-  Згодом все дізнаєтесь… говорю вже як Рін, – похитав головою Ален.

-  З ким поведешся, від того й наберешся, – посміхнулась Рін.

-  Це вже точно, – й собі посміхнувся Ален.

 

*****************

 

Відновлення Алена зайняло чимало часу. Через перекриття проходу, Рін мала змогу перебувати в зримій формі, чим активно користувалась, доглядаючи за ним разом з Діаною. Від дівчат Ален дізнався багато нового про Вищу Знать й Іскру. Натомість, вони з задоволенням слухали розповіді про Землю, і його пригоди на цій стороні. З Натаніелем вони хоч і подружились, проте невелике напруження все ж зберігалось. Між ними часто, на рівному місці, виникали суперечки.

Та ось, настав вирішальний день і сотні людей ринули через прохід. В їхніх очах не було страху чи невпевненості, вони чітко усвідомлювали, куди йдуть, і що їх чекає на тій стороні.

Ален, Діана й Беатріс, щоб уникнути несподіванок при виході – першими відправились туди. Пекельна пустеля виправдовувала свою назву. Вгорі – палюче сонце, внизу – розпечені піски. Для людей, відчуваючих спрагу, пройти через подібне – було непростим завданням, не кажучи вже про скорпіонів, що чатували в пісках, та й фурія не забула про них, а це підливало масла в і  без того бурхливий вогонь емоцій, що зараз старались приховати вцілілі.

З кожною хвилиною всередині Алена росла тривога за Адрі. Посилювало її і почуття вини, через причину полону. Кола відкрили у ньому приховану сторону, хоча, можливо й не таку приховану, як здавалось. Може, він просто не хотів помічати її, не помічав, що сила й почуття влади – вдарили в голову, що він розмінювався людьми, як «непотрібними речами». Знаходив постійні виправдання для невдач. Ні, він не хотів ставати командиром, брати у свої руки життя тисячі людей, але доля розпорядилась інакше, й тепер він змушений прийняти її. Тепер – його обов’язок захищати всіх і кожного, але серце чомусь боролось з цим. Не хотіло визнавати такого порядку. Можливо – це одна з особливостей людини: боротися з рішеннями, які прийняли за неї, а можливо, підсвідомість ще не прийняла цю сторону, не усвідомила, що – це вже не Земля, і все тут куди складніше.

Доля, фатум, рок – скільки назв, але дорога лише одна, і її вже вибрали за нього. Стоячи перед цією величезною пустелею, Ален розумів, що далеко не піщинка серед усієї маси, а щось набагато більше, щось, що заставить їх рухатись, подібно бурі. Рухатись. Куди рухатись? Якщо він і сам не знав дороги. Чи, можливо, буря покликана зруйнувати все, а потім постане новий світ, подібно Феніксу з попелу.

-  Про що задумався? – звернулась до нього Діана.

-  Та так, обдумую ситуацію. Так і не встиг запитати, чи ви знаєте, як потрапити в Діт?

-  Виходячи з інформації, що нам вдалося роздобути, то посередині цієї пустелі протікає Стікс. Його води і являються порталом в Діт. Та пройти туди самотужки, майже неможливо, вірніше для простих людей неможливо, вам з Натаніелем – це не складе особливих зусиль. До речі, про Натаніеля, вони повертаються.

Ален і Діана залишились охороняти прохід, а Натаніель і Бетріс відправились в розвідку.

-  Що там? – звернувся Ален до Беатріс.

-  Велике скупчення скорпіонів, кілометрів з п’ять на північ, однак – це не єдина проблема, схоже, чимала група демонів отаборилась на заході, визначити точніше не було можливості, інакше б видали себе, – переводячи подих, мовила Беатріс. 

-  Не здивуюсь, якщо вони планують взяти нас в кільце, або ще краще – не пропускати до порталу, поступово зменшуючи ряди, – мовив Натаніель.

-  Мобільна оборона? – висловив припущення Ален.

-  Ага, – погодився Натаніель.

-  Це ще що таке? – здивувалась Беатріс.

-  Говорячи простіше: мобільна оборона передбачає знищення військ противника, що наступають, шляхом заманювання їх у заздалегідь підготовлені, в оборонному відношенні райони, де забезпечується можливість для проведення контратак і здійснення обхвату мобільним резервом. Вона ґрунтується на широкому застосування різноманітних руйнівних технік, швидкому використанні результатів ударів – шляхом проведення контратак сильними резервами в глибині оборони, для завершення розгрому головного угрупування противника, що наступає. Мета мобільної оборони досягається поєднанням оборонних, стримувальних і наступальних дій, – пояснив Натаніель. – Їхній табір, по всій видимості – це пастка інакше, вони б так відкрито не показували його, а значить – таким чином вони сподіваються заманити нас і знищити.

-  Щось все надто просто, – задумався Ален.

-  Згодна з Аленом, вони не можуть не знати про наші можливості, – мовила Діана.

-  Можливо, таким чином, вони хочуть підштовхнути нас до битви зі скорпіонами? – припустила Беатріс.

-  З цим старійшиною – що, і як мені використовувати мінімальну силу? – звернувсяАлен до Натаніел.

-  Щодо другого, то не переживай, я повідомив старшим, що ти, як і я – власник сильної Волі, тому можеш спокійно використовувати усі чотири стихії, тільки не переборщи, а то і в нас є свої обмеження, – мовив Натаніель. – А по першому питанні – доведеться імпровізувати.

-  Хоч я на цій стороні й недавно, проте, все ж важко звикнути, що ви маєте подібну силу, без прикликання ангелів.

-  Не переживай, якщо Каріна знає про тебе, то паралельно з навчанням в академії, ти пройдеш тренуванням в Тіньовому, що повір моєму досвіду, ти не скоро забудеш… Так, а тепер давайте ділити обов’язки. Я, Діана і Беатріс – візьмемо по загону, тобі ж доведеться приєднатись до когось з нас, хоча, я вважаю доцільним – приєднання до дівчат. Я не сумніваюсь в вашій силі, – звернувся Натаніель до Діани й Беатріс. – Проте противник не такий простий, а об’єднання нас двох – послабить інші загони.

-  Погоджуюсь. Я так зрозумів: групи будуть діяти на певній відстані одна від одної, тому найкраще помістити слабшу групу в центр, а інші, в разі чого – прикриють з флангів. Сильні фланги унеможливлять кільце, – запропонував Ален.

-  Згоден, а тепер вибирай. 

-  Наскільки я зрозумів – Діана медик, а лікувати й битись одночасно – не вийде, тому я обираю її.

-  Значить вирішено, а тепер давайте формувати загони, – скомандував Натаніель.

Scrollable Buttons