expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>>

3 січня 2024 р.

Хранителі. Глава 80

- Для сьогоднішнього тренування академія запросила представника Вищої Знаті, – звернувся викладач, до кадетів, після переміщення. Немов по команді біля них з’явилась Беатріс. Кадети поспішили віддати честь. – Знайомтесь – це командир третього елітного підрозділу Девкаліону, – представив Беатріс викладач. – Вона буде проводити сьогоднішнє тренування. 

- Ми зробимо все наступним чином, зараз мої помічники, – і вона вказала на людей, що з’явились слідом за нею, – розіб’ють вас на пари й ви продемонструєте все, чого навчились за роки в академії. Після – вони занотують побачене й подадуть мені, а я вже буду займатись кожним кадетом окремо. А зараз вперед, – скомандувала вона.

- Не скажу, що не радий, та все ж трохи несподівано, – звернувся Ален до Беатріс, коли вони залишились наодинці.

- Я також рада тебе бачити, але твої сумніви не є безпідставні. Ти вже напевно чув про незадоволення в дальніх куточках?

- Краєм вуха.

- Я тут з цього приводу. Натаніель хотів розповісти все після твого прибуття на материк, та ситуація виходить з-під контролю.

- Знать...

- Схоже ти применшив свою обізнаність, – посміхнулась Беатріс.

- Я лише знаю, що серед Знаті не всі задоволені таким ходом історії, а вибори нового головнокомандувача стали шансом для змін.

- Твоя кандидатура суттєво зменшила їхні шанси.

- Чесно кажучи для мене це було такою ж несподіванкою, як і для них.

- Але тим не менше, ситуація стала настільки складною, що вони вирішили вдатись до радикальних дій.

- І як їм допоможуть декілька незадоволених?

- Справа в самій ідеї, на початкових стадіях вони таємно роздають листівки, далі по тавернах, під виглядом звичайних людей, мандрують їхні люди й доносять до людей потрібну ідеологію, закладаючи, тим самим, зерно сумнівів, а щоб це зерно проросло й дало плоди, вони уклали договір з Бакарі.

- Цікавий розвиток подій, тільки має бути щось ще, одного договору недостатньо, окрім диверсійного загону, на цій стороні, він нічим більше не  допоможе їм.

- Не забувай про зрадника в рядах командирів, – уточнила Беатріс.

- Так, але не занадто малий масштаб, як для такої рибини, я думав  зрадник має зіграти важливішу роль?

- Сьомий зараз на материку, інші легіони зайняли свої позиції… ­– натякнула вона на відсутність серйозного опору, в разі радикальних дій.

- Тільки не забувай, що столицю все ж охороняють, – перебив її Ален.

- Захоплювати її ніхто не буде, при наявності міцної стіни легіони зможуть швидко контратакувати й стерти будь-яку загрозу. Тут справа в політичному підтексті. Підірвати авторитет, і саму суть існування ордену, як щита.

- Тоді постає питання, якщо все зруйнувати, то що залишиться? Навіщо тоді вся ця суєта? Навіть без головнокомандувача в легіонів є свої командири.

- От тут ми й підійшли до головного, – зітхнула Беатріс.

- Що перебуває за завісою запитань, на які у вас немає відповідей?

- Саме так, – ствердно кивнула Беатріс.

- Враховуючи характер Натаніеля, я сумніваюсь, що він влаштував би все це без поважної причини, тому…

- Ти правий, в нього є план, але про це він хоче поговорити при особистій зустріч, а зараз моє завдання полягає у твоїй підготовці. Хоча я не розумію, як навіть при наявності білого типу, ти зможеш швидко навчитись цьому.

- Щодо цього  не турбуйся, я ж маю дві бібліотеки у своїй голові. Та й після спарингу з тим, хто використовував біоауру в якості зброї, я зайнявся пасивним її вивченням, мої практичні вміння ще слабкі, та дещо вже встиг придумати.

- Тоді перевіримо чого навчився.

- Це буде цікаво. Тільки влаштуємо це подалі від кадетів.

- Згодна.

Враховуючи розміри тренувальної площадки, то навіть за такої кількості кадетів це було зробити вельми просто.

- Тільки біоаура, – ще раз повторила план Беатріс.

- Ага, – ствердно кивнув Ален.

Беатріс першою атакувала, людям зі сторони могло здатись, що вона збиралась битись голими руками, проте це було далеко не так.

- А очі зможуть бачити її? – звернувся Ален до Беатріс.

- Так, тільки для цього потрібні тренування, зараз твої очі бачать, що в мене в руках нічого немає, однак інші відчуття підказують протилежне. Є певний радіус, в якому біополе спрацьовує в якості природного радара. Однак, навіть, якщо ти зумієш відчути, то це не означає, що твоє тіло встигне зреагувати, – Беатріс зробила помах, вона не торкнулась Алена, однак на його лівій щоці з’явився невеликий шрам. – Використай зелений тип, щоб вилікувати рану, тільки не надто зосереджуйся на процесі. Якщо зосередити велику кількість біоаури навколо тіла, або в певній точці, то вона може стати видимою для простих очей. – Як на підтвердження цих слів в руках Беатріс з’явився напівпрозорий меч з синьої аури. – Подвійне лезо, – виголосила Беатріс.

Ален вже було подумав, що ухилився, як на руках з’явились порізи.

- Хитро, зосередити всю увагу на першому мечі й атакувати прихованим другим.

- Цей тип аури найкраще підходить для солдатів Девкаліону. Використання природної енергії призводить до великого шуму, а тут ми отримали безшумну зброю, з необмеженими можливостями застосовування. Ти щось там придумав, час використати це, а то тільки обороняєшся.

- Згоден, мені ще потрібен час, щоб сформувати це, – навколо Ален почав формуватись силует воїна з мечем, це чимось нагадувало покров ангела. – Ця форма недосконала і потребує доопрацювань, та для початку вистачить.

- Непогано, давай перевіримо на що вона здатна, – Беатріс, сформувавши в руках меч метрів з три, а може й більше в довжину, кинулась на Алена, що незворушно стояв, готуючись захищатись. Підстрибнувши в повітря Беатріс, замахнувшись, завдала удару. Зіткнення двох мечів було настільки сильним, що ударна хвиля досягла навіть кадетів, що покинули тренування й зараз осторонь спостерігали за розвитком бою. – Ще не все! – меч Беатріс розпався на невеликі сфери, що за секунду почали вибухати навколо Алена, цим самим створюючи додаткову завісу з пилу. – А зараз фінальний акорд! – навколо Беатріс сформувався покров, схожий на покров Алена, проте зі стійкішої й сильнішої аури. – Стріла Артеміди, заверши почате! – в руках лучниці, що сформувалась навколо Беатріс, з’явився лук зі стрілою на тятиві, від кількості енергії, зібраної для цієї стріли, навколо останньої почали роздаватись невеликі розряди блискавок. Мить, і стріла полетіла в напрямку Алена. Роздався вибух і розряди, що окутували до цього стрілу, павутиною накрили Алена. – Шккода, що доводиться стримуватись, – посміхнулась Беатріс.

Кадети почали перешіптуватись, чи було Беатріс не переборщила з силою, адже, хоч Ален і був командиром, проте тільки сьогодні пройшов теоретичну частину.

- Мабуть, це боляче, – почувся голос в Беатріс за спиною. – Я все думав, коли ти зрозумієш, що мене там немає. 

- Другий раз потрапляю в подібне становище, – посміхнулась Беатріс. – Тільки цього разу кінець буде іншим! – і вона, зосередившись, надала свої біоаурі видимої форми десятків мечів, що полетіли в передбачуване місце розташування Алена. Та на великий її подив, його там вже не було. Мечі застигли в повітрі, а Беатріс розгублено роззиралась по сторонах.

- А казала, що кінець буде іншим, – Ален стояв перед нею, а воїн, якого він створив з аури, тримав меча біля її шиї.

- Схоже, я недооцінила білий тип.

- Вірніше не врахувала, що ми використовуємо не тільки грубу силу, але й голову. Нестачу контролю завжди можна компенсувати тактикою, та й ти ще на початку підказала рішення.

- Рішення? – здивувалась Беатріс.

- Біорадар, раз він підсилює відчуття, то його можна використати не тільки для виявлення, але й дезінформації противника.  

- І коли ви встигаєте навчатись подібному, схоже, я даремно стримувалась.

- А я й не просив цього робити, в мене було ще мінімум два альтернативних плани, але… – посміхнувся Ален.

- Чого-чого, а зарозумілості вам двом вистачає, до речі, твій покров зник.

- Знаю, я ще не можу утримувати його достатньо довго. І не надійся продовжити, я вже говорив, що в мене є альтернативні плани, – і він вказав на куб навколо Беатріс, що став видимим.

- Коли ти встиг навчитись цьому?! – в голосі Беатріс відчувалось водночас розгублення і захоплення.

- Без поняття, – Ален байдуже стиснув плечима. – З моменту битви в Бастіані подібне відбувається часто. Це, як рефлекси, яких не можу пояснити.

- Ти вже говорив про це з кимось?

- Коли намагаюсь щось дізнатись, то отримую лише виправдання, і нові запитання, тому залишив спроби й займаюсь поточними проблемами.

- Це якось пов’язано з тою силою в Діті?

- Швидше за все… Давай повернемось до тренування, схоже я переміг.

- Шляху відступу відрізані, тому – так, – стиснувши плечима, мовила Беатріс.

- Командире Ален, вибачте, що перериваю тренування, термінові новини від капітана Марко, – Ален здивовано повернув голову до хранителя, що з’явився біля них з Беатріс. Форма була сьомого.

- Що трапилось? – запитав Ален.

- Він просить про особисту зустріч.

- Дивно, він хіба не на материку? – занепокоївся Ален.

- Деталей не знаю, він просив повідомити вас, а потім провести до місця зустрічі.

- Раз така секретність, то зволікати не слід, Беатріс… – натякнув Ален на конфіденційність інформації про його відсутність.

- Я потурбуюсь про це, – Беатріс одразу зрозуміла до чого хилив Ален.

Scrollable Buttons